Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už si nevím rady s tátou

Od: kiksa odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

nejsem si zcela jista zda vůbec existuje někdo na světě, kdo by mi dokázal poradit a vyřešit můj problém. Přesto budu vděčná za každé názory a minimálně se vypíšu ze svého problému. Pokusím se ho zkrátit jak nejvíce to jde.

Před 2 lety jsem dostudovala Karlovky bakaláře v oboru žurnalistika, na jiný obor na navazující magisterské mě tehdy nevzali a já chtěla pokračovat v užším zaměření než jen žurnalistika a rozhodla jsem se proto rok počkat. Jelikož se mi nedařilo najít práci ani brigádu, odjela jsem do Londýna. Podotýkám bez známých, bez znalosti angličtiny a na vlastní pěst, bez agentur. Začátky byly krušné, ale podařilo se mi vcelku vypracovat, změnit bydlení a ač jsem stále servírka, nyní již ve velmi drahé restauracemi i s dýškama si přijdu na 60 -70 000 měsíčně. Našla jsem si přítele s kterým bydlím a plánujeme rodinu. Jsem šťastná jak nikdy v životě. Nastávají dva problémy - nedodělala jsem si magistra a žiju v UK a pracuji jako servírka. Chci kariéru, ale je mi 24 a prozatím tyhle peníze v ČR nikdy nevydělám ani s 5 vysokými školami. Prostě táta to nechce pochopit. Přítel vlastní dům, je vzdělaný dobře zajištěný, neplatíme nájem, pouze poplatku a tudíž můžeme ušetřit opravdu velké peníze a třeba jednou půjdeme do Čech, tato možnost je otevřená, ale ještě je brzo.

Na tátovo naléhání jsem se přihlásila opět na Karlovku na magistra a vzali mě, ale já vím, že se do ČR vracet nechci. Problém je, že pokaždé když přijedu vidím, jak táta trpí. A to jezdím relativně často za rok 2014 jsem byla v lednu doma 10 dní, v červnu 15 a nyní 6 dní a každý den jsme v kontaktu. Dnes jsem měla naplánovaný den v Praze se ségrou a kamarádkami, ale nic se nekoná, naši jedou se mnou, protože si mě chtějí užít. Táta tvrdej velkej chlap, ale při každé příležitosti o diskuzi na téma já v Anglii pláče. Bavila jsem se s rodinnými přáteli a údajně plakal i na Silvestra, máma to prý také špatně snáší, ale aspoň přede mnou nedává nic najevo. Já už do Čech nechci jezdit, protože mi tato situace velmi stresuje. Nemůžu si nic naplánovat a krom povinných návštěv doktorů jsem jen doma a snáším to, jak moc jsou smutní. Prý pomůže čas, ale jsou to již dva roky a zejména situace s tátou se zhoršuje. Už nemá ani sílu mě vézt zpět na letiště, protože se nechce loučit.Nejedná se o žádného staříka. Rodiče jsou vitální mladý lidi s moderním životním stylem, podnikatelé, vzdělaní lidé.

Vím, že trochu melu pátý přes devátý, ale je mi fakt zle a nevím sis touto situací rady. Je to velmi stresující. :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

můj názor je, že máte svůj život a vy sama si ho uděláte jaký chcete. Chápu, že rodičům je líto, že vás nevidí, ale to se nedá nic dělat. Můžete jim slíbit, že v UK jste jen dočasně a jednou se vrátíte, abyste se o rodiče postarala, až budou staří. Doposud jsou v plné síle a vás nepotřebují. Takže žijte jak chcete.

S rodiči radím si promluvit na rovinu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Jsi ve věku, kdy ses osamostatnila a rodiče by k tomu měli přihlédnout . Žiješ svůj život a ne život podle táty a je to dobře. Někteří rodiče se prostě nesmíří s tím, že dítě vyrostlo a žije podle svého. Mluv s nimi narovinu a nedej se obměčit. Řekni tátovi, že jeho přístup tě prostě stresuje a nepřeješ si to. Už nejsi jeho malá holčička- pro něj tedy bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]