Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o dovlené v egyptě nebo v tunisku. U moře jsem nikdy nebyla, proto nemám tušení co je potřeba zařídit.,např.: Jestli potřebuji pas, jak dlouho se dělá, kolik stojí. Jestli pas jsou všechny doklady co potřebuju, když poletím letadlem. Co si smím a co nesmím vzít do letadla a do zavazadel, jestli je nějak omezena jejich hmotnost. Jestli si musím rozměnit v čr peníze a na jaké (eura?) a jak je to s telefonováním ze zahraničí - 02.?
Popřípadě, byste považovali něco za důležitého, tak prosím také napište...
Ještě jedna otázka - jak je to s bezpečností letadla? Děsí mě nedávná událost ztracení letadla...
Děkuji
k pasu mvcr.cz/...
pro cestu letadlem ještě potřebuješ letenku, tu si buď koupíš nebo ji dostaneš od CK pokud jedeš s cestovkou
obecně co na palubu a co do kufru csa.cz/... podmínky, zejména váha zavazadel se mohou lišit, to Ti sdělí také CK nebo konkrétní letecká společnost
Zejména pozor na csa.cz/...
Co a jak v Africe si přečteš
Do obou zemí je praktičtější dolar, ale ani euro není špatné.
Telefonování, platíš i příchozí hovory, SMS z ciziny obvykle stojí kolem 10 Kč. Přesné údaje podle svého tarifu najdeš
Bezpečnost je statisticky nejlepší ze všech dopravních prostředků co lidstvo má. No občas nějaké letadlo spadne, hodně se o tom píše protože je to přeci jen zajímavé. Sarkozy jde na mši za 100 francouzů ovšem každý 4. den na mši za francouze zemřelé na francouzských silnicích nechodí. Nelétám rád, bojím se, nemám rád když lidi jak se dotkne podvozek země začnou tleskat, v tom okamžiku má letadlo stále ještě rychlost několik set km/h a může to špatně skončit. Před pár lety zemřelo myslím pár lidí i ve stojícím letadle o které zavadilo jiné. Ale je to pěkné, výhled pokud letíš ve vhodné době stojí za to, ona i noc v letadle je také zajímavá, každý čas má svoje, důležité je nesedět na křídle ovšem to obvykle neovlivníš. Raději ale jedu autem.
Děkuji za odpověď,
ještě by mě zajímalo... slyšela jsem, že když se jede přímo do centra egyptu sharm el sheikh, tak že prý není potřeba pas. Nevíte co je na tom pravdy?
Děkuji
Musíte si zařídit pas. podrobnosti zde portal.gov.cz/wps/... Do Egypta je ještě potřeba vízum, ale to je nejpohodlnější vyřídit až tam na letišti. Hmotnost je omezena a za nadváhu (zavazadel ) budete platit. O tom vás bude informovat cestovka, přes kterou poletíte. Stejně tak vám řeknou, co smíte a nesmíte vzít do zavazadel. Např. s sebou na palubu nesmíte vzít ani pití, jen pro děti a to se ještě dítě musí ukázkově napít ;-o. Vezměte si s sebou dolary.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.