Dobrý večer, dvouletý syn má vlevo nahoře dvě dvojky, celkem má tedy 21 mléčných zubů. Máte někdo zkušenosti s touto anomálií? Jaká je pravděpodobnost, že bude mít abnormální počet i u trvalých zubů? Děkuji
Nojo, přesně to samé. Váš synek má zub pěkně zařazený do oblouku. Uvidíme, jak to bude u našeho, až celý zub vyroste. Taky už teď nemá horní a dolní jedničky přímo nad sebou, ale o kousek posunuté. A až jednou dojde na růst druhých zubů, tak si na vás vzpomenu Díky, jsem ráda že jste napsala.
velda*
Tak v pondělí jsem objevila u 2,5 letého syna také tzv vlčí zub. Příští týden jdeme k zubařce je hodně mladá tak jsem zvědavá co nám na to řekne. Jsem ráda za příspěvky které jsem zde našla. Je zvláštní máme ho úplně na stejném místě.:-S
Tak to dejte vědět, co k tomu řekli vám. Koncem ledna jdeme opět na prevenci. Nevím, zda se nemám začít stresovat, že synek nemá ještě ani jednu pětku. Má dva roky a devět měsíců.
Zajděte k zubaři, když se udělá panoramatický snímek čelisti, tak tam by měly být vidět všechny zuby, co by měly vyrůst. Anomálií jsou různé druhy, někomu třeba vypadne mléčný zub, ale dospělý už nenaroste...
Díky za odpověď. Rtg prý ve dvou letech nedělají, až v šesti. (Proč, to nevím). Náš zubař s tím zkušenost nemá, u trvalých zubů prý je anomálií dost, ale u mléčných zubů se moc nevidí
eulalie*
Mléčný zub vypadne. Důležité je, co pak naroste. Např. můj syn má ještě v dospělosti ještě zub mléčný, jelikož jiný by mu už nenarostl. Čeká ho implantát, zřejmě. Takže zachovejte klid a na řešení případného problému je pak času dost, až začnou růst, případně nerůst zuby trvalé
Vycházím z toho,že syn 22 roků a má oba řezáky mléčné a drží více než židovská víra! RTG ukázal,že tam nic jiného nemá,a až na jednu zubařku (spec.na rovnátka),která navrhovala vytrhnout ,tak ostatní byli prot tomu ,že až vypadnou tak můstek,dokud drží,že je škoda s tím něco dělat,resp.trhat!
¨To tazetelka-navštívit vícero stomatologů a důkladné vyšetření aby nebyl díky tomu třeba ohrožen druhý chrup!
Snad se eulalie nebude zlobit, už jsem si něco o zubech načetla. Ten implantát zřejmě má přijít na řadu, až mlíčňák doslouží. Mléčné zuby nevydrží do stáří, jejich kořeny se během let vstřebávají. Určitě si pamatujeme všichni, jaký tvar má vypadnutý dětský zub, má jakoby okousaný spodní lem. Kořeny, který původně měl, časem mizí. Dokud drží, tak je určitě lepší vlastní mlíčňák než implantát/můstek. A implantát má oproti můstku výhodu v tom, že se nezasahuje do okolních zubů. Já doufám, že toto synka nečeká, to je snad i přebytečný zub lepší, vytrhne se a je to.
Muj dvoulety syn ma take jednu dvojku navic... taky s tim nikdo nic nedela. Zubarka rikala, ze se tomu rikalo vlčí zub a ve stredoveku tyhle deti zamordovali Jesteze nejsme ve stredoveku
Ještě že tak, No, už jsem to rozdejchala, ani to nebude moc vidět, nezasvěcený si ani nevšimne. Jen se bojím, zda má správně založené trvalé zuby. Vy máte zrentgenováno?
Ne, taky nám to nechtěla rentgenovat, aby ho zbytečně neozařovala. Máme to přesně na stejné straně. Akorát se mi zdá, že se tím, posunuly všechny zuby, takže střed jedniček nemá úplně na středu rtu. Ale taky si toho nikdy nikdo nevšiml
Po pár letech píšu, jak se zuby pokračujeme. Zubař byl v klidu, na rtg došlo až loni, v osmi letech, když měl synek stále komplet mléčný chrup a ani jeden zub nevypadl. Stálé zuby má založené normálně. V 8,5 letech začaly růst nové zuby, má už dole nové jedničky, vypadnuté dvojky a nahoře jednu novou jedničku. Ta druhá horní jednička, na té straně kde má zub navíc ještě drží. Asi to bude tím, že ten zub mu vyrostl až po druhém roce, takže má ještě pevný kořen. Takže se to vyvíjí dobře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.