Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybodovani co mam delat

Od: kacka111* odpovědí: 14 změna:

Dobry den chtela jsem se zeptat jak to je s tim vybodovanim, minuly rok zari2013 mne zstavila policie a kluk nebyl pripoutany a dostala jsem 4 body a tim jsem dosahla 12 bodu .jsem samo zivitelka se 4 detmi bydlim na vesnici kde proste nic neni a musim vsude dojizdet autem a vozit deti do skoly.Tak jsem dala odvolani ,odvolavala jsem se asi pul roku, nic mi domu neprislo ze mam odevzdat ridicak a dnes me zastavila policie zari 2014 a rekli me ze ho mam od unora2014 bloklej ze vubec nesmim ridit auto .tak mi ho vzali .A ja jsem se chtela zeptat jak se to pocita ,od ty doby co ho mam bloklej nebo co mi ho sebrali? dekuji za rychlou odpoved

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A´t jste samoživitelka a máte dětí třeba tucet, to není výmluva. Jezdit by se mělo podle pravidel. Jako mladá jsem taky občas přišlápla plyn, dneska jezdím rozumně a říkám - Tak si mě předjeď, no a co?

Jistě by se Vám nelíbilo, kdyby život některého Vašeho dítěte vyhlasl právě kvůli někomu, kdo jel jako kanec. Navíc ty 4 body, to už byla špička ledovce, předtím jste musela přijít o 8, takže ta jízda asi opravdu není vaše slabá stránka.

Bydlím taky na vesnici, kde nic není, ani pošta, ani krám, ani doktor. Ale autobusová zastávka ano. Děti jezdí do školy autobusem, nebo na kole. Aspoň nejsou zpovykané, že je rodiče všude dovezou.

Jinak vlastně "maříte úřední rozhodnutí", od února byste se neměla za volantem objevit. Většinou se to řeší pokutou a podmínkou, na basu to není. Budete muset prostě dodržet dobu zákazu.

Kdo přijde o řidičák, je zřejmé, že jezdí hanebně, proto bych dávala znovu testy. Vím, je to tvrdé, ale snad by ubylo těch smutných křížků okolo silnic. Jaga.

kacka111*
hodnocení

to ja vim ale zajima me jestli mi to budou pocitat odedneska co mi vzali ridicak nebo od toho unora? co ho mam bloklej

majsterjoe*

To je rada k nezaplaceni. Opravdu

zztop*
hodnocení

3x

Boha jeho a tohle potkáváme na silnicích.

hodnocení

3x

Kačko, asi začně správní řízení, o řízení bez řidičského oprávnění. Předjímat výsledek je zbytečné. Určitě Vás nebudu hubovat za Vaše prohřešky, to udělají jiní.

Vy byste se měla dostavit na evidenci řidičů, a tam nakouknou do spisu a sdělí vše potřebné.

Vy musíte po skončení trestu do autoškoly, k doktorovi, to stojí peníze...

Jak velké dítě jste neměla připoutáné? Za pásy jsou 3 body, za řízení bez oprávnění (to je Váš případ) 4 body..

Maření nebo podstatné ztížení výkonu rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci tím, že a) vykonává činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána nebo pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění podle jiného právního

předpisu nebo pro kterou takové oprávnění pozbyl

To že potřebujete jezdit, není argument. Nebo znáte někoho, kdo přišel o body a nepotřebuje jezdit?

hodnocení

2x
bohuzel jste vybodovana a musite nyni cekat , pak znova autoskola... Ze mate deti to nikoho nezajima , mate jezdit o to opatrneji :) . Takze MHD, kolo, pesky :) preji mnoho naslapanych a nachozenych kilometru.

pb®
hodnocení

0x

Dá se absolvovat škola smyku či co, čímž se pár bodů odmaže, takže se člověk vyhne dosažení 12ti bodů a sebrání řidičáku. Oproti ostatním vím, že vybodovat se člověk může hned a nemusí to být žádný gauner. Známý, co se živí autodopravou, takhle nedodržel 50m před přejezdem 30km/h a jako na potvoru tam jezdí každý den, takže stejný přestupek a už měl řidičák na měsíc v čistírně.

No nevim, pokud me jednou chytnou pred prejezdem, tak tam priste uz budu jezdit tricitkou. Ono casovy zdrzeni bude min nez 10 sekund.
pb®

Ale oni Vás nemusí hned chytit, že? Oni tam můžou měřit bez zastavování vozidel a že Vás změřili se dozvíte až časem.

repkin*
hodnocení

0x

Sama v tom máte nepořádek, to že je spolujezdec nepřipoutaný není za body. Zbyte už byl řečen od ostatních.

hodnocení

0x

Tak předně za nepřipoutání se je hodnoceno 3 body.Za nepřiputání spolujezdce je 0 bodů-pokutu platí jen nepřipoutaný spolujezdec (V případě dítěte ,pkd již nemusí v dětském zádržném systémuby to mělo také platit!) To za prvé!

Za druhé když už jste byla vybodována-obdržela jste vyzvání k odevzdání ŘP?O tomto by měl být viník informován a vyzván k odevzdání!Pkd se toto nestalo můžete jej poslat do někam!Totéž paltí i po odvolání,pak opět musíte být předvolána!

Takže policii na silnici bych ŘP ,teda pkd jsem nedostal předvolání,ŘP nedal ,ale protože je povinnnost dát,tak bych se ozval že nemá právo mi ho zadržet (osobně ,nyní sám za sebe,neboť 100% vím,že by neměl pravdu!) a opsal si jméno os.číslo a podal na něj oznámení na inspekci,popř pořídil jako přímý účastník zvukový záznam onoho incidentu!

Ale pokud bych věděl,že jsem měl odevzdat po vybodování se ŘP, sypal bych si popel na hlavu...A už vůbec bych se tu neptal jak to obejít!

repkin*

Pokud má vydán platnou blokaci ŘO, tak má PČR právo ŘP zadržet, pak to musí reklamovat na příslušném úřadu. Je dost možné, že tazatelka má někde adresu trvalého pobytu, kde nebydlí a nepřebírá tam poštu, proto to bylo doručeno fikcí a to musí tazatelka reklamovat, nicméně v tom, že bude vybodovaná jí to nepomůže, musela by si podávat odvolání a dokazovat, že to tak nebylo, ale když to tak asi evidentně bylo, jak tazatelka popisuje tak by měla smůlu

hodnocení

0x

Mám obavy, že nyní bude vrácení ŘP horší o to, že jsi jezdila v době, kdys neměla - takže maření úředního rozhodnutí :(. A bude následovat trest. Takže bych se honem snažila dokázat, že jsi o blokaci nevěděla! Také by bylo vhodné zjistit, na jak dlouho ti měl být pozastaven.

repkin*

tigra: záleží, jestli bylo odejmutí ŘO (vybodování) doručeno nebo ne, navíc praxe okresních státních zastupitelství je všude jiná, někde berou doručení fikcí a je to ZŘMV a někde ne, takže je to PŘ ale jak ho chytí znova, už to ZŘMV je ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]