Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nizka hmotnost baliku dle posty

Od: stihl odpovědí: 18 změna:

ahoj asi blby nazev tematu,ale nevedel sem co jine nepsat. Objednal sem si balicek z autodilu a e- shop zrovna nemel 100% kladnych komentarua,le byl levny riskl sem. rychlost vpohode coz tam vseci nadavali,ale ted mi dosel mejl,ze balicek byl predan k preprave a ma 1,5 kg a ja tam mam veci co vazi dohromady asi 10 kg. nejtezsi vec stoji 3500,- tis a bojim se balik prevzit. je mozne,ze by posta uvedla blbou vahu? ja myslim,ze to je vylouceno a radej asi balik neprevezmu co rikate? jak se pak budu hadat o penize s nezeriozne vypadajici firmou na heurece ma hodnoceni 91%

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je pravděpodobné, že se v mejlu překlepla administrativní pracovnice firmy, která vám zprávu zasílala. Počkejte, až dojde balík, na poště si ho nechte ukázat a podle váhy se rozhodnete, zda jej převzít či nikoliv. Nevidím v tom problém.

stihl
hodnocení

Myslíte,že můžu pošťačce říct jestli ho můžu zkusit vzít do ruky a potěškat? ono vpodstatě mám podle mě rávo před ní rozbalit a hned reklamovat ne? Ono tam byla řemenice 7 kg a pak řemen a 4 filtry což odpovída těm 1,5 kg přesně jakoby tam nebyla ta řemenice. nemyslím si,že by se pošta nechávala šidit tím,že někdo posílá 10x víc těžké balíky,kde by se okrádali o tisíce korun měsíčně,prtože sám posílám balíků dost a vím jaké jsou brutální rozdíly v cenách kvůli váze.

ohneta*

Jasně že si balík můžete potěžkat. Pošta tyhle online balíky opravdu nepřevažuje, to mám odpozorované. Odesílatel takový balík jen přinese na přepážku a hned odchází.

ohneta*
hodnocení

2x

Většina větších eshopů podává balíky online, což znamená že si štítek tisknou sami a balíky na poště jen předají. Balíky nijak neváží a tak tam uvedou hmotnost podle oka, nebo jaká je právě napadne. Mě došly jednou 10 ks SD karet s hmotností 15 kg. A 91% není nijak nízké hodnocení

doplněno 17.09.14 20:36:

Dnes jsem si objednal přes net 40" TV a podle informací pošty má jen 10 kg :-D

stihl
hodnocení

obchody.heureka.cz/...

jinak já poslal letos asi 40 balíků a 100% mělo přesnou váhu a prostě nevěřím,že by pošta každy balík nepřevažovala vím,že asi E-shop doveze 50-100 balíku denně,ale i tak tam by se vařily neskutečné peníze. A navíc i blbec pozná rozdíl mezi kilogramem a 10 kg. Uvidím no,ale jsme znepokojený potřebuju ty díly mít a nestihnu to objednat už jinde.

ohneta*

A jakým způsobem je posíláte? Přinesete je na přepážku, kde je pracovnice hodí na váhu a nalepí štítek s podacím číslem? Nebo jste smluvní zákazník a podací číslo si na balík nalepíte doma sám? Jestli mi nevěříte, vizte obrázek, je to balík obsahující 40" LCD televizi

doplněno 17.09.14 21:09:

Váží 8 kg, rozdíl 4 kg. Ale jak jsem psal výše, případ s SD kartami, tam byl rozdíl více jak 10 kg. Každopádně si balíček potěžkat můžete, já jen, že ne všechny balíčky pošta váží. Vy totiž neprovádíte online podání, to je ten rozdíl a proto všechny vaše odesílané balíky mají správnou hmotnost.

Nizka hmotnost baliku dle posty
stihl
hodnocení

Jo já nejsu firma,takže normálně i vš váží pracovníci,ale chtěl sme říct,že odchylka tam nikdy nebyla ani překlep.

Mezi nám kolik ta TV váží? zase neváží 40 kg máme doma 37 palců a ejstli to má 20 kg,tak to je moc ne?

stihl
hodnocení

Tak mam spravne mysleni. LCD i 46 palcu ma jen 15 kg,takze ta Vase uplne bez problemu pouze 11

No to je blbost. Pošta vždy musí udat přesnou váhu zásilku už kvůli reklamaci! Natož kvůli poštovnému. Přemýšlejte.

hodnocení

0x

Zkuste na ně fintu. Balíček nevyzvedávejte a napište jim email. že jste ho rozbalil a není tam vše objednané. Jak to budou řešit?

ohneta*

Ringo, Ringo. Za a) jednalo by se o podvod a za b) když balík nevyzvedne, nemůže ho přece rozbalit.

Nejednalo by se o podvod, ale o lhaní.

Balík by nerozbaloval... to je logické. Četla jste vůbec mou odpověď?

hodnocení

0x

Na poště nemusíte balík potěžkávat, oni vám ho tam na požádání převáží. Pokud byste jej tam chtěl hned rozbalit, je to možné, ale až po zaplacení a převtetí balíku. Pracovnice pošty vám pak případně může dosvědčit, co v balíku bylo/nebylo.

stihl
hodnocení

Mam z toho nervy v pr... vetsinou platim prevodem tady sem radej priplatil dobirku a asi dobre. No kazdopadne sem napsal i do toho shopu,takze snad se vyjadri a az mi to dovezou uvidime. ja poznam jestli to ma vic jak 2 kg melo by to mit odhadem tak 8,5 kg. tak diky za reakce.

Pracovnice pošty mají zákaz cokoli dosvědčovat a být přítomny při rozbalování balíků. Pouze pokud jsou problémové /roztrhaný obal, vykradené/, sepíše se reklamace, převáží se a je to.

hodnocení

0x
Zdravím, tak třeba je balík bez té jedné nejtěžší věci, prostě ji neměli na skladě a balík odeslali bez ní, až balík otevřete, bude v něm faktura a také napsán název veci a ze nebyla na skladě, ze vám ji pošlou v dalším balíku az bude k dispozici, pokud budete mít zájem. Tedy tohle se mi uz párkrát stalo.
stihl
hodnocení

To tezko mam fakturu na vse! a Dle komentaru na ten obchod postupuji v techto pripadech takto,ze proste odeslou neuplnou zasilku s ponizenou fakturou a nebo nabidnou adekvatni nahradu. tak sem to delal v praci taky.

No zitra su zvedavy,ale myslim,ze to tam proste nejaky debil nedal a ja bych se nedohadal kdybych to zaplatil.

nastesti ten rozdil vahy je podstatny,ale byt to treba 7 kg proti 5,tak to uz nepoznam

xixi*
hodnocení

0x

Nebylo by nejlepší vzít telefon a zavolat na nějakou linku toho eshopu a zeptat se co je v balíku a co ne? Podle čísla objednávky to musí najít. Otázka pár minut a máte jasno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]