Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komunikační problém

Od: tajemnej* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

Na samotný začátek bych vás rád poprosil, abyste mi obětovali trošku svého času, a přečetli si dotaz až do konce. Opravdu mi na tom záleží, nejde jen o nějaký "puberťácký"problém. J

Je mi 15 let a mám problémy s komunikací. Nebyl jsem moc oblíbený, ale v nové škole se to zatím změnilo. Největší problém mám s holkama, kdysi sem měl problém se s nimi bavit (styděl sem se, měl sem strach co si o mě pomyslí). Už asi od Ledna s tímto neduhem bojuji a jednou za čas se vrátím na poradnu s prosbou o pomoc s konkrétním problémem.

(Moje předchozí otázka zde: poradte.cz/...

Včera byla taková menší akce ve městě kde bydlím (dalo by se říci festival). Já sem přemlouval (nikoli dolejzal) za spolužačkou, se kterou ze znám od vidění a mám s ní 2x týdně hodinu francouzštiny. Nedá se říct, že by se mi nějak líbila.. ale docela mě zaujala. Do té doby sem se s ní nijak více nebavil. Řekla, že se pokusí na akci přijít.. takže sem byl rád.

Dorazili jsme s klukama na akci, nikdo známej taková nuda.. Ale najednou sem uviděl spolužačku jak šla. Byla sama, bez kamarádky, tak se k nám přidala. Kromě mě se s ní bavil ještě jeden kámoš. Poté jsme potkali nějaké přátele od kámošů které jsem do té doby neznal. Padl návrh, že by šli do čajovny na vodnici. Ačkoli sem nikdy v životě nekouřil, ani se neopil (chovám se tak, že to vypadá jako bych s tím zkušenost měl.. ale nic nepotvrzuju ani nevyvracuju) tak bych asi nebyl proti to zkusit. Kámoška ale byla taková zaražená, bylo vidět že se jí tam moc nechce.. Tak sem se k ní naklonil a zeptal se jestli by nešla do KFC.. V tu chvilku sem měl strach že mě odpálkuje, ale v pohodě a později mi i řekla že byla ráda že sem jí do KFC vzal. Pak sme chodili různě po obchoďáku, potom ven, poslechnout koncert.. Několikrát sem ji i "zahřál"obejmutím a tak.. Bavili sme se v pohodě, měl sem dobrej pocit a vypadala na to že ji to taky baví.. Jednou sme nevěděli co dělat, tak sem z legrace nabídl že si koupíme nějakej last minute a pojedem do ameriky (šli jsme kolem cestovní kanceláře).. Takže moje sebevědomí bylo dost vysoký, bavil sem se normálně, někdy sme se poškádlili a prostě no problém.

Pak když sem jí doprovázel na intr, skočil sem do bytu (který mám kousek od obchoďáku kde byl fesťák) a vzal sem bundu. Vypadala na to, že jí je zima tak sem jí tu bundu půjčil. Na intr sme dorazili asi 30 minut před koncem vycházek, takže sama navrhla jestli se nepůjdem projít a nakonci sme se objali na rozloučenou.

Dnes, po vyučování jede z intru domů. Protože měla čas než ji jel vlak tak sem jí zavolal jestli by se nešla projít. Řekla že půjde, tak šla.. Ale teď samotný problém. Měl sem problém vymyslet kam půjdeme a následně jakékoli téma ke konverzaci. Nebylo to to "že bych se bál"s ní mluvit.. Ale že mě nenapadali témata co by jí chytala.. Zkoušel sem to, bylo na ní vidět že jí to nebere ale vždycky se usmála a snažila se aspoň něco odpovědět.. Několikrát se začala bavit ona, to pak nějaký námět na konverzaci byl. Několikrát (2x-4x) se chytla i na můj námět, takže sem byl docela rád.. Ale celkově sem z toho neměl moc dobrý pocit, protože mi přišlo že jí to nudí (několikrát sem ze sebe dostal i naprostý hovadiny za který sem se musel kousnout do rtu.. nedávalo to vůbec smysl protože sem byl pak nervozní a honem sem se snažil aspoň něco říct než jenom mlčet..). To mlčení bylo chvilku i jednu až tři minuty.

Na konci sem ji doprovodil na vlak a znovu sme se hezky rozloučili. Jen mám strach, abych ji nějak neponudil. Máme toho poměrně dost společného (Ona hraje na kytaru, já na klavír.. Jedna z mála poslouchá vážnou muziku, já taky... Měla na základce podle toho co říkala dost problémy (trošku se chová jako kluk, nosí klučičí oblečení a tak..), já taky.).

Není ani hezká, ani ošklivá.. Ale milá, sympatická.. Nekouří cigarety, ani se nikde neopíjí.. prostě taková slušná holka, na který to není vidět (takový to šprtka nebo tak..) Můj sen je mít takovou kamarádku (něco mezi holkou a kamarádkou) aby sme třeba mohli spolu jít do kina, do parku se projít popovídat si.. Trávit spolu hodně času (samozřejě to nejde hned, ale nějak postupně).. Není to o žádným líbání nebo sexu. Jenom prostě fakt hodně dobrou kamarádku.

Napsal sem jí na FB toto: "Promiň za to dnešní odpoledne, že sem byl tak potichu a nebo mlel blbosti.. Mozna sis toho vsimla, jsem kluk kterej je proste tissi a neni pro nej uplne snadny se bavit s holkou kterou moc nezna a nevi o ni skoro nic " . Čekám jak zareaguje, ale potřeboval bych nějak poradit jak najít nějaké to společné téma (dát pár tipů od oka, popřípadě nějaký cvičení nebo co já vím..). Nemám problém se bavit s kámošema, jednou sem "středem pozornosti"já, jednou zas X a potom Y.. Prostě se to vhodně doplňuje, ale u tý holky je to problém ačkoli si myslím že to není ten namyšlený typ a máme spolu poměrně dost věcí společných.

Pokud ste to dočetli až sem, děkuji vám. Snažím se s těmito problémy bojovat a vylepšovat se v nich (dokonce sem jednou oslovil holku v obchoďáku s prosbou o Facebook a ona mi ho fakt dala :D ). Proto prosím i vás, pokud máte jakkoukoli radu napište mi ji sem nebo do osobky. Vážně moc bych na sobě tímto způsobem chtěl zapracovat.

Předem díky za váš čas a rady.

Tajemnej

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Oba vás spojuje vážná hudba, nebo možná hudba jako taková. Byl by problém se bavit o tomto? Nebo o hře na kytaru, kytaristech, klavíristech. Ona dívka taky třeba není tak sběhlá v hovorech s klukama, možná máte stejný problém. A mně to tak úplně beznadějné nepřipadá. Taky je dost možné, že si o tobě myslí, že jsi hulič a pařič. Nemůže to být tento problém?

tajemnej*
hodnocení

Jako první vám děkuji za rychlou odpověď. Když došlo na povídání o kouření, přiznal sem že sem nikdy nebyl ožralej a že sem kouřil jen jednou, když mi mamka dala v 7 letech popotáhnout (abych si zapamatoval jakej je to hnus a už to nikdy ze zvědavosti nezkoušel). Vypadalo to, že nemá nějakej pocit že bych jí lhal.

Můžeme se o tom bavit, otázkou ovšem je jestli by jí konverzace bavila taktéž. Ale děkuji, určitě si na to vzpomenu až s ní budu v kontaktu.

Ohledně "studu" z její strany, i to je samozřejmě možné.. Nicméně trošku iniciativy dnes zapojila také a za to jsem moc rád.

Napadlo mě, jí koupit nějakýho malýho plyšáčka pro radost (tvrdila mi, že na intru žádnýho nemá). Nic se srdíčkem nebo tak, něco takovýho roztomilýho fakt jenom pro radost.

pt®
hodnocení

0x

Typla bych si, že nemáš sestru, nebo sestry. Když totiž kluk vyrůstá s holkou, se sestrou, zná jejich kamarádky a také se s nimi umí bavit a zrovna tak obráceně. No, musíš to holt zkoušet, myslím, že časem si najdete společná témata. - pt

pavlina*

Tajemnej ty seš jako já :). Taky mě ta moje nesmělost u druhýho pohlaví fakt ..ehm.. vadí . Nevím, co poradit . Snad jen nevzdávat se , pokračovat a dárkem si myslím nic nezkazíš :) Držím palce !

tajemnej*
hodnocení

Sestru opravdu nemám, jen bratra mladšího. Nerad bych se jí tímto zprotivil, tím že jí nudím nebo tak.. Proto mě napadl ten plyšáček.

Pavlíno, jsem opravdu rád že v tom nejsem sám :) Děkuji a i Vám přeji, ať se vám váš problém vyřeší :)

pavlina*

Děkuju :) , ale to se asi vyřešit nedá , chce to spíš čas a" vycvičit se" ,ale otázka je, jestli to jde . Musíme bojovat ;),

tajemnej*
hodnocení

Jde to. Od Ledna na sobě makám a zaznamenal sem dost velkej úspěch ohledně oslovování, trémy a tak :)

Jen je tu problém s tématem k hovoru :X

Dneska sem byl s kamarádkou venku, pravda byla trošku ukecanější ale zaplať pánbůh :) Konverzace byla vyvážená, mluvili jsme oba (ona asi o trošku víc ale i tak..)

pt®

No, tak to je super zpráva. Teď už to bude jenom lepší. :)

iz*
hodnocení

0x

Zpočátku se drž vážné hudby. Nejen, že je krásná na poslech, ale v historii najdeš i dost zajímavých historek. Víš, že jeden (záměrně jej nejmenuji, zkus přijít na to, koho míním) známý skladatel napsal jeden z nejzajímavějších milostných dopisů?

Že se dodnes neví s jistotou, kdy přesně byl dopis napsán, a komu byl určen? Je známo, kde byl napsán, kolikátého a který den v týdnu, ale rok už byl vydedukován ... Mně se ten dopis moc líbí v originále i v překladu.

Dohledej si informace (můžeš je doplnit sem nebo do vnitřní pošty) a hned máš minimálně jedno téma (ale spíše více), je v něm náznak tajemství, romantika, ...

Jestli máš málo indicií, můžeš se ptát.

Prosím ty, kdo vědí, o koho a oč jde, aby zatím nic neprozrazovali.

tajemnej*

Moje myšlenky směřují k Tobě, má věčná lásko. Mohu žít buď naplno, s Tebou, a nebo vůbec. Až se můj život uklidní, mé Všechno, jen díky chladnému přemýšlení o naší existenci dojdeme ke smyslu našeho společného života. Prosím, miluj mě dál a nikdy nepochybuj o nejvěrnějším srdci tvého milovaného.

Navždy tvé.

Navždy mé.

Navždy naše.

Ludvig van Beenthoven

Docetl sem se ze se nevi, kdy presne ale spekuluje se o 1811/1812 :) jen to nejak zajimave podat, vyckat na dobrou prilezitost. Dopis a slova jsou nadherna, na dusi romantika tohle musi zapusobit :) děkuji za skvělý nápad, urcite ho vyuziji :)

Dám vědět, jak situace pokročí :)

hezký den a ještě jednou díky

tajemnej*

Dobrý den,

Tak tady je pokračování... Zeptal sem se jí, jestli by nešla na horror. Nakonec se to vydařilo, takže šla.. Byli sme tam sami, takze sem pustil film a divali sme se. V prubehu filmu pri nejaky hodne emotivni scene jsem ji rekl at mi da ruku jestli ji pomuze a pak sme se divali az do konce filmu s drzenim rukou :) po filmu sem se ptal, jestli si pustime dalsi a ona rekla ze ma na intru veceri, kolik je a pak ze uz musi jit.. "No ja budu asi muset na veceri" "asi?" "no asi urcite a zasmala se".

Potom po filmu me zarazilo to, ze pri titulkach se na me strasne zaujate divala, sedeli sme vedle sebe a ona proste s uprenym pohledem na me.. asi 15 s sem mlcel a nevedel co rict.. Tak sem jenom rekl ze se mi to s ni libilo. Ona rekla ze to bylo fajn nebo tak.. Po dalsi pulminute vzajemnyho koukani jsem navrhl "tak pujdeme?" a ona ze jo.

Cestou zpatky sem se ji ptal, jestli ji muzu doprovodit... Řekla no jasne jako by to byla samozrejmost. Pak sme si uz moc nepovidali.. Ale na konci sme se obejmuli a sli kazdej svou cestou.

Problem je v tom, ze mi prijde takova.. Budto stydliva, nebo bez zajmu. Napsal aem ji na FB, odpovoda se smajlikama ale strasne strucne odppvedi.. A nerozviji konverzaci dal. Nevim, jestli se stydi, nebo chce abych se snazil..

Dneska sme spolu melinjednu hodinu, pred kterou cekame na chodbe... Stal sem oprenej o zed a kdyz prisla, doufal sem ze pujde ona ke me ale nestalo se tak. Parkrat se ohlidla mim smerem ale nesla ke me. Je pravda, ze tam byla s kamaradkou, ale vsecko je z me iniciativy (na druhoubstranu vse z me iniciativy zatim neodmitla).. Nevim, co si mam o tom myslet. Predem diky za nazor :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]