Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otoky končetin a křeče.Lékaři nic neshledali

Od: simonatt* odpovědí: 12 změna:

Navštívila jsem kamarádku-neviděly jsme se skoro rok a zděsila jsem se v jakém je stavu:otoky rukou až k lokti,nohou,že se na ně po ránu ani nepostaví,občas křeče v rukách i nohách,prostě úplně paralizována.Byla na všech možných vyšetřeních,neurologie,reumatologie,laboratorní testy i krevní,prostě nikde nic nenašli.Trvá jí to už skoro 2 měsíce a spíše se cítí hůř a hůř.Marně přemýšlím,od čeho by to mohlo býtjsem z branže/,ale na nic nepřicházím.Že by ledviny?Ale zase laboratorní výsledky tomu nenasvědčují.Tak už nevím.Prosím,ráda bych jí pomohla-nesetkali jste se s něčí podobným?Poradíte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Co paraziti, testovalo se něco? Byla někde v tropech?

Tyhle neurčité stavy jsou peklo, musí být drsná a obíhat doktory tak dlouho, až padne na nějakého, který si to vezme za své.

simonatt*
hodnocení

Taky mne napadlo:paraziti.Ale nikde v cizině nebyla.Když je nejhorší,že ona je omezená na pohybu,po ránu ani nemůže chodit pro otoky a ruce,než je trošku rozhýbe,jsou taky bez funkce.Bohužel,nemá manžela,jen děti,ale již dospělé.

iz*

Jinak než "otravováním" lékařů se kamarádka změny nedočká. Odkud je? Má lékaře poblíž, nebo by musela někam dojíždět? Můžete jí pomoci (jezdit s ní jako doprovod k lékaři a nenechat se odbýt) střídavě s jejími dětmi?

Od věci by nemusela být ani změna lékaře. Najít takového, který se nesmíří s tím, že "testy nic neukázaly".

hodnocení

1x

Trvat na dalších vyšetřeních i u jiného doktora,to přece není normální,že testy nic neukázaly a ona je tak oteklá,nejsem lékař,ale napadly mě ledviny,ty když,,zlobí,,tak člověk taky otéká.

hodnocení

0x

Lidé otékají, když mají v háji krevní oběh. Příčinu můžu jen hádat, v takto těžkých případech je potřeba důkladná diagnostika. Jestli jí chcete pomoct, přesně zjistěte, co pravidelně jí a pije. Každá drobnost může být důležitá - včetně lehkých drog a léků. Z mých zkušeností vyplývá, že ve zcela nevhodné stravě je u nemocí "neznámého" původu vždy zakopaný pes. Jak jsou na tom její játra? Nemá třeba cukrovku, jinou podobnou nemoc? Zkuste zjistit více informací.

simonatt*
hodnocení

Moc všem děkuji,informace jsem předala a zřejmě se i bude něco dít.Jde si lehnout na pozorování do nemocnice.Tak doufám,že se přijde na to,co to je.Díky všem! S.

jali
hodnocení

0x

Dobrý den,

mohla bych poprosit o info. jak to s kamarádkou dopadlo? Na co v nemocnici přišli? Jelikož přesně to, co popisujete, prožívá teď má kamarádka, včetně negativních věškerých výsledků a doktor dále neřeší. Trvá to také přes dva měsíce :/ Za každou radu, bude ráda.

Děkuji!

Může to být rekce na léky.
jozifek
Aby "kamarádka"nebyla už pod drnem.Podle datumu otázky...:)

Máte pravdu, viz níže. Paní Simonutt už mezi sebou nemáme. Jaga.

sosacek
hodnocení

0x

Nejste zavodněná? FURON 40mg - vyzkoušet /je na předpis/.

@Sosáčku, paní Simonatt už není několik let, bohužel, mezi námi. Asi tak odhadem 5 let. Zprávu mi podala její dcera. Je mi paní moc líto, byl to hodný člověk, bylo mi ctí poznat ji naživo.

Proto Vaše rady, i když určitě dobře míněné, už paní nepomohou. Bohužel. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]