Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se žije na Ukrajině?

Od: modelinaa odpovědí: 2 změna:

Ahoj, něco jsem si o Ukrajině přečetl. Myslím něco socie-ekonomických faktů a musím říci, že třeba v Kyjevě se zdá být hezky a vcelku moderně. Nejde mi ale do hlavy, JAK je to možné. Pokud vezmu do úvahy průměrný nebo reálný plat tamního občana ku realitě, že tamní ceny se neliší tolik od našich není mně jasné, JAK může běžný člověk, který není zrovna ředitelem nějaké firmy, žije z průměrného nebo spíše z podprůměrného platu zaplatit nájem a ještě z toho reálně vyžít. Jak tedy reálně žije na Ukrajině obyčejný člověk?

Prosím o reakci pouze od člověka, který zná dobře Ukrajinu, třeba tam někdy žil, pracoval nebo tam má rodinu. Nepiště prosím spekulace těch je na internetu moře.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Zdravím, Ukrajinu jsem navštívila letos v létě a navštívila jsem tam i rodinu. Sice jsme projeli jen Zakarpatí, ale i tak jsme hodně pochytili.

Lidi jsou tam vesměs velmi přátelští a pracovití. Téměř 8 z 10 lidí, které jsme tam kdy oslovili, uměli bezvadně česky, protože v Česku někdy byli. V současné době se naprostá většina lidí v Zakarpatí zabývá obchodem (nákup - prodej), protože veškerý průmysl tam byl zlikvidován, o nějakém zemědělství nemůže být řeč.

Nejnižší důchod obyčejného starobního důchodce je kolem 1000 hřiven (cca 1600 Kč). Oběd či večeře pro 5 lidí stojí cca 250 - 300 hřiven. Pro nás zadarmo, pro ně drahá zábava.

V současnosti tam panuje velký strach. Mladí z celé Ukrajiny jsou verbováni do té jejich pseudoarmády, která nemá pořádné vybavení. Na tyto odvedence se pak pořádají sbírky, aby jim jejich rodina mohla koupit například neprůstřelnou vestu nebo lepší přilbu. Bojí se Ruska.

Lidi jsou tam neuvěřitelně zbožní. V každé sebemenší vesničce je krásný kostel nebo kaplička. Nic jiného, než víra, zřejmě místním lidem nezbývá.

Připojím pár fotek "obyčejného" života na Zakarpatí.

Jak se žije na Ukrajině?
Jak se žije na Ukrajině? #2
Jak se žije na Ukrajině? #3

bambula*
hodnocení

0x

Pouze jsem několikrát projel Ukrajinu, lidé obyčejní dle názvu naší šlechty, velmi přátelští, ale nesmíte promluvit rusky a dle mého názoru celkově 20 let zpět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]