Nejste přihlášen/a.
Ano, určitě to tak je. Díky stresu a zvláště pak dlouhodobému stresu vysadí imunita a otevře dveře do těla všemu nedobrému. V 32ti letech se mi vysypala psorka a já ve špitále, při šestitýdenním pobytu na kožním, dva dny seděla s psycholožkou, která tvrdila, že právě dlouhodobý stres byl spoštěcím mechanizmem lupenky. Můžu vám napsat, jak jsem se naučila stresové situace řešit?
1. Když pozoruji, že se ke mně blíží problém, začnu přemýšlet, co mi přinese dobrého. Vždycky, každá změna, ikdyž problémová, přinese něco dobrého. A když průser dorazí, tak jsem připravená a vítám ho, protože vím, že mi něco pozitivního přinese A když nevítám, jsem smířená.
2. Když mě potká něco fakt velkého, dříve jsem to dělávala kapku jako blázen. Odsunula jsem konferák, problém jsem jako položila místo něho, chodila jsem okolo a to jsem ještě kouřila, a prohlížela a obhlížela jsem ho ze všech stran a vymýšlela řešení. Když jsem vymyslela, pak jsem vyřešila postup. Když jsem nevymyslela, problém zmizel a přestal pro mně existovat. Naprosto a úplně! Už nekouřím a neodsunuju konferák, ale v hlavě mám problém uprostřed a vymýšlím, co s tím. S čím nehnu, co nemohu ovlivnit, toho si nevšímám stejně tak, jako si nevšímám mravence na chodníku.
Ale nejdůležitější: "Pane, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.