Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co doma schovavat a co ne?

Od: milanp® odpovědí: 7 změna:

Jakmile si najdu novou praci, dostanu pracovni smlouvu, dale pokyn k docasnemu prideleni, mzdovy vymer, dohoda o hmotne odpovednosti, o srazce ze mzdy za stravne, atd..

Ktere z techto dokumentu se vyplati doma schovavat a ktere mohu vyhodit?

(mam toho uz kupy)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

2x

Zdravím vás, já tohle všechno skladuji už od prvního zaměstnání a to je asi 32 let, včetně výpl. pásek.:).Potvrzení o zaměstnání se může někdy hodit...až půjdte např. do důchodu.

hodnocení

2x

Já schovávám téměř všechno,ale hlavně pracovní smlouvy :)

magdalen*
hodnocení

2x

Snad jen pracovní smlouvu a mz. výměr, pro info o průběhu zaměstnání. Z pracovně právního vztahu je pro vás jediný důležitý Evidenční list důchodového pojištění, který slouží jako podklad pro výpočet důchodu.

iz*
hodnocení

0x

Všechno. Kopii pracovní smlouvy a o dočasném přidělení byste navíc měl mít u sebe i na pracovišti. Dohodu o odpovědnosti a dohodu/y o srážkách ze mzdy uchovejte minimálně do skončení zaměstnání.

hodnocení

Po ukonceni zamestnani, co tedy vyhodit a co si nechat?

magdalen*

Jak jsem psala, uschovávat je třeba Evidenční list důchodového pojištění. Smlouvy a mz. výměry po určitou dobu pro vaši potřebu (sepsání životopisu) a podle toho, jak často měníte zaměstnání. Také pracovní posudky, kteřé někdy zaměstnavatel požaduje.

hodnocení

0x

Mám také doma už pořádně tlusté desky, počínající rokem 1974. Zanedlouho mě čeká starobní důchod, nechávám si to,pokud bych musela něco dokládat. Potom se zeptám pracovnice ČSSZ a s jejím požehnáním to s velkou úlevou vyhodím. Ale do té doby to nechávám.

Jednou by vám to mohlo chybět. Smlouvu vyhodíte, firma, kde jste dělal, už nemusí polketech existovat a jak tedy doložíte, že jste tam skutečně kdysi pracoval, když nebudete mít nic v ruce? Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]