Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Email pro advokáta - mohu mu to napsat?

Od: psikotka odpovědí: 9 změna:

Potřebuji zjistit, co vše obnáší z hlediska zákona můj věk a také jestli mám už svá práva na určité věci (jsem mladistvá).. A již podle názvu předmětu se chci zeptat, mohu takový e-mail zaslat advokátovi? Pouze diskutovat o nějakém problému a zda-li se vůbec mohu dovolat nějakého práva a případného řešení apod. ... Moc v tomhle přehled nemám:) Děkuji! :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

2x

Advokátovi to napsat můžete, ale musíte počítat s tím, že se jedná o placenou službu, tudíž Vám advokát může odpovědět, že Vám na Váš mail odpoví za určitou částku. Vypisovat práva mladistvého zabere více času, záleží na tom, o jakou věc se jedná.

psikotka
hodnocení

Takže mu mohu napsat s jakým problémem se potýkám a jestli je nějaký zákon, který by mi mohl eventuelně v mém problému pomoct (týče se to okolo rodiny), ale mám počítat s tím, že bude chtít za odpověd pěněžní částku? A jak mu to pošlu když nemám ani vlastní účet? .. A kolik ta pěněžní částka může být? :) .. a moc se omlouvám, že se tak hloupě ptám, ale opravdu v tomhle vůbec nevyznám :)

iz*

Jestli nechcete svůj problém rozvádět zde, obraťte se pro začátek na některou občanskou poradnu ve svém okolí. Pravděpodobně nepůjde o radu na úrovni advokáta, ale bude zdarma, a pokud byste advokáta stále potřebovala, pomohou Vám s výběrem.

S některými problémy může pomoci i odbor sociálně pr/... (OSPOD).

ladinpraha*

I kdybys těch pár tisíc na advokáta měl, tak žádný advokát si nevezme peníze od nezletilého. A jelikož zadarmo obvykle nepracují, tak pokud ti vůbec odpoví, odkáže tě na sociálku nebo podobnou instituci. Tady na poradně je řada fundovaných rádců, kteří mají různé oblasti práva v malíčku a poskytli už mnoha potřebným užitečné rady. Tvůj problém určitě nebude tak ojedinělý, jak se tobě jeví. Doporučuji ho napsat sem a určitě se brzo objeví někdo, kdo si s ním bude vědět rady nebo se ukáže, že podobný problém se zde už řešil a vyřešil.

hm*
hodnocení

2x

Samozřejmě že nějaká práva máš. A je jich hodně. Děti hned po narození už mají spoustu práv. Jen nevím, jestli si s tebou advokát bude chtít dopisovat, třeba tě odkáže někam jinam. Ale když to bude konkrétní dotaz, tak možná odpoví. Jinak ale advokátní služby jsou placené, jak už bylo zmíněno, a zvlášť u advokáta nepředpokládám, že by udělal cokoliv zadarmo.

psikotka
hodnocení

Aha.. já spíš potřebuju vědět, jestli na můj problém je vůbec nějaký zákon apod .. no káždopádně děkuju :) .. jen mě teď zajímá, kolik ta částka může být.. :(

aaella*

Zkuste se ozvat jakémukoliv advokátovi, který má specializaci na rodinné právo. Výběr advokátů najdete na www.cak.cz. Možná, že Vám dá advokát obyčejnou radu i bez nároku na odměnu. Problém je v tom, že Vás, v případě problému, advokát nemůže regulérně zastupovat, musel by Vás zastupovat prostřednictvím jednoho z rodičů, neboť jste nezletilá. Odměna advokáta je smluvní, pokud se bude jednat o jednoduchou pomoc a Vy uvedete, že jste nezletilá, možná Vám advokát poradí i zdarma, případně Vás odkáže na jinou instituci. Pokud je u Vás situace krizová, zkuste i Veřejného ochránce práv (ombudsman), viz.: deti.ochrance.cz/...

hodnocení

0x
Spíš si myslím, že se s vámi nebude vůbec bavit. Co zkusit nějakou bezplatnou poradnu na netu, nebo to hodit sem?

honzajs
hodnocení

0x

Ano, advokát je placená služba. Než vypisovat, je lepší zavolat. Možná taky se v určitých případech obrátit na občansko právní poradny obcanskeporadny.cz/... . Ale ty nedelají vše, mrkněte na net...

Sazba advokáta je kolem 1000-2000 Kč/h je lepší si vybrat nejbližšího , zavolat mu a zpetat se a pak tam teprve jít a řešit to osobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]