Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mezigenerační

Od: michal92 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

v práci je nová holčina. Je ji 19 a je u mě v kanclu. Docela se mi líbí, bohužel jsem se do ni asi zamiloval, ale to je vedlejší. Jde o to, že jsem zjistil, že má přítele. Ale ne jen tak ledajakého - je mu 30 let. Docela mě to šokovalo, co si o takovém vztahu myslíte? 30 letý chlap a 19 letá holka... a navíc oba bydlejí u rodičů (ta slečna u svých a ten chlap taky u svých).

Díky

PS: to, že jsem z toho trochu vykolejený se dá myslím pochopit, protože jsem čekal, že bude mít třeba přítele v mém věku. Ale takhle je to dost zvláštní a jen mě to o to víc dorazilo :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

No, já si myslím, že ti nic není po tom s kým holčina chodí, to je její věc. A měl by ses měl řídit heslem "Co je v domě, není pro mně." Nebo se zamiluješ do každé, kterou ti kdy posadí do kanclu?

michal92
hodnocení

Já vím, to je můj problém... mě spíš zajímalo, jaký máte názor na vztah 19 a 30 let. Zrovna tohle je období, kdy si člověk určuje svou životní cestu a dospívá hlavně psychicky. Mně přijde, že chlap, který už je v životě zběhlý a je mu 30, může mít 19 letou "hloupou" holčinu snad jen na sex...

Jako jasně, může mi to být úplně šumák, ale docela dobře si rozumíme a celkem mi na ni záleží, jen nechci, aby se "spálila"...

eulalie*

Takové mladé žábě může starší zkušený muž imponovat, tedy pokud je zkušený. Taky to může být nějaká psychicky hodně vyspělá holka, které její vrstevníci nic neříkají, protože jsou to pro ni ještě ucha. Anebo jde po penězích, takový třicetiletý muž se zdá býti již finančně zajištěný. Důvodů by se našlo habaděj. Tak se jí zkuste na to opatrně zeptat.

michal92
hodnocení

Ano, je hodně psychicky vyspělá... v tom to asi bude. Taky se tak obléká - jako některé starší kolegyně, prostě takové klasické ženské sako, které vypadá decentně, ale přesto přitažlivě...

Ona se mi jednou svěřila, že není zastáncem toho, aby "mladí lidé" zakládali v dnešním složitém světě rodinu až kolem 27-30 let... prý by chtěla mít děti do 21-23, tak možná proto je na ty starší, protože chce prostě zaopatřeného muže.

Mockrát děkuji za objektivní odpověď, dost mi v budoucnu pomůže se "odmilovat", protože taková dívka opravdu není pro mě. Jen se sám sobě docela divím, že sem se do ni tak bezhlavě zamiloval, ale tohle je asi něco, co člověk jen tak neovládne.

Ještě jednou díky

hodnocení

2x

Ve Vaší zpovědi mě pobavilo: ...jsem se do ní ASI zamiloval.

Připomnělo mi to doktora Káju Kroupu, jak stojí na žebříku, klepe na dvířka od půdy a prozpěvuje: Blaženko, já Vás mám ASI rád. Já si Vás ASI vemu! *haha*

V práci byste se měl věnovat hlavně pracovním povinnostem. Ta dívka tam také přišla pracovat a ne si dělat románek. To byste měl mít na paměti. Navíc, nevím, proč Vám ten věkový rozdíl leží v hlavě. Ona má kluka, měl byste to respektovat. To ho chcete vyhodit ze sedla? Nebylo by to pěkné a mezi kolegy se to nedělá.

Pro zajímavost: dcera si vzala muže o 16 let staršího. Nyní je jí 37, jemu 53. Jsou spolu už hodně let a manželství je v pohodě. Partner vypadá mladší, sportuje, moderně se strojí. Nevypadá jako ti padesátníci v tesilkách a dederonce za totality. Přitom dcera nehledala podvědomě náhradu za otce, naše rodičovské vztahy byly v pořádku.

To jsou horší situace, kdy naši různí herci a zpěváci si najdou partnerku mladší třeba i o 40 a víc let. Občas i mladší, než partnerovy děti. Pak vedle nich ti partneři vypadají jak vysušení dědulové, což také jsou. Ale tam jde zase o něco jiného.

Myslím si tedy, že Vaše kolegyně má vhodného partnera, hlavně když si rozumí. Nechte je žít a nešťourejte do toho. ASI. *smich* Jaga.

ludvicek
hodnocení

1x

11let rozdíl?To ještě jde! Jsou horší případy.

hodnocení

0x

Hele, v namlouvání panuje zákon jungle. Čili dokud není ženská pod čepcem, smí se lovit. Takže kašli na to, že má dědka a zkus jí sbalit ty. Pomaloučku polehoučku tlač na pilu až bude tvoje.

lotus*
hodnocení

0x

Myslím si, že na tom vztahu není až tak nic zvláštního, spíš na tom, že tě to šokovalo...

hodnocení

0x
Mě osobně tento vztah nepřekvapuje, vždy jsem byla na starší.. V šestnácti jsem začala chodit s 29 letym muzem, kdyby mi po osmi letech krásného vztahu tragicky nezahynul, věřím, že by jsme spolu byli dodnes, ale měli jsme svůj dům atd. Nebyli jsme spolu kvůli sexu. Poté jsem si našla svého nynějšího muže, ten je ode mě jen o sedm let. Ale ani můj bývalý muž nebyl můj nejstarší. Jo a v rodině jsme žádné problémy neměli, abych si hledala náhradního otce :-D

nsj
hodnocení

0x

Na věkovém rozdílu nevidím nic divného. Až ti bude 30, bude pro tebe 20 ti letá holka stará. Jinak - dívce se nedivím, těch pozitních vlastností u 30tníka je spousty. Co bude dělat s trdlem stejně starým jako ona?

kangaroo*
hodnocení

0x

Znám pár páru ve věku ona okolo 20let a on 35-45let a berou to normálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]