Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestra neví,kam jít na VŠ

Od: cobrak* odpovědí: 5 změna:
Zdravím Vás kolegové,
mám sestru,která na základní škole nijak nevynikala,tak ji naši daji na gympl,aby se jí oddálilo rozhodování. Jenže sestra se za tu dobu nijak nevyhranila. Problém je v tom,že letos maturuje a je jí všechno jedno. Mám strach,aby se nestalo,že vezme katalog vysokých škol a řekne si,jo,tenhle název je dobrej,tam půjdu. Poraďte mi,prosím, jak vyřešit tuhle situaci,protože když si k ní sednu a chci to s ní nějak probrat,tak vždycky odejde a já vidím,že prostě neví. Mám strach,aby si prostě nevybrala na poslední chvíli jen tak něco a pak neměla kvůli tomu zkažený život. Poraďte mi prosím, díky!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

A žádný koníček, zájem nemá? Kámoška na tom byla podobně a našla se ve zdravotnicví -- tedy konkrétně ve fyzioterapii...

doplněno 25.09.14 13:42:

a jinak - mám spoustu známých, přátel a ehm mě - kteří vystudovali i vejšku mimo obor a až pak zjistili, co chtějí dělat...

dobré je začít s tím, co dělat nechce, já zkoušela různé brigády, pokladní, být za pásem ve výrobně aut, roznášet letáky, u teleonu, doplňování zboží.. atdatd.. moc práce a prd peníz :)

lionka*
hodnocení

0x

Jestli sestra není studijní typ a neumí se rozhodnout, co by ji bavilo, tak to s tím jejím VŠ studiem asi nebude lehké.

Přece to nebudete rozhodovat vy za ni a nebudete to řešit místo ní. Stejně si pak bude žít po svém. Ať si školu vybere sama. Alespoň vám pak nebude vyčítat, že jste jí to vybrali špatně a že jí to nebaví nebo že to je moc těžké. Případně může jít po maturitě pracovat - však ne každý musí mít nutně VŠ.

cobrak*
hodnocení

0x

Asi to opravdu nechám na ní. Chtěl jsem ji nějak pomoct nebo nastínit nějaký obor, ale jak říkáte, mohla by mi to pak vyčítat a mít mi to v budoucnu za zlé a jak se říká, každý svého štěstí strůjcem.

doplněno 26.09.14 14:04:

Lionka: Právě, že moc jít po maturitě pracovat nemůže, protože bude mít jen gympl, což je velká problém. Uvažuje o peďáku, ale... Jak píšu výše, každý strůjcem svého štěstí...

zot
hodnocení

0x

existují pedagogicko-psychologické poradny, kde pomáhají mimojiné i s výběrem vysoké školy. Ale co je důležité, Vaše sestra tam musí chtít jít a dojít... Zkuste ji to navrhnout a možná se chytne ;)

lotus*
hodnocení

0x

Tak kdyby to udělala, jak píšeš, kolego, asi to vyjde na stejno jako v případě, že ti/tvojí sestře tady někdo poradí nějakou super školu, na kterou určitě jít... Myslím, že vš celý život nezkazí, žádná...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]