Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černý odběratel elektřiny

Od: bubbles* odpovědí: 9 změna:

Hezký podvečer.

Mám dotaz ohledně "černého" odběratele elektřiny ze společných prostor bytového domu. Máme v bytovce souseda, který má odstřihnutý přívod plynu a elektřiny a máme podezření, že elektřinu odebírá z mandlovny. Pravděpodobně vyměnil i zámek, aby se tam nikdo nedostal, tak se chci zeptat, jak postupovat? Máme ho oslovit s podezřením na odběr elektřiny, nebo se rovnou obrátit na policii, případně dodavatele elektřiny?

Děkuji za rady a přeji pokud možno pěkný večer.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

kontaktujte dodavatele, ten se postará...

dodavatel se nepostará-je to za hodinama má to zaplacené on neškube eon čez...ale vás to si musíte vyřešit sami jak píše kimba

hodnocení

1x

Mandlovna je společný prostor domu, čili tam mají mít přístup všichni obyvatelé domu. Pokud se tam nedostanete, tak po dohodě s ostatními sousedy starou vložku vylomte a kupte novou. Teprve, když se ujistíte, že tam byla provedena neoprávněná přípojka, můžete dělat nějaké další kroky vůči tomu černochovi. Jinak byste se mohli také pěkně blamovat !

doplněno 30.09.14 19:32:

A co v noci, svítí mu okna?

Jenže pak zas nic neprokážou. Mandl bude mít svů elektroměr. Stačí párkrát zapsat stav a je to jasné.

ju*
hodnocení

1x

Nepíšete zda jste družstevníci - či má dům majitele, podle toho volíme postup...majitel se stará,družstevníci mají svoje volené představenstvo a to se stará, pokud vás někdo okrádá tak konejte stačí i podezření pro asistenci policie...pokud policie nebude konat nahlašte pěstírnu trávy, varnu atd...uvidíte jak se vymrští i při podezření...

bubbles*
hodnocení

Družstevníci...

hodnocení

1x

Jednou se jeden soused připojil do krabice na chodbě. Bylo to vidět jen z horního poschodí a to ještě špatně. Napsala jsem na čtvrtku papíru, že jakmile pirátské připojení elektřiny ihned neodstraní, zavoláme policii. Že jeho spotřebu nebudeme platit my. A ten papír jsem mu lípla izolepou na dveře. Všichni to viděli, všichni kolem toho chodili. Když se chlap vrátil z práce, papír byl pryč a drát taky.

doplněno 01.10.14 08:31:

Ju, je to úpřesně tak, jak píšete. Nikdo nic nedělal, jen všichni nadávali, že proud budou platit a proč by měli. Ani já jsem neměla odvahu na něho vletět. Papír na dveřích byl řešením.

ju*
hodnocení

1x

á už to asi chápu, malá bytovka a všichni se znáte a nikdo z vás si nechce pálit prstíky a být ten nejhorší kdo na souseda vlítne a bude ten nejhorší, no jo, vy asi nechcete radu, to bude chtít spíš odvahu nebo ten papír na dveře...tak s chutí do toho jsou to vaše peníze...

machr*
hodnocení

0x

Nemá mandlovna svůj vlastní jistič? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]