Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěl bych se zeptat. Prodal jsem předmět na jednom portálu kupující si zvolil předmět na dobírku. Otázka zní jak dostanu peníze nebo co bych měl dostat? Předem děkuji za odpověď
Mimochodem dobrá otázka by ještě byla proč volíte platební metodu, kterou absolutně neznáte
Tak nějak ji poznat musí, nicméně je to opět příklad toho, jak si dnešní mládež neumí zjistit informace na internetu sama.
doplněno 22.09.14 11:13:Tak třeba nemusí mít poštu v místě bydliště, ale je pravda, že když by přišel s balíkem na poštu a u okýnka by řekl, že to chce poslat na dobírku, tak pracovnice ráda poradí. Toto je chyba školství, takové běžné věci by se měly učit ve škole.
Co na internetu. Dnešní mládež je líná zvednout řiť a jít se zeptat na poštu. Taky mě to nikdo nenaučil a na vše jsem přišel, že jsem za prvé dělal a byl blbý a ptal se na poště a za druhé jsem na to přišel časem a používáním. Například to, že jde poslat peníze buď složenkou a nebo na účet.
Tak předně, jak někteří radí, a nemáte-li zkušenosti s odesíláním balíčků, tak si vezměte balík do ruky a zajděte na poštu, a požádejte je, aby vám spočítali celkovou hodnotu poštovného na dobírku ! Neboť vám hrozí, že se můžete ošidit, popřípadě z důvodu neznalosti určit mnohem vyšší poštovné, než které by mělo správně být. V každém případě, normální i jiné poštovné se dá zjistit zde :
ale pozor, zde není dopočítán poplatek za tzv. dobírku, která byla tuším kolem 50,-Kč.. Další zásadou je - v ž d y posílejte zásilky doporučeně a pokud možno se snažte, aby byla celková váha do 2 kg, kdy to je nejlevnější a když se vás zeptá, zda chcete balíček pojistit tak zvažujte ano či ne, protože normální doporučený balíček je ze zákona pojištěn do 500,-Kč a tedy nemusíte nic pojišťovat. Na druhou stranu pojištění balíku např. do 3-4 tisíc je velmi nízké ! Pokud bude váha 2,1 - 20 kg, bude se jednat v ž d y o cenný balík, ale to si můžete vyzkoušet v shora uvedené kalkulačce... Pokud bude balíček do 2 kg opět se snažte, aby výška zásilky byla menší jak 5 cm ( pošťačky to měří pravítkem), neboť v tom případě, ať tam posíláte cokoliv ( např. i v bublinkové obálce - třeba knihu či kladivo do váhy 2 kg) je tento balíček nejlevnější a nazývá se poštovním výrazem - doporučená zásilka. Pokud by jste chtěl blíže poradit, můžete poslat vnitřní poštu.. Závěrem doporučuji, aby vám pošta vyplatila hodnotu balíku s poštovným např. na váš účet, neboť i doručení poštovní složenky, to je zase o něco dražší...S obchodováním např. na aukru, mám bohaté zkušenosti... Závěrem vam doporučuji, že s dobírkou jsou v ž d y jen a jen mrzutosti, toto jsem se naučil odbourávat a v obchodech na to upozorňuji, že na dobírku neposílám a basta. Již se mi několikrát stalo, že adresát dobírkovou věc nepřevzal a já byl za tupce, neboť jsem to platil ze své kapsy...
doplněno 22.09.14 12:44:U pojištění balíčku mi vypadlo, že pokud balíček výslovně pojistíte( více než hodnota 500,-Kč), tak se bude jednat vždy o cenný balík...ve smyslu poštovní terminologie..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.