Dobrý den, prosím pěkně, co se stane ženě, která neposílá svou dceru do školy? Holčička chodí do první třídy. Ve škole byla týden, pak byla týden omluvená, a od té doby tam nechodí. Druhá dcera chodí do jiné školy. Je starší, tak se vypráví sama. Ale z jakého důvodu do školy nechodí ta mladší nikdo neví. Paní je velice problémová, nic nemá, nechodí ani do práce, protože nedělala tolik dluhů, že by jí stejně všechno sebrali exekutoři. Nejsem to já, abyste se tu do mě nepustili.
Domaci vyuku ocividne nema,pokud je matka tolik problemova...Holcicku mohou dat do detskeho domova a matku do kriminalu za zanedbani povinne pece. doplněno 25.09.14 18:28:
Majabu : Neděkujte,není zač
majsterjoe*
A je ta matka problemova, nebo si to jen nekdo nalhava. Vzdyt staris z deti do skoly chodi a je samostatne. To v problemovych rodinach nebyva.
První stupeň ZŠ se dá absolvovat pomocí domácí školy. Dítě chodí pak jen na přezkoušení. Toto chtějí udělat zákonně i pro 2. stupeň ZŠ -- či už možná uzákoněno?
Paní může jít i do vězení, pokud tedy děti neposílá do školy. Otázka je, zda má/nemá pro dcerku vyřízenou domácí výuku?
majabu
Domácí výuku zřejmě vyřízenou nemá, protože škola už to prý předala sociálce.
A o co Vam jde? O dite nebo o zadluzenou matku s tolika dluhy, ze by ji vsechno sebrali exekutori?
Vas problem to snad neni, tak to nechte na posouzeni socialniho odboru a skoly. Mozne je ze dite dostane dodatecne odklad prvni tridy o rok, mozne je ze je opravdu nemocna. Jake mate dalsi informace?
No a co ji hrozi? Krom pokuty snad nic. A jestli je tak zadluzena, tak ani ta pokuta.
asi máte málo svých starostí ...já bych to nechala na matce
humbucker*
Ahoj. Hahanaj, kdyby se všechno nechávalo na darebných matkách a otcích, něco by bylo špatně. Než takhle radit, tak radši neradit vůbec. Chápu ale, je to jen tvůj názor. Často se míchám do věcí ve městě, které jiní lidé přehlíží. Už to tak mám prostě nastavený. Majabu, dal bych boda. Díky za starost.
Tak pardoon, jen mě zajímá, jak to tady u nás chodí. Starší z dětí se o sebe v rámci možností dokáže postarat samo, tak si umí i nařídit budíka a vstát do školy. Matka po nocích hraje automaty a pije, tak asi problémová bude. Chudák holčička neumí ani abecedu a do školy chodila špinavá a smradlavá, prostě nemytá. Kdyby byla nemocná, tak by ji matka ve škole snad omluvila, nebo alespoň zvedla telefon, když jí volá ředitel. Děkuji jancaak a wamp za normální odpovědi.
jednapanirika
Hraje po nocích automaty, ale viděla jste jí hrát? Nebo jedna paní říkala...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.