Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neposlušné děti

Od: zavinac® odpovědí: 28 změna:

mám vnučky a ty absolutně neposlouchají.Mamka je seřve ,,na chvilku je klid a pak zvovu...Jaký trest aby je přinutil?Jeto hrú)za. Nechat je klečet ,,jak je přinutit?Mají 6a 4 roky.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Děti jsou stále stejné, jen se dnes říká hyperaktivní, ale není to pravda. Pouze není kdo by se jim věnoval, tak jsou aktivní samy a po svojem. Každej rodič dnes sedí u PC, nebo kouká na debilní nekonečné seiály, než aby si s dětmi hrál, četl a hlavně povídal. Při tom povídání pochopí dítě nejvíc věcí a pak už mu stačí jen domluvit, vysvětlit. Výchova matek spočívá ve řvaní a vyhrožování. "Jestli budeš zlobit, tak nikam nepůjdeme", ale i to nejhloupější dítě ví, že se stejně půjde, že je to jen takové hloupé bu bu bu. A to je špatně.

Kdežto táta jednou řekne a když dítě neposlechne, hned po něm vystartuje. Pak dítě ví, že poslechnout musí a má respekt.

martinaa*

Přesně tak, souhlas s každým slovem *palec*

hodnocení

Tak to u nich není..Matka si s něma povídá,,ale nemůže pořád,,jedná se také o to,že nechtějí jít spát.U nás jak byl večerníček tak se po něm šlo spát,,o to mi jde nejvíc.Dělají vše,aby nemusely ,a člověk jim neporučí,,a matka nemá šanci si odpočinout,,,,

To znám - spát po Večerníčku, a pak si rodiče stěžují, že jim děti od 4 hodin nespí. Na druhou stranu chápu to, že když jde čtyřleté dítě spát mezi 21. a 22. hodinou, vstává v 6 hodin a přes den nemá potřebu spát, tak si skutečně matka neodpočine. Ale to se bohužel nedá nic dělat, máme to doma taky tak.

hodnocení

3x

Já jsem měla ve třídě, s 28 dětmi 4-6 let, největší ticho, když jsem měla nemocné hlasivky a šeptala jsem. Asi 3 dny. Výchova není o decibelech a trestech. ;) nevychova.cz/... Poklikejte a pohledejte si, spíše ale maminka dětí, něco z nevýchovy. Je toho dost. Poslední díl je o sebevědomí nevychova.cz/... Stojí za shlédnutí a zamyšlení.

martinaa*
hodnocení

2x

Řvaním se děti nic nenaučí (resp. pokud je maminka seřve a pak se na to vykašle). Důležitá je důslednost - i kdyby se to mělo opakovat stokrát za den. U nás platí pravidlo tří -opakuji to dvakrát a poté dítě končí s hrou a jde přemýšlet samo ke stolu. Trestem mu je to, že si nemůže hrát s ostatními.

Zjistěte, co holky baví - počítat, seriál, sladkosti...? - trest pro ně bude, pokud jim tuto výsadu odejmete. Neposlechneš? Dnes bez počítače, lízátka, pohádky. Toto jde ovšem s dětmi, se kterými se lze domluvit. Na některé platí jen proutek. Pokud dítě poněkolikáté neposlechne přímou pobídku, nerozpakujte se dát jednu výchovnou za zadek, leckdy to zvládne daleko víc, než hodiny řvaní a domlouvání.

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
trochu humoru neuškodí - dát je do kouta klečet na hrách nebo na polínka:-D
K tomu seřvání - co jsem si všiml, tak to je hodně běžná výchova většiny žen - seřvat, nadávat, kříčet...Z vlastních zkušeností si nemyslím, že to funguje. Jako účinnější vidím max důraznější větu, vyjímečné zvýšení hlasu. Na soustavný zvýšený křik si člověk prostě časem zvykne a začne ho podvědomě ignorovat, případně se proti tomu zatvrdí.

hodnocení

To samé jim říkám já seřvání,,,na to si zvykne a zase jedou.Jenže dneska je to jiné. Já bych jim naflágala na zadky až by si to přádně zapamatovaly. Vždyť ony zkouší jak to na rodiče působí.Takový vařechový tanec není špatný,,Jo i to klečení,,ale to by zase byly kolena otlačené..

xixi*
hodnocení

2x

Neříkejte jim co nemají dělat, ukažte co dělat mají. U nás taky platí pravidlo 2x řeknu, potřetí jednám (a to pak stojí za to *cert*).

Vaše vnučky jsou ještě malé a nejlepší by bylo jim pomoci s posloucháním nebo jak to říct. Nekřičet po nich "ukliď si ty hračky!", ale říct "pojď Lucinko, uklidíme spolu hračky". Má to výhody: řeknete to jenom jednou, vemete vnučku za ruku a jde se uklízet hned, nemusíte se opakovat, ničit si nervy. Druhá výhoda je, že můžete hned dohlédnout na to, aby byly hračky opravdu uklizené a ne naházené ve skříňce nebo pod postelí. Vnučky jsou věkově blízko sebe, mohou "závodit" kdo dřív uklidí svou polovinu pokojíčku atd.

Když se dcera nechtěla jít sprchovat (bylo ji 7let a zvládala to sama), tak ji manželka prostě vzala a vysprchovala ji jako by ji byli dva tři roky. Pokud nechtělo jít některé z dětí po chodníku slušně a pobíhalo sem tam, tak šlo prostě za ruku. A podobně to bylo s dalšími a dalšími věcmi.

Vnučky jsou ještě malé, nenechte si je přerůst přes hlavu.

hodnocení

1x

Babičko Zavináči, mi došlo, že vy si naděláte jen spoustu zlé krve a stejně nic nezměníte. To musí pořešit maminka a taťka. Vás utlučou za dobré rady. *hej*

hodnocení

Proč bych si měla nadělat zlou krev? Neznáte naši situaci.Já vycházím se snachou dobře.Jenža ona se jim nevěnuje,jen běduje,nehraje si s něma.Nechává je na pospas.Ale jsou velice čisté. Je na to sama syn není skoro celý týden doma...ale on není přece bubák ,děcka už musí vědět co mohou.A vědí to,jen ji nerepektují,Zakáže jim chodit do pokoje ,ale ony stejně tak jdou,,Ono se dobře radí..Ona se snaží ,ale nejde jí to není důsledná,,pak mi volá že je z nich unavená,Nevím jak by zvládla,kdyby musela chodit do práce.

doplněno 22.09.14 09:44:

Já jí nic nevyčítám ,máte moc dobré vztahy.Máme se rády,,i když jsem tchýně.Má ke mně blíž než ke své matce.Mám 7 vnuků a 3 pravnuky,tak také jsem něco zažila.Takže takové rady mi nic neříkají ,At si to vyřídí spolu.,já se do nich nemíchám.Z vašeho hlediska to vypadá jinak ale ono to je jiné...

doplněno 22.09.14 09:51:

A na pospas---je jasné,že musí také prát a vařit je logické,že se jim věnuje ,,ale nesedí zbytečně.Má spousty práce a povinností- zahradu a jiné práce ,ale jak si rají tak se bijí také,,a dělají kravál ,,a vymýšlejí ...tak je to myšleno.Přece nebude u nich sedět a kontrolovat ,,Ale jsou milé a lásku jim dává..

"Zakáže jim chodit do pokoje a ony stejně jdou... Ona se snaží ,ale nejde jí to není důsledná..."

A vovovovo-vo tom to je! Pak je každá rada drahá.. Vy ze své pozice, bohužel nemůžete dělat nic, snacha by musela změnit přístup k výchově. Ta důslednost je ve výchově klíčová.

hodnocení

coklit .. ano o to mi jde,,ta důslednost ,já s tím neudělám nic. ona je pak zbytečně unavená.Kdybychom bydleli společně mírnila bych je...

hodnocení

1x

Zavináč, nemusíte tolik vysvětlovat, většina z nás vychovala několik dětí a pomáhala s vnuky. Dokonce, někteří jsme už praprarodiči. A někteří jsme učili ve školce, škole a asi je moc málo věcí, které bychom o dětech a výchově nevěděli nebo si nedovedli představit. ;) Nemyslím to zle, jestli to takhle vyznělo, omlouvám se. Ale je naprostý nesmysl vám v několika větách poradit a vy to převyprávíte mamince vašich vnuček. Navíc, není jednoduchý recept. Jestli maminka chce a stojí o to, ať si pokliká a koukne se na Nevýchova.cz. Najde tam naprosto všechno. Ale musí ona chtít. Vám vaše snaha vůbec nepomůže cokoliv změnit.

hodnocení

babkazov,,já to nikomu nepřvyprávím.Zas tak tragické to není...napsala jsem to z toho důvodu,abych věděla,jaký mají lidé názory..volím důslednost. díky

petrat
hodnocení

0x

Seřvat a potrestat vám nepomůže. Děti je třeba vychovávat, věnovat jim hodně času, trpělivě vysvětlovat..

Přesně tak. Netrestat, když zlobí, ale chválit, když nezlobí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pro nás (starší) byla za mlada hrozbou polepšovna. Dnes by to mohl být ten babybox - vysvětlete jim jeho funkci a případně jim ten nejbližší ukažte. Ale, vážněji - dnes je každé druhé dítě hyperaktivní, tak je nechte vyšetřit. Možná to dělají z nudy, tak je zkuste nějak zapřáhnout - děti jsou většinou ochotné pomáhat dospělému s jeho prací a také se tím něco naučí. Když je nesrovnáte nyní, tak ony jednou srovnají Vás a své rodiče. Zdravím!

P.S. Možná jsou vnučky také přehnaně asertivní (asertivní = novější výraz pro drzé)

Nemyslím si, že by dnes bylo výrazně více hyperaktivních dětí než dříve. Dnes je pouze více nevychovaných a nezvladatelných spratků z důvodu absence důsledné výchovy. Rodiče, nemajíc na výchovu svých dětí čas či vůli, rádi svedou svůj nedostatek na neexistující zástupný problém.

hodnocení

0x

Proč bití nefunguje nebo funguje naoko: dítě se naučí, že "můžu si zlobit, jak chci, stejně dostanu jen na zadek, no a to přebolí"

Proč nefunguje křik: čím víc se křičí, tím rychleji se to lze naučit ignorovat - jedno jestli jde o rodiče a děti nebo šéfa a podřízeného

Proč nefunguje nebo naoko funguje strašení (za nás "přijdou si pro tebe čerti" nebo "odnesou si tě cikáni"): jediným výsledkem bude to, že dítě nebude rodiči věřit, a bude se v budoucnu bát něčeho, čeho se není třeba bát ("proč se tvůj pepík bojí na mikuláše čertů? vždyť už mu je deset let, proboha!")

Proč nefungují zákazy: "no co, tak dneska budu bez PC, trošku si povztekám a buď mi to teda dovolej, nebo stejně na PC půjdu a nevšimnou si toho, nebo prostě tady budu sedět a nic nedělat, a oni se budou cítit blbě, a budou dumat, jestli nebyli moc zlí"

Takže... jak už padlo přede mnou - chválit za poklizené hračky, nenadávat za nepoklizené hračky. Dítěti pomáhat a motivovat ho. Ne, že "tatínek si mě všimne jen 3x za den - když přijde z práce a vynadá mi, že mám rozházené boty, když večeříme a vynadá mi, že blbě držím lžičku a dělám ksichty, a když se jde podívat do mého pokoje, aby mě sprdl za nedodělané úkoly a nepoklizené hračky". Opravdu se nedivím tomu, že děti dělají brajgl, když vlastně jiným způsobem si tu pozornost od rodičů ani nezískají...

hodnocení

Tak tohle vůbec nepadá v úvahu,,

Nepřipadá v úvahu, ale kousek dole to potvrzujete - otec není věčně doma a matka se jim pořádně nevěnuje...

hodnocení

kolikokoli,,,,to bylo myšlenotak,že ona má domácí práce a pod,,nemůže u nich sedět..ne že se pořádně nestará,,tohle jsem špatně napsala...Stará se ale nejde je uhlídat..

eulalie*
hodnocení

0x

Pročpak vnučky řvou a neposlouchají? Možná potřebují trochu více rodičovské pozornosti a nějak je rozumně zabavit. Děti v tomto věku mají ještě rády, když se jim rodiče věnují. Další věc, dost často děcka neposlouchají a zlobí, když už jsou hodně unavené.

icd
hodnocení

0x

Ztřískejte je a bude do týdne klid. Je to jednoduché a účinné řešení.

A vyroste nám darší generace přizdisráčů...

jdo

Občasným ztřískáním vzteklouna přizdisráč nevyroste.

hodnocení

co to je přizdisráč haha

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]