Nejste přihlášen/a.
Jak je možné,že se někdo přihlásil k trvalému pobytu na mou adresu a teď mi chodí nějaké upomínky ,jak se proti tomu bránit?
Pokud si chcete být jistý běžte na úřad do evidence obyvatel a zjistěte kdo a hlavně na jakém základě se na Vaši adresu nahlásil.A rovnou to tam můžete provětrat.Jinak trestní oznámení.Platíte za něj i svoz domovního odpadu?
Odpad za nikoho neplatím ale nechci čekat až mi tu bude zvonit exekutor,žijeme v tzv. demokracii tak podle toho to tu i vypadá...a ještě k tomu trestnímu oznámení na koho? Toho dlužníka nebo úředníka z evidence obyvatel.
Pro přihlášení k trvalému pobytu musíte prokázat vlastnické právo k nemovitosti a nebo souhlas majitele nemovitosti. Jinak je možné se ještě přihlásit na základě jiného práva k nemovitosti - většinou je to platná nájemní smlouva. Je možné tedy, že se pracovnice ohlašovny dopustila omylu a nebo je to podvod od člověka, kterému na Vaší adresu chodí poštovní zásilky. Ale to se dozvíte skutečně jenom na příslušné ohlašovně, jak Vám radí kolegové. Vezměte sebou svůj list vlastnictví a nebo nájemní smlouvu a žádejte urychlenou nápravu. Teprve potom, když se prokáže, že se jedná o podvod, podejte případně trestní oznámení.
Přišla na jméno dlužníka ale adresa tj. ulice ,č.p. a město je moje a o nikom jiném přihlášeném na této adrese nevím, pošťačka mi to prostě hodila do schránky.
Taky je možné, že tam není přihlášen k trvalému pobytu, ale jenom vaši adresu nahlásil jako kontaktní. Možná právě proto, že věděl dopředu, že nehodlá své závazky plnit a budou tam chodit upomínky. I to, že tam nemá trv. bydliště, vás nechrání proti tomu, že by se tam nemohl objevit exekutor. Exekutoři jsou stát ve státě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.