Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Máte někdo zkušenost s touhle službou? www.upominkaonlin/...
A vy ostatní, co si o tom myslíte? Lze takovou upomínku použít při případném soudním sporu?
Děkuji za každou reakci.
Konkrétně s touto službou zkušenost nemám, ale s vymáhacími firmami zkušenost z pozice věřitele mám, bohužel ne moc dobré. Na Vámi uvedené stránce mi kromě spousty překlepů (i když stane se) vadí i to, že nabízejí např. vzor uznání dluhu sepsaný podle starého OZ, který už více než osm měsíců neplatí. Je to třeba detail, ale podstatný.
Fungovat to může, proč by ne. Každopádně situace je jasná: Pokud dlužník má nějaký dohledatelný majetek (nejlépe nemovitost) nebo pravidelný dostatečný příjem (nejlépe důchod, popř. mzdu ze stálého zaměstnání), lze v případě vyhraného soudního sporu vymoci dluh, úrok z prodlení, soudní poplatek i náklady na právní zastoupení. Pokud opravdu nic nemá nebo "jako" nic nemá, tak sice peníze vysoudíte, ale ve skutečnosti je dostanete velice těžko. Kde nic není, ani exekutor nebere. Oni podle mého názoru posoudí "kvalitu" dlužníka a pokud tam bude nějaké riziko (osoba nemajetná, bydliště na úřadě, exekuce, firma přepsaná na bílého koně apod.), tak do toho vůbec nepůjdou.
Předžalobní upomínku si můžete sepsat sám/sama, na tom nic není. Pošlete ji poštou s doručenkou na adresu dlužníka. Pokud ji pošlete i e-mailem, nic tím nezkazíte. Pokud používá dlužník datovou schránku, můžete poslat upomínku i přes ní, buď z Vaší datovky nebo přes advokáta.
Někdo by sice mohl říct, že na kvalitě vlastního webu až tak nezáleží, ale já si myslím opak. Provozovatel nevěnuje dostatek pozornosti češtině (překlepů i chyb je tam dost), kódu (jenž není úplně v pořádku) ani platnosti zákonů (vzor je sepsán podle už neplatného OZ). Jeden z e-mailů provozuje na freemailu (@email.cz).
Vadí mi neaktualizované všeobecné obchodní podmínky (Obchodní zákoník platil do 31. 12. 2014) a nedostatečné rozlišení "žádosti" a "objednávky".
Uživatel dává souhlas s použitím svých údajů k marketingovým účelům a s jejich předá(vá)ním třetím stranám. Provozovatel jej poučuje o právu odvolat souhlas s uchováváním a zpracováváním osobních údajů, ale neinformuje jej o možnosti odvolat samotný souhlas k použití k marketingovým účelům ani o možnosti zákazu předávání osobních údajů třetím stranám.
V případě marketingových účelů by bylo vhodnější použít zaškrtávací okénko, které by uživatel v případě zájmu musel zaškrtnout, a připojit poučení o možnosti tento souhlas kdykoliv odvolat.
Dále mi mi vadí, že Poskytovatel slibuje chránit pouze data Uživatele, podle mne by měl stejně chránit i vložené osobní údaje dlužníků (jména, příjmení, adresy, rodná čísla, ...).
––– Já bych si nebyla jista, jestli by provozovatel služby věnoval mé záležitosti dostatek pozornosti a pečlivosti. Nebyla bych si jista ani tím, jestli po odvolání souhlasu zlikviduje všechna vložená data a osobní údaje. Proto bych tuto službu nepoužila.
––––––––– Poznámka: Osobní zkušenost nemám, vycházím z webu provozovatele služby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.