Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčování tříměsíčního kojeného dítěte

Od: corinek* odpovědí: 8 změna:

Prosím jak je to s půjčováním kojeného dítěte?S otcem dítěte spolu nežijeme,rozešly jsme se v době těhotenství a teď řešíme alimenty a styk s dítětem.Navrhovala jsem mu že může malého kdykoliv vídat u mě doma nebo si ho brát na procházky v místě mého bydliště,on nesouhlasí.Dnes dával u soudu návrh že si bude brát syna každou druhou neděli na 5 hodin k němu domů,bydlí ve 25 km vzdáleném městě,s tím jsem nesouhlasila tak chce alespoň na 3 hodiny.Syn je plně kojený,tři hodiny bez jídla vydrží jak kdy,někdy jí i po hodině a půl,nechci mu ho dávat domů,co když se mu např. rozbije auto,to bude malej o hladu než mi ho vrátí?Může mi někdo poradit jak se toto řeší?Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Naše soudy jsou sice fakt opravdu hodně blbé, ale tak blbé snad ne, aby svěřily kojené tříměsíční miminko otci bez přítomnosti matky. Až budete mít stání u soudu, vůbec na návrh otce nepřistupujte a navrhněte svoji vlastní variantu - 3- 5 hodin, ale u vás doma za vaší přítomnosti. Opravdu se mi nechce věřit, že by otcův návrh soud schválil.

fido*

Z praxe Vám žádný soud 3 měsíčního kojence nepředá na vycházky otci bez přítomnosti matky na takto dlouhou dobu, zvláště pokud nemá s kojenci zkušenosti.

hodnocení

2x

Není problém si u vašeho ošetřujícího lékaře včas zajistit vyjádření, že dítě je pravidelně kojeno, že je to pro něj to nejlepší, musí být kojeno nejméně každé 3 hodiny a přechod na umělou stravu by jemu i matce mohl uškodit. Pod to se každý rozumný doktor podepíše a těžko si bába ze soudu lajzne to nerespektovat.

iz*
hodnocení

1x

Dítě není věc, nepůjčuje se. Dítě má nárok na oba rodiče a oba rodiče mají nárok na styk s dítětem. V tomto případě ale nevěřím, že by soud návrh otce schválil.

xixi*
hodnocení

1x

Mám pocit, že otec dítěte vás jen děsí. Teď dělá ramena, ale podle mě, až dojde na soud, tak ho to přejde. Klidně se ho zeptejte, jestli už si shání kočárek, autosedačku, pleny, oblečení, postýlku atd., protože vy mu dítě předáte přebalené a najedené, ale to je vše. A pokud ho bude chtít na pět hodin, tak by neměl jezdit daleko, aby vám ho mohl přivézt na kojení. Nejste povinna dávat dítěti umělou výživu jen proto, aby mohlo k otci.

Mám pocit, že dítěti bude přidělen opatrovník, který bude u soudu zastupovat jeho práva (sociální pracovnice). Ona by vám mohla poradit, co a jak.

corinek*
hodnocení

Taky jsem tomu nevěřila že by to u soudu prošlo,ale byly jsme tam kvůli výživnému a toto se řešilo okrajově a soudkyně mě ještě ironicky řekla jak je možný že nevydrží bez jídl tři hodiny a že v tom problém nevidí aby si ho bral.Nicméně se máme zkusit dohodnout mimosoudně a pokud ne tak by otec musel podat návrh na úpravu styku,nevím zda by se to řešilo u té samé soudkyně jako výživa a v tom případě by mu to prošlo,ještě se mě ptala jestli odmítá umělé mléko,tak asi že bych malého dávala na dýl s lahvičkou.

iz*

Co je to za ženskou, že by kojenému dítěti cpala umělou výživu?!

Tipnul bych si na nějakou ambiciózní bez vlastních potomků (co taky jiného v této pozici). Pokud snad nějaké děti má, mají určitě to nejlepší značkové oblečení a ten nejlepší sunar. Jenom máma bude kvalitou ze sekáče.

O citlivosti přístupu některých úřednic k matkám jsem zde již psal a moje žena by mohla vyprávět.

Omlouvám se za příspěvek mimo téma. Prostě mi to nedalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]