Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za odpad...skandál

Od: athenaise* odpovědí: 21 změna:

Nemám otázku, ale chci vyjádřit rozhořčení nad bezmocí našinců proti státnímu ...

Pronajala jsem byt a paní je nahlášena trvale. Platí 3x poplatek za odpad, protože jsou tam 3 lidé včetně dětí. Potud v pořádku, produkují odpad a tak musí zaplatit, ale proč bych měla platit já, když bydlím jinde a tady taky dle zákona platím odpad? Ptám se PROČ! Vždyť je to absurdní *zed*. Proč mám platit dvakrát? Kdo mohl schválit takovou blbinu *blee*

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwd
hodnocení

1x

Jde o to, že pobyt v OP máte jen jeden a tam platíte. Pokud jste z Prahy, systém vybírání za likvidaci odpadu je odlišný od zbytku ČR - dle mého lepší řešení.

buss
hodnocení

0x

A to si ho vozíte v pytli do místa trvalého pobytu? Jinak tu likvidaci hradí jiní. Proč píšete sem, načtěte si zákon a hlavně vyhlášky obcí. A už jste ve vlastní obci požádala o prominutí poplatku? Nebo tam vám odpad nevzniká? Žádný skandál nevidím. Už to zde bylo řešeno.

doplněno 24.09.14 20:32:

Athenais: Proč mám platit dvakrát? To není otázka? Opakuji, načtěte si vyhlášku obce. Nezveličujte o zjištˇování nových info, trochu pozitiva do odpadu. Nestěhujete se např. každý den či nevykonáváte takové činnosti, abyste denně seděla nad zákony. Takový krásný den a ...

athenaise*
hodnocení

Pravda, i hypoteticky položená otázka je otázka. Spíš uvažuji nad tím, že jsem to logicky brala jako že PLATÍM a tak proč bych měla studovat právo jestli platím dobře. Jistě, dle nynější zkušenosti budu muset nakoupi zákoník a studovat a studovat *smich*

athenaise*
hodnocení

Bydlíme s mužem na chalupě a tady platíme za odpad. A otázku jsem nepokládala. Nyní jsem si zákon přečetla, ale jen podotýkám, že je to absurdita. Město, kde mám trvalé a bydlí tam nyní nájemce, vyhlásilo, že každý bydlící musí zaplatit poplatek. Ale je to prý asi dva roky, co to město změnilo.Prý nějakým usnesením a totak, že bude platit i ten, co tam sice nebydlí, ale má tam trvalé bydliště. Víte, změn je hodně a mít aktuální informace je nadlidský výkon. Vím, že neznalost zákona neomlouvá, ale jestli to takhle půjde dál, nebudeme dělat nic jiného, než zjišťovat nové a nové info.

athena, Bydlíme s mužem na chalupě a tady platíme za odpad.

Platíte to firmě, či obci?

athenaise*
hodnocení

@milancukrar platíme obci, tady je systém dle osob v domácnosti...to se mi zdá reálné, jen jsem se podivila, že tam kde nejsem platit musím též, i když evidentně žádné odpady neprodukuji, vím, že je to vyhláška, ale prostě na to koukám s otevřenou ...ou. To,že jsem to nevěděla je můjproblém. To beru, jen mě tohle FAKT nenapadlo abych se na tohle zaměřila.*nevi*

hodnocení

0x

Myslím, že mechanismus vzniku této nespravedlnosti je Vám jasný. Obrana je jednoduchá - lze-li, změnit místo trvalého pobytu. Chápu, že to může být rada pro kočku.

Někteří jsou na tom hůř. Taková ovdovělá babička, sama v baráčku na spadnutí. A obecní vyhláškou je stanoveno, že musí mít popelnici a platit za ní. Minimální frekvence svozu 14 dní a v tý popelnici je toho 20 cm (ale platí za plnou*sok*). Zbytek skončí v recyklaci, na kompostě nebo to sežerou slepice.

To není blbina, je to způsob, jak navýšit obcím příjmy.

A už se chystá platba za stání automobilu na pozemku města.

No to jsem zvědav. Jak budou evidovat kdo stojí na obecním a kdo na soukromém. Jedním kolem stojím na soukromém, páč to s dýlkou parkoviště nevychytali. To abych si zažádal o slevu *haha*. To zas bude diskuse...

buss

A jak parkují občané třeba v Pardubicích, či jinde, kde jsou zákazy a placené stání? Za pozemek může obec žádat poplatek, co s tím naděláte? Stávající zastupitele už nevolit! S tolika auty se kdysik nepočítalo, ulice tomu neodpovídají.

athenaise*
hodnocení

No neke *zed* A to jsme se jako málé koukali na Trautenberka a smáli se jeho nenažranosti že prodává vodu, která je všech *blee* *sok*

jabraka*

Vodu prodává řada výrobců minerálek.A ne levně! Mathoni je na tom až nehorázná.

JB

bambula*
hodnocení

0x

Můj soused má názor, Banánová republika pod učedníky 25 let

hodnocení

0x

Jednoduchá rada Vy tam máte trvalé,tak si plaťte a nájemník ať to platí Vám a ne městu a díky tomu a jejich (městských úředníků..) ... město přijde o 2 platby!

doplněno 24.09.14 20:59:

Jo pane Milane,nevím,nezajímal jsem se o toto zatím takže do tohoto nevidím,ale zkusil bych to asi díky tomu co jsem písnul výše rozporovat!Neívm opravdu jak nato ,letos to máme vyřešené ale budu to muset asi taky zjistit jak na to aby dcera co doma nebydlí nemusela platit ani nikdy za ni!

diesle, tak to nejde,

nájemník má trvalé bydliště v podnájmu, musí platit dle vyhlášky obce v tého obci.

athenaise*
hodnocení

Smůla, jsou tam trvale a tak MUSÍ taky platit městu :(

jabraka*
hodnocení

0x

Bydlím v panelákovém bytě,platíme za odpady městu.Mám zde zahrádku v zahrádkářské kolonii,platím za ni odpady městu.-Vlastním chatu v šumavských hvozdech,platím tamější obci za odpady.Takže platím za odpady třikrát!.A nelze říci,že vyrobím za rok trojnásobek odpadů!Když jsem na chatě,netvořím odpady v místě bydliště,na chatce si vše odvezu do bydliště,spravedlivé by bylo,platit jen jednou.

JABRAKA

Záleží na úhlu pohledu. Se zahradní chatkou máte jistě pravdu a nějak nechápu, proč tam platit odpad (má to číslo evidenční, či co?) když je to navíc ve stejném městě jako trvalé bydliště. Ale záleží na konkrétní obecní vyhlášce. Každopádně - v tomto případě by skutečně bylo spravedlivé platit jen jednou.

Co se týká chaty na Šumavě, tak NESOUHLAS! Ona taková šumavská vesnice může mít jen pár desítek obyvatel. V létě dorazí lufťáci (omluvám se za ten výraz) a obyvatel je rázem třeba 300. Taky byste nechtěl doplácet na jiné.

My máme obyvatel určitě přes 3000 a jak nastane sezóna, jsou kontejnery narvané k prasknutí, páč dorazí horda pražáků (chat je tu několik set). A když mají platit odpad, všichni svorně tvrdí, že si ho vozí domů. Asi nám to sem tahají výletníci v chlebnících *ee*

athenaise*
hodnocení

Ale já v tam NEBYDLÍM...tudíž nemám odpad. To, že budu o víkendu na chatě a v týdnu v bytě...tak to budu platit dvakrát, ale takhle? Nebo třeba lidé, co "bydlí"na městském úřadě. Platí a nebydlí tam.?

jmhad*
hodnocení

0x

Tohle je práce Bursíka a jeho biomasy. Já také hledám cestu jak zpět k platbě za popelnici.Právníci říkají obecní referendum což je neuskutečitelné,protože řadě lidí vyhovuje mít několik popelnic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]