Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Film s tématem koncentrační tábory

Od: banan* odpovědí: 27 změna:

Zdravím *hej*

před nedávnem jsem byla s kamarády v Osvětimi. Od té doby hltám všechny dokumenty a filmy o koncentračních táborech, ale už nevím na co se koukat, Chlapec v pruhovaném pyžamu, Život je krásný, Všichni moji blízcí (i když tohle zrovna přímo z koncentračního tábora nebylo), všemožné dokumenty na YT... poraďte mi něco, co by mě opravdu chytilo za srdce...díky.

Btw. nebudu se zlobit ani za tipy na film jako byl např Život Davida Galea ... ;)

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Pokud jste ještě neviděla, zkuste

Holocaust - Odhalené koncentrační tábory

Šedá zona

Útěk ze Sobiboru

Těch filmů a dokumentů je opravdu dost, ale i knížek, pokud ráda čtete..

banan*
hodnocení

čtu velice ráda, mnohem raději než koukám na filmy. Minulý měsíc jsem si koupila knihu Čtyři kousky chleba, napsala ji maďarská židovka, která přežila Osvětim. Zhltla jsem ji za dva večery :)

hodnocení

2x

Co film Lidice?

A jak už někdo zmínil, knihu Jiskra života od E. M. Remarqua. Celá pojednává o ne životě, ale živoření vězňů v koncentračním táboře Mellern. Jak věžňové žili, v co věřili, o co se snažili, jak byli trestáni. Hlavní postavou je vězeň č. 509, který je v závěru knihy zastřelen. Tak to už u Renarqua bývá. Ale i mnoho jiných lidí prolíná příběhem: chlapec z Československa Karel, Lebenthal, Ahasver, Lohman, Rosen, Bucher , Sulzbacher..´...

Z té knihy úplně mrazí a přesto Vás to žene číst dál a dál, až do konce. Mám ji doma už spoustu let. Před časem přivezl pán káru knih ke kontejneru. Poprosila jsem si, než to tam nahází, že si to prohlédnu. Byla tam tato kniha a tak ji mám dvakrát. Nevím proč, asi proto, že takovéto dílo do kontejneru rozhodně nepatří. Že by lidé nikdy neměli zapomenout. A pokud zapomenou, bude to jejich škoda. Jaga.

iz*
hodnocení

1x

Musí to být film? Erich Maria Remarque: Jiskra života Rudolf Vrba (vlastním jménem Walter Rosenberg): Utekl jsem z Osvětimi (Na druhou knihu, jsem narazila na jaře, čte se "jedním dechem") ...

doplněno 24.09.14 17:44:

Oprava: ... knihu jsem ...(původně jsem větu napsala jinak, přehlédla jsem čárku, která po opravě zbyla ...)

–––––––––– Dokumenty k útěku z Osvětimi:

Rudlof Vrba
(dokument ČT z cyklu Neznámí hrdinové )

Auschwitz: The Great Escape (anglický dokument na CSFD.cz) a

na YouTube
(slovensky)

hanher*
hodnocení

1x

Colette, Útěk ze sibiře, ďáblova dílna...

ludvicek
hodnocení

1x

Tohle téma nemám rád,protože je zaručeno příchod depresí.Mlhu a tmu jsem z tohoto důvodu nedodíval do konce a měl jsem na měsíc vystaráno.Lidé,kteří se o toto téma zajímali detailně a vášnivě jsem vždycky považoval za uchylné.

banan*
hodnocení

Myslite si, ze jsem uchylna jen proto, ze mi neni lhostejne tema "genocida"?
lucie*

Mi určitě né.Já ráda sleduju témata masových vrahu,sexuálních úchylek a při čtení knihy od marýze De Sade,mi bylo i zle,ale hold takový je svět kolem nás a nebudu strkat hlavu do písku a dělat že to není a nebylo.Chci vědět a znát,co je na tom úchylného?Pohled do lidské duše-čeho všeho jsme schopni.

ludvicek

Omlouvám se.Jednou jsem při cestování ve vlaku slyšel dva spolucestujicí asi dvě hodiny vyprávět na téma koncentráční tábory,které zacházeli do neuvěřitelných morbidních podrobností,že jsem to musel považovat za uchylné.

pohanka*

Souhlas.Jedno z vysvětlení je, protože se jich to netýká.

doplněno 26.09.14 19:49:

Ludvičku, nevím, proč se omlouváte. Toto téma je velmi vážné, smutné, bolestivé. Myslím, že sem nepatří smajlík hej, slova hltám, aby mě to chytilo za srdce?, určitě se mrknu, to je bomba.

banan*
hodnocení

Ale jděte. Takhle mluvím, vyjadřuju se, nemůžu přeci za to, co se stalo. Mrzí mě to, to ano, je to bolestivé téma. Ale já o něm chci vědět co nejvíce, nezáleží přece na smajlíkovi nebo na slově "hltám". Pokud se Vás to tolik dotklo - tedy se omlouvám.

pohanka*

Asi jsem v poslední době více citlivější, stáří na krku, vzpomínky na nebližší, kteří mě opustili, soda od mladých, atd. Necháme to být.

hodnocení

0x
banan*
hodnocení

ano, viděla jsem, ale díky za tip ;)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, starší, ale působivý je český film podle knížky viz odkaz. Zdravím!

csfd.cz/...

doplněno 24.09.14 16:01:

banan - to se podívejte, ale potom neusnete.

banan*
hodnocení

děkuji za tip, určitě se mrknu :)

Zdravím

Koukněte na tohle :

csfd.cz/...

To je bomba ! Kdy běhá mráz po zádech

skye*
hodnocení

0x
Uzasny je film Pianista, neni tedy z koncentraku, ale je super. A pak se mi libil televizni film Out of the ashes.

lucie*
hodnocení

0x

csfd.cz/... zase jiný pohled na koncentrační tábor.Poprvé co jsem viděla film,který popisuje jen tu tragickou cestu tam dobytčákem...a stojí za to!A je od české režisérky co jako malá v Ať žijí duchové chtěla po chlapci ať ji vezme tašku:)

banan*
hodnocení

Vsem moc dekuji za tipy, mrknu se na vse co jsem jeste nevidela.

iv®
hodnocení

0x
Za me film Síla lidskosti.

baet
hodnocení

0x

Já bych ještě doporučil film Pianita. Není to sice úplně z koncetračního táboru ale film pěkný. Je to o židovské rodině, kterou zavřou do areálu, který je obehnán vysokými zdmi.

cardigann
hodnocení

0x
Skvele knihy jsou od Roberta Merleho "smrt je mym remeslem" nebo potkani a vlci od Grzegorze Gortata. A film Vitezstvi ducha. Vsechno uvedene je z Osvetimi.

tato otázka je hodně stará... nemyslím, že by ještě byla aktuální..

Nicméně kdyby si někdo chtěl zaplakat - Chlapec v pruhovaném pyžamu - geniální pohled.

ja1
hodnocení

0x

Není to sice film ale kniha, v tom je to možná mnohem lepší, mám jí a tak doporučuju: "Byl jsem Mengeleho asistentem" od Miklóse Nyiszliho. Stojí za to si jí přečíst. Jsou to jeho osobní zážitky. Je to síla.*sok*

honz
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]