Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace počítače

Od: pozemstan666 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

před měsícem jsem si koupil v jednom nejmenovaném obchodě s zeleným mimozemšťanem notebook. Poslední týden ovšem počítač nefunguje uplně správně, za vinu to dávám pevnému disku. Chci jít počítač reklamovat.

Počítač používám nezbytně ke studiu a beru si jej do školy, používám na něm elektronické učebnice a píšu na něm zápisy protože jsou dlouhé a nejsem schopen svůj "škrabopis" po sobě přečíst. Dnes jsem počítač ve škole neměl a už jsem pocitil že ho potřebuji.

Bylo by tedy pro mě nejlepší kdyby mi byl vystaven dobropis a já už si druhý den mohl koupit nový. 14-denní lhůta na vrácení zboží bohužel uběhla a já si nemohu dovolit být 30 dní bez počítače. Je tedy možnost jak se nějak domluvit. Popřípadě existuje nějaký paragraf? Počítač mám měsíc. Není po pádu a šasi nenesou známky poškození.

Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

magdalen*
hodnocení

1x

Odpověď je správná. Jen bych doplnila, že u zeleného mimozemšťana (nevím, jestli i jinde) lze zakoupit okamžitou výměnu při reklamaci. Já ji u zboží PC, TV, vysavač, zkrátka tam, kde se člověk těžko obejde po dobu 1-2 měsíců využívám. Pohybuje se kolem 400 Kč a myslím, že se to vyplatí. Takže info pro příště.

hodnocení

0x

V paragrafech se až tak nevyznám, ale myslím si, že tvůj nápad nemá moc naději na úspěch.

14 dnů uplynulo a tak tedy bud je nějak ukecáš a nebo nastupuje klasický reklamační řízení. A s tím má onen nejmenovaný a vlastně skoro jakýkoliv jiný prodejce společnýho jen to, že od tebe vezme onen nefunkční předmět, ať to je noťas, mobil, televize, mlýnek na mák či cokoliv jinýho a pošle to do servisu. Rozhodně to v onom obchodě nikdo nebude rozdělávat a zjištovat, co tomu je, či není. A obchodníkovi nezbývá, než čekat, až ona věc dorazí ze servisu. Mezitím, jako bonus bude poslouchat tvoje spílání, jakto, že to ještě není hotový a přitom za to nemůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]