Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o provedení práce

Od: xena* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,potřeboval bych vědět jak je to s Dohodou o provedené práci.Jak je to s odvodem soc.a zdrav.pojištění.Výdělek je zhruba 8500-9000.Zatím jsem na ÚP a pokud by tato práce dopadla,co to obnáší pro mě? Jedná se mi o to,abych z tého částky nemusel ještě na svoje triko platit pojištění.Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na ÚP lze být pouze při výdělku do 4500kč hrubého/měsíc. Při vyšší částce se musíte z ÚP odhlásit

u DPP do 10000kč/měsíc si platíte zdrav. pojištění jako OBZP 1148 kč/měsíc. Zdravko je povinné ze zákona -- musíte mít vždy hrazeno (stát, zaměstnavatel, samoplátce..)

Sociální ne. Můžete se přihlásit k dorovolnému důchodovému pojištění, nicméně není povinné

doplněno 24.09.14 10:30:

oprava -- na ÚP lze být pouze při výdělku do 4250kč hrubého/měsíc...nějak jsem se přepsala

hodnocení

0x

Do výše 10.000,-- hrubé odměny z dohody o provedení práce se neplatí socka ani zdravka. Jakmile by Vám zúčtovali 10.001 a víc, už by se pojištění muselo srazit a odvést. Zase ale byste ten měsíc měl důchodově pojištěný. Také by Vám vznikl nárok na nemocenské dávky, pokud byste v tom měsíci onemocněl. A nemusel byste si zaplatit sám zdarvotní pojištění.

iz*
hodnocení

0x

To se Vám nepodaří. Při odměně nad 4.250 Kč měsíčně Vás ÚP vyřadí z evidence, takže si budete muset uhradit zdravotní pojištění sám (1.148 Kč měsíčně).

Nezapomeňte u zaměstnavatele podepsat prohlášení k dani z příjmu, pak Vám sleva na poplatníka pokryje celou daň (zaměstnavatel Vám nestrhne žádnou daň).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]