Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s kamarádkou

Od: jiik odpovědí: 3 změna:

Před pár dny jsme se s mou nejlepší kamarádkou pohádaly, opravdu hodně. Mě je to teď hrozně líto. Celý den jsem se přesvědčovala abych si s ní šla promluvit. Nakonec jsem šla a řekla ji že je mi to líto a že rozhodně nechci tento "vztah" ukončit. Ona mě tak trošku poslala do pr... Bylo mi to vážně líto a náladu jsem měla pod psa. Každý den trpím stresem, můžu si za to sama a jsem si toho vědoma, může za to i moje sociální fobie, takže je pro mě stresující i situace pro ostatní normální. Trápí mě také stále smrt mého příbuzného (je to sice už přes rok) A bohužel to není poprvé co "asi" přijdu o nej. kamarádku. Po 8 letech se se mnou přestala ze dne na den bavit a už nikdy nezačala, vím že to bylo i mou chybou, ale velmi jsem se z toho poučila. A teď mám strach že o ni přijdu. Vím že to asi zní že se jen lituj, ale chtěla bych vás poprosit spíše o psychickou podporu, než o radu. Které si taky samozřejmě budu vážit.:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj. Pokud jste byly skutečně nejlepší kamarádky, dopřej ji čas. Třeba jí dojde, že jí také moc chybíš a nechce se dál čertit. Je dobře, že sis přiznala, žes udělala chybu a snažila ses jí napravit. Jak se k tomu postavila kamarádka, to už jsi ovlivnit nemohla. Alespoň ses usmířit pokusila. Vydrž a nech tomu volný průběh. Pokud je to skutečná kamarádka, neotočí se k Tobě zády navždy. A pokud ano, pak si najdi kamarádku jinou a pouč se ze svých chyb. Hodně kamarádů se pohádá třeba i několikrát za život a kamarádí se spolu dál, celá léta...Všechno je to zase jen o lidech a jejich přístupu. Komunikace, tolerance, vzájemný respekt...Nelituj se, kamarádů ještě potkáš hodně. Spíše popřemýšlej, čím to je, že si je nedokážeš udržet..A na tom zapracuj...

jiik
hodnocení

Ona je hodně tvrdohlavá, takže nevím. Já mám velký problém najít si kamarády, díky své fobii. Mám velký problém s cizími lidmi. Každopádně děkuju:)

hodnocení

0x

Souhlasím ve všem s Kapkou. Dej tomu čas. Mně se osvědčilo si počkat na svátek či narozeniny, a kamarádce se ozvat s gratulací - to vyměkne i naštvaná kamarádka. A můžete zase pokračovat v přátelství. A pokud ne, každopádně je to pro Tebe zkušenost. A co se týče sociální fobie - já jí také trpěla, občas se ještě ozve, ale chce té trénink a pracovat na sobě a dá se jí z větší části zbavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]