Nejste přihlášen/a.
Před pár dny jsme se s mou nejlepší kamarádkou pohádaly, opravdu hodně. Mě je to teď hrozně líto. Celý den jsem se přesvědčovala abych si s ní šla promluvit. Nakonec jsem šla a řekla ji že je mi to líto a že rozhodně nechci tento "vztah" ukončit. Ona mě tak trošku poslala do pr... Bylo mi to vážně líto a náladu jsem měla pod psa. Každý den trpím stresem, můžu si za to sama a jsem si toho vědoma, může za to i moje sociální fobie, takže je pro mě stresující i situace pro ostatní normální. Trápí mě také stále smrt mého příbuzného (je to sice už přes rok) A bohužel to není poprvé co "asi" přijdu o nej. kamarádku. Po 8 letech se se mnou přestala ze dne na den bavit a už nikdy nezačala, vím že to bylo i mou chybou, ale velmi jsem se z toho poučila. A teď mám strach že o ni přijdu. Vím že to asi zní že se jen lituj, ale chtěla bych vás poprosit spíše o psychickou podporu, než o radu. Které si taky samozřejmě budu vážit.
Ahoj. Pokud jste byly skutečně nejlepší kamarádky, dopřej ji čas. Třeba jí dojde, že jí také moc chybíš a nechce se dál čertit. Je dobře, že sis přiznala, žes udělala chybu a snažila ses jí napravit. Jak se k tomu postavila kamarádka, to už jsi ovlivnit nemohla. Alespoň ses usmířit pokusila. Vydrž a nech tomu volný průběh. Pokud je to skutečná kamarádka, neotočí se k Tobě zády navždy. A pokud ano, pak si najdi kamarádku jinou a pouč se ze svých chyb. Hodně kamarádů se pohádá třeba i několikrát za život a kamarádí se spolu dál, celá léta...Všechno je to zase jen o lidech a jejich přístupu. Komunikace, tolerance, vzájemný respekt...Nelituj se, kamarádů ještě potkáš hodně. Spíše popřemýšlej, čím to je, že si je nedokážeš udržet..A na tom zapracuj...
Souhlasím ve všem s Kapkou. Dej tomu čas. Mně se osvědčilo si počkat na svátek či narozeniny, a kamarádce se ozvat s gratulací - to vyměkne i naštvaná kamarádka. A můžete zase pokračovat v přátelství. A pokud ne, každopádně je to pro Tebe zkušenost. A co se týče sociální fobie - já jí také trpěla, občas se ještě ozve, ale chce té trénink a pracovat na sobě a dá se jí z větší části zbavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.