Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamestnavatel se nema k vyplaceni mzdy

Od: richard* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat, zda by mi mohl nekdo poradit jak postupovat v dane situaci.

Ukoncil jsem pracovni pomer 18.3., pri kterem mi bylo sdelelno, ze spolecne s breznovovou vyplatou (v dubnu) obdrzim i slibene 2 mesicni odstupne. Bohuzel do dnesniho dne (21.5.) jsem dostal na ucet pouze 10000,.-, ackoliv na vyplatni pasce, kterou jsem obdrzel od zamestnavatele mam uvedenou castku cca 34000,-.

Pokud se zamestnavateli dovolam, tvrdi, ze penize posle, v poslednim telefonatu slibil, ze penize posle nejpozdeji do vyplatniho terminu (15.5.), ale stale nic. Na sms nereaguje a dovolam se mu pouze vyjimecne, pokud volam z jineho cisla.

Chtel bych timto pozadat, jak mam postupovat, pripadne jak se mam u zamestnavatele domahat zbyle castky vyplaty?

Predem dekuju za pripadne rady ci pomoc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

1.Buď to zněho dostanete násilím což je docela účinné v případě,že na to máte.

2.Právní cestou tzn.právník a soud.(Náklady zaplatí bývalý zaměstnavatel)

3.Nejsem si jistý jestli nepomůže Úřad práce.

katerina*
hodnocení

0x

můžete soudní cestou pokud se teda už nedá dohodnout. soudní náklady atd. zaplatí váš bývalý zaměstnavatel pokud soud prohraje a vám dá za pravdu. Pokud ne bude to naopak. Informace vám taky podají na úřadu práce.

hodnocení

0x

Mě bývalý zaměstnavatel od roku 1998 dluží více jak 40 000Kč, dodnes jsem je nedostal a nedostanu. Páč se mezitím několikrát změnil majitel a kde nic není ani smrt nebere. Policie mi třikrát neproplatila sveděčné, když si mě předvolávali.

To je život. Vám přeji, aby zítra peníze dorazily.

hodnocení

0x

Možná byste mu mohl poslat doporučený dopis, ve kterém mu věcně sdělíte, že pokud vyúčtované peníze do určitého (rozumného - cca 10 dní) termínu nedorazí na Váš účet, obrátíte se na inspektorát práce, na svého právníka, na finanční úřad, na sociálku, na zdravotní pojišťovnu... zkrátka všude, co Vás napadne. Taková stížnost na zaměstnavatele vyvolá okamžitě z úřadu kontrolu a to by bylo, aby se něco nenašlo... Inspektorát práce by mohl být nepříjemný. No a třeba se zam-tel zalekne a navalí, co je Vaše. A když ne, splňte hrozbu.

portal.gov.cz/...

lidka*
hodnocení

0x

Nejprve byste měl zaměstnavatele písemně vyzvat k úhradě dlužné částky s termínem splatnosti. Pokud na tuto výzvu zaměstnavatel nebude reagovat, můžete podat podnět ke kontrole oblastnímu inspektorátu práce nebo žalobu k příslušnému soudu. V případě platební neschopnosti zaměstnavatele kontaktujte úřad práce. *bum*

richard*
hodnocení

Dobry den vsem,

dekuji za Vase informace a rady.

Dnes jsem zamestnavateli napsal email, kde jsem uvedl at me ve vlastnim zajmu kontaktuje a slusne jsem pohrozil a vida, bylo mi strucne odepsano, ze platba byla provedena.

Tak uvidime, jestli se to vyplni.

Urcite dam vedet jak to dopadlo, dekuji Vam vsem a s pozdravem Cermak.

richard*
hodnocení

Zdravim Vas,

tak jak jsem slibil, doplnuji informace. Zamestnavatel poslal penize, ale zase jen jejich cast, zarazi me, jak si muze tohle dovolit, kdyz si se mnou zadny splatkovy kalendar nedomluvil, uz jsem ho nekolikrat upominal, ze bych rad obdrzel doplatek cele zbyle castky a nic, proste si vzdy posle kdy chce a kolik chce. mam nejake moznosti, pokud postupuje takto? Nebo mam jen pockat na doplaceni a nedrazdit ho? Dekuji.

lm®

Jaképak "nedráždit ho"!Důrazně ho upozorněte,že chcete všechny své peníze a nebo že budete postupovat výše uvedeným způsobem (stížnost na IP).Nejste žádná banka,aby jste mu půjčoval peníze.Když jste pracoval,tak Vás z-tel taky nechodil prosit,tak proč Vy byste měl teď chodit prosit o peníze,které Vám patří.Nebojte se ho,Vy jste v právu a jeho problémy jsou jeho problémy,Navíc s Vámi vůbec nejedná slušně - viz neplnění slibů a další slibování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]