Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Objednal jsem si mobil z číny,konkrétně z dx.com
Už od soboty se balík válí v ČR,v úterý o půl třetí odpoledne mi volal nějakej pán,jestli mi došel balík,tak jsem odpověděl že nevím,že jsem v práci a nadiktoval mu znovu adresu. Zásilku sleduji přes českou poštu a dnes se tam "objevilo" Příprava zásilky k celnímu řízení.
A potom
Uložení zásilky na vyměňovací poště.
Myslíte že budu platit poštovné a clo? nebo co se to vlastně platí,když balík zadrží?
Na dx.com sice píšou že se clo a poštovné neplatí,ale nevím co je na tom pravdy
na dx.com můžou psát, co chtějí. To je celníkům fakt jedno
Poštovné navíc platit nebudete, ale pokud to půjde před celníky budete muset doložit fakturu a nějaký výpis z účtu nebo paypalu, aby si ověřili cenu. Pak budete platit za zastupování před celníky (pokud si nevyřídíte sám osobně), což se zvedlo z původní 100 na xxx (už si nepamatuju, asi 150(?)) a celníci pak rozhodnou, co budete platit.
Nyní čekáte na dopis od celníků, kde po vás budou chtít výše uvedené doklady. Na něj budete reagovat mailem v předepsané formě a pak už to půjde vcelku rychle. Zboží vám přijde na dobírku, kde dobírka je cena zastupování + clo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.