Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Objednal jsem si mobil z číny,konkrétně z dx.com
Už od soboty se balík válí v ČR,v úterý o půl třetí odpoledne mi volal nějakej pán,jestli mi došel balík,tak jsem odpověděl že nevím,že jsem v práci a nadiktoval mu znovu adresu. Zásilku sleduji přes českou poštu a dnes se tam "objevilo" Příprava zásilky k celnímu řízení.
A potom
Uložení zásilky na vyměňovací poště.
Myslíte že budu platit poštovné a clo? nebo co se to vlastně platí,když balík zadrží?
Na dx.com sice píšou že se clo a poštovné neplatí,ale nevím co je na tom pravdy ![]()
na dx.com můžou psát, co chtějí. To je celníkům fakt jedno ![]()
Poštovné navíc platit nebudete, ale pokud to půjde před celníky budete muset doložit fakturu a nějaký výpis z účtu nebo paypalu, aby si ověřili cenu. Pak budete platit za zastupování před celníky (pokud si nevyřídíte sám osobně), což se zvedlo z původní 100 na xxx (už si nepamatuju, asi 150(?)) a celníci pak rozhodnou, co budete platit.
Nyní čekáte na dopis od celníků, kde po vás budou chtít výše uvedené doklady. Na něj budete reagovat mailem v předepsané formě a pak už to půjde vcelku rychle. Zboží vám přijde na dobírku, kde dobírka je cena zastupování + clo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.