Nejste přihlášen/a.
Proč se v kriminále nesmí přes den ležet v posteli?
A na vojně /pokud jste ji absolvoval/ jste mohl přes den ležet v posteli? Určitě ne.
V krimu je člověk za trest, nemůže se tedy třeba po obědě natáhnout a dát si šlofíka. To už pak není basa, ale welness. Pokud člověk je na svobodě, ani tehdy se nemůže kdykoliv válet v posteli. Chodí do školy, do učení, do práce...
Já bych to naopak zostřila. Pořádnou fyzickou práci přes den, aby vězni uhradili své potřeby /strava, teplo, praní, kroužky.../, zalehnout po večerce a ráno pěkně po budíčku makat.
A Vy se ptáte na ležení! To je snad vtip.
V base jsem nikdy nebyla, ale z vyprávění mi to nepřipadá, že jsou tam lidé nějak zvlášť potrestáni. Přitvrdila bych.
V případě manželů Stodolových, heparin. vraha Zelenky, pedofila Slováka Nováka či v současné době vraha malé Elišky - těm bych ukrátila trápení nafurt. Takové zrůdy si tam žijí vcelku dobře a zadarmo. Nemusí nakupovat, vařit, prát, platit SIPO, vše dostanou až pod nos. Jediné, co je jim odepřeno, je svoboda.
Bereme si v mnoha věcech příklad z Émeriky. Před pár dny tam popravili ženu, která zabila 9 letou holčičku. Myslím, že pravdy a lásky už od roku 1989 bylo dost a není nikde vidět. Vrátila bych trest smrti pro nejtěžší zločince. Jaga.
A kdybyste mohl celý den ležet, pak by se o Vás neříkalo ON SEDÍ, ale ON LEŽÍ. Musí si odležet 3 roky!
Jaguško, přesně tak já bych zašla ještě dál, nucené práce, mrskání karabáčem. A u vrahů bych zavedla trest smrti, žádný humální ale přesně tak jak vraždili oni.
Souhlasím s Vámi. Přitvrdit. Jejich volba, kde jsou. Pracující taky nechodí po svačině ležet.
Voják a kriminálník, vojákovi bych dala postel s kvalitní matrací, a z kriminálu bych dala všechny postele pryč, ať spí na podlaze.
Ve věznicích výkonu trestu a vazebních věznicích se nesmí ležet přes den z důvodu zákazu zákonem o výkonu vazby nebo zákonem o výkonu trestu. Tak jako lidem zakazuje např trestní zákon páchat trestné činny, tak tento zákon zakazuje lidem ve výkonu trestu nebo výkonu vazby ležet na posteli od budíčku, což je 6:00 až do večerky 21:00.
Sice se mě to netýká :D ale taky by mě zajímalo, proč bych nemohl ležet v posteli :D To mi zní jako buzerace. Pokud zná někdo reálný důvod, taky se rád dozvím něco nového.
Sice rozumím tomu, co chcete slyšet, ale na druhou stranu jak bylo řečeno, není to rekreace, udělat dluhy, krást nebo vraždit a pak si dělat co chce? Proto se to jmenuje odnětí svobody, já bych ještě přitvrdil. To by teprve byl pravej kriminál. Bohužel to nezáleží na mě.
Vy si zase odnětí svobody pletete s torturou. Ještěže to na vás není, vrátili bychom se totiž do středověku.
Stejně co se jim stane, když neposlechnou a budou ležet? Samotka? Někomu se může líbit. Zakážou mu koníčky? Bude ležet o to víc. Práci na něj? A kdo a jak ho k ní donutí.
mohu vsechny ubezpecit,ze drtiva vetsina odsouzenych by pracovala rada(splaceni dluhu,resp.jejich dalsi nenarustani),nejake kapesne-tim nezatezovani rodiny,ktera je uz takhle dost narusena atd...jenze problem je v prebujelosti vezenske sluzby-prace ve vezeni je drazsi nez zamesznani civilistu-ona samotna prace je hodnocena mene nez ofiko min.mzda,jenze uz jen dva dozorci stoji vic nez je zdravo...jsme proste v cechach a staci se podivat na stranky ministerstva kde jsou vycisleny "naklady"...nemluve o tom ze na cca.20 000 internovanych lidi v CR připada temer dvojnasobek dozorcu(o kancelarskych nemluve(-takze vezni az zas tak moc stat z tech asi 4 miliard rocne( a to bylo k roku asi 2004) na vezenstvi nestoji ale x desitek tisic zbytecnych bacharu jsou vic jak 50% nakladu na vezenstvi,pak provoz veznic a az pak nekde jsou vezni...Ale hlavne,myslim,ze vsichni tak nejak tusime jaky je stav justice v CR,ze...? A dovede si predstavit jaky je pak zahul na psychiku jedince ,ktery se dostane do vazby napr.na zaklade tvrzeni nekoho kdo i udanim odklani podezreni sebe samotneho...? Neni to moc prima,a verte ze vim o cem mluvim...A na druhou stranu,spousta co by tam mela byt jsou vysmati kdesi...
Já nevím, ale vždycky jsem to brala tak, že v tom kriminále se mají polepšit a po návratu už nedělat to za co je zavřeli, tudíž živit se prací, no a tak je potřeba aby byli zvyklí ráno vstát, pak bdít a večer jít spát.
Vrátit se do pracovního režimu je problém i normálně (když z něj někdo z jakéhokoli důvodu vypadne, teda asi kromě mateřské, protože děti se budí brzy).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.