Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde podat stížnost na zaměstnavatele?

Od: kika* odpovědí: 6 změna:

Mám taková problém. V současné době jsem z důvodů těžkého úrazu na neschopence. Jsem zaměstnanec Penny marketu a dost mě překvapilo, co jsi vedení dovolilo udělat s mojíma věcma v době mé nepřítomnosti. Aniž by mě předem upozornili na změny týkající se přestavby prodejny a okolnosti s nimi spojené,mě vedoucí vyhodili všechny moje věci ze skříňky. Hodnota všeho co jsem ve skříňce měla, šplhá až do částky přes 1000kč.(přibližně) Včetně čipové karty na příchody, kterou při ztrátě musí hradit zaměstnanec. Jednalo se o oblečení, obuv a osobní pracovní pomůcky, které nebyli dodány zaměstnavatelem. Také nabíječku a finanční částku, kterou jsem měla jako rezervu.(Tato částka se pohybovala od 100- 300kč. Nevím ale přesně kolik tam bylo v době mé nepřítomnosti) Používala jsem ji třeba na svačinu a menší nákup, když jsem si zapoměla peněženku doma, nebo neměla u sebe jinou hotovost.Nejvíc mě zarazilo, když mě vedoucí několikrát do měsíce volali, aby zjistili, kdy se laskavě dostavím do práce, ale ani slovem se mě nezmínili o tom, že si mám vyklidit skříňku, protože se bude prodejna přestavovat a staré skříňky likvidovat.

Mám nějaký nárok na úhradu škody? Jak dokážu, co ve skříňce bylo? Klíč od skříňky jsem měla doma, tak do ní nikdo nemohl. Prosím poraďte. Už mám dost toho co včechno zaměstnavatelům prochází a jak s lidma jednají. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Policie tohle asi nevezme a tak jedině na ústředí tohoto marketu tedy Penny Market, s.r.o.Počernická 257 25073 Radonice a to přímo u jednatele této s.r.o. Ale počítejte s tím,že v zaměstnání skončíte

kika*
hodnocení

Děkuji za typy. Vzhledem k delšímu marodění,které trvá 3měsíce, mám výpověď stejně jistou. Na tuto skutečnost mě upozornili ještě v době, kdy jsem ležela v nemocnici. Takže s touto variantou počítám. Máte pravdu v tom že jde hlavně o princip. Měla jsem už zkušenosti ze špatným přístupem ze strany zaměstnavatele, ale tohle už je na mě moc. V těchto obchodech člověk dělá nekonečné směny s neproplacenýma přesčasama a musí držet pusu, proto jsem se rozhodla, tuto situaci řešit. Už nemám co ztratit. Díky zkušenostem už vím, že ukončení pracovního poměru na dohodu podepisovat nemám, ale mám strach s toho, že když nepodepíšu dohodu, tak si na mě vymyslí že jsem porušila pracovní smlouvu, nebo cokoliv, aby mě napsaly negatyvní posudek při ukončení smlouvy a já budu mít problém v novém zaměstnání. Tímto nátlakem, jsem si už prošla, když jsem dohodu podepsat nechtěla u jiného zaměstnavatele. Psychycky mě tak vydírali a zastrašovali, že jsem nakonec podepsala. Je smutné, co jsi člověk musí nechat dovolit aby nepřišel o práci.

Posudky se už nepíšou a podepsat něco pod nátlakem? Neumím si představit, čím by na mě tlačiliu. Navíc ty přesčasy z nich stále ještě můžete dostat, pokud máte nějaký důkaz o odvedené práci.

hodnocení

0x

Můžete to zkusit u Oblastního inspektorátu práce.

hodnocení

0x

Já bych si stěžoval na generální vedení firmy + bych se ještě osoně "revanžoval" tomu kdo mi to provedl. Nicméně pokud si nemůžete dovolit být bez zaměstnání, nedělejte nic. Chápu že tady asi nejde o finanční škodu jako spíše o princip, taky bych kvůli němu byl rozhořčen jako vy.

hodnocení

0x

A při sepisování tu částku upřesněte i kdybyste si to měla vymyslet. Prostě jsem tam měl stabilně třeba 250 Kč a hotovo. Byly by s tím jen problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]