Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Negativni mysleni - dopad na zdravi

Od: banan* odpovědí: 8 změna:
Myslite si, ze pri problemech, ktere vas nuti myslet negativne ci pasivne, ac se tomu branite jak chcete, je urcity dopad na vase zdravi? Ja osobne, vzdycky, kdyz mam nejake problemy (a ze je to porad neco) :( , se vzdycky hned na to setkavam i s nejakym zdravotnim problemem :(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, určitě to tak je. Díky stresu a zvláště pak dlouhodobému stresu vysadí imunita a otevře dveře do těla všemu nedobrému. ;) V 32ti letech se mi vysypala psorka a já ve špitále, při šestitýdenním pobytu na kožním, dva dny seděla s psycholožkou, která tvrdila, že právě dlouhodobý stres byl spoštěcím mechanizmem lupenky. Můžu vám napsat, jak jsem se naučila stresové situace řešit? ;) 1. Když pozoruji, že se ke mně blíží problém, začnu přemýšlet, co mi přinese dobrého. Vždycky, každá změna, ikdyž problémová, přinese něco dobrého. A když průser dorazí, tak jsem připravená a vítám ho, protože vím, že mi něco pozitivního přinese A když nevítám, jsem smířená. ;) 2. Když mě potká něco fakt velkého, dříve jsem to dělávala kapku jako blázen. Odsunula jsem konferák, problém jsem jako položila místo něho, chodila jsem okolo a to jsem ještě kouřila, a prohlížela a obhlížela jsem ho ze všech stran a vymýšlela řešení. Když jsem vymyslela, pak jsem vyřešila postup. Když jsem nevymyslela, problém zmizel a přestal pro mně existovat. Naprosto a úplně! Už nekouřím a neodsunuju konferák, ale v hlavě mám problém uprostřed a vymýšlím, co s tím. S čím nehnu, co nemohu ovlivnit, toho si nevšímám stejně tak, jako si nevšímám mravence na chodníku. ;) Ale nejdůležitější: "Pane, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit."

miklous*
hodnocení

1x
Zdravím. Že má psychika ohromný vliv na naše zdraví, je prokázané. Psychosomatický původ má spousta nemocí. Podle mě naše emoce a stavy přímo ovlivňují chemii v těle a to na ní dříve nebo později reaguje.
Zkušenosti s tím máme každý. Komu se nerozbuší srdce při stresu? A k čemu vede dlouhodobý stres? Kdo nezažil takové napětí, že ho z toho rozbolela hlava nebo záda?... Nerovnováha řešená pouze léky na sebe nabaluje další a další problémy, které nejsou ničím jiným, než "výstražnou kontrolkou" našeho těla.
Problém je v tom, že mnohdy již nevíme, kde problém začal - respektive, čím jsme ho spustili. M

ria*
hodnocení

0x

Dobrý večer, já myslím, že to má souvislost.. Na mě často spadne přes zimu splín, pak únava,španá pleť, už se pak nemůžu dočkat jara.. Myslím, že ti na jihu, nebo někde v tichomoří to mají lepší :)

hodnocení

0x
Rika se,ze jednim z nejhorsich zabijaku vubec jako takovych je stres.A je to svata pravda !Pokud clovek mysli pozitivne,je to stastny clovek,jak na tele,tak i na dusi.

qt
hodnocení

0x

Určitě psychika význačně ovlivňuje i fyzické zdraví člověka. Ale ne v takové víře, že by dobrá nálada dokázala vyléčit AIDS.

ivik*
hodnocení

0x

Ale co dělat, když člověka obklopují negativní lidé, závist, zloba,nepřejícnost,faleš? To by se člověk musel odstěhovat někam do lesa.Jak to tedy vyřešit?Četla jsem ,že se člověk má zbavovat lidí, kteří ho stahují k negativnímu myšlení a chování.Jenže to by člověk musel žít v izolaci :(

pawelrobertrak
hodnocení

0x

Muj lecitel vzdycky rikaval: "Vice jak 90% nemoci pochazi z negativniho mysleni". Pawel Robert Rak

bambula*
hodnocení

0x

Tělo obaluje duši Hypokrates, ale mnoho odborníků to neuznává

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]