Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodí mi zamilované emaily ze světa

Od: martinxx1 odpovědí: 10 změna:

Ahoj chci se zeptat co to je?Přišel mi už snad pátý email od cizí ženy že by si se mnou chtěla povídat či si mě vzít :-D Posledně z USA a dnes z Ruska i s fotkou :) Chci se zeptat kde na mě berou email?Né že by mi to vadilo ale jak se o mě dovědí a o co jim skutečně jde?Předpokládám že jsou to takzvané "zlatokopky" :-D a co když jim nezávazně odepíšu?Třeba té z ruska bych se ale asi bál :-D :-D

Chodí vám to taky?

díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

já tydle kraviny bez otvírání hážu rovnou do spamu občas v tom bejvaj viry a nebo náký jiný záludnosti

naihonn*
hodnocení

1x

Je naivní si myslet, že by tyhle emaily posílala osoba, která to údajně je. Rozhodně doporučené řešení je okamžitě mazat. A jak získá spamer něčí email? Možností je hodně, takže se to může stát komukoli. Jediné řešení je email dát jen vybraným osobám a nikdy nikde ho nezveřejňovat a nezadávat a potom je nějaká trochu větší šance, že si ho spam nenajde.

martinxx1
hodnocení

Ok díky za rady :)

hodnocení

0x

Na seznamu to chodí snad každému. Nedotýkat se, mazat.

lmgify
hodnocení

0x

Odpovíš, vyměníš si pár mailů a pak očekávej žádost o půjčku (osobní, spěchá to) kvůli náhlé události, která se jí přihodila nebo finanční výpomoc s letenkou, aby tě mohla navštívít nebo navštívit její nemocnou matku. Tyhle podvody jsou známé už desítky let.

doplněno 28.09.14 19:25:

Na Googlu jsou kila informací.

iz*
hodnocení

0x

A Vy to čtete?!?

Nastavte si filtr, aby se takové "e-maily" rovnou mazaly.

pavelv*
hodnocení

0x

Buď se za tím skrývá podvod, nebo je to jednoduchý test jak zjistit aktivní schránku. Email na Vás vezmou třeba při registraci do nějakýho fora. Či hacknutím nějakého serveru. Na černém trhu se normálně obchoduje se seznemy emailových adres. Když k tomu někdo doplní věk, pohlaví a přibližnou adresu stanou se z toho to velmi cenné údaje.

martinxx1
hodnocení

jj občas to čtu ale neklikám na nic,vím co si mužu dovolit :) a vždycky to označim jako spam no... :)

pavelv*

Ono stačí třeba zobrazení externích obrázků. Slušný emailový klient se uživatele zeptá, jestli má obrázky zobrazit, nebo chránit soukromí.

alena*
hodnocení

0x

Vůbec nepředpokládejte, že to jsou e-maily od nějakých žen. Mně zase jeden čas chodily z ciziny maily, že jsem vyhrála šílený prachy, jenom jsem měla telefonicky potvrdit, že existuju.

Začala jsem je házet do spamu a od té doby se už nechodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]