Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když manžel trápí svou ženu - co s tím?

Od: norma odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych se zeptat, jak to vidí ostatní lidé. Bydlím se sestrou a jejím manželem, abych nemusela platit kolej. Ségra je povahově velice dobrý člověk, ale její manžel je dost divný. Ale už jsme se ho naučili tak brát, bývá někdy hrubý a až zlý, ale myslela jsem, že i tak má sestru rád. Ale dneska přijel po 4 dnech od svých rodičů, sestra má zdravotní problémy, které se táhnou a zjišťuje se, co přesně to je. Dnes měla nějaké další výsledky. Švagr přijel, pozdravil, ani jí nedal pusu, i když je teď nemocná ( není to infekční ), nechtěl ani jídlo ( prý se najedl u maminky ), pak zmizel, v koupelně se holil a pak si lehnul v obýváku, aniž se na cokoliv zeptal, třeba jak se má nebo tak. Ani na výsledky u doktora, které dnes měla ( a nebyly příznivé, to vím já ). Když už mlčení trvalo dost dlouho, zeptaly jsme se ho aspoň, jak se měl. Odpověděl, že dobře a tím to bylo ukončené. Tak jsem se zvedla a šla k sobě, abych je nerušila, ale ani pak si nepovídali, sestra teda řekla, že ty dnešní výsledky nedopadly moc dobře a čeká ji asi dost těžké období - a řekla dobrou noc a šla spát. A on se ani potom nezvedl a nešel se zeptat, co jí je. Sestra pláče u sebe a on kouká na televizi. Tohle jeho chování ji musí zničit. Navíc se dnes dozvěděla, že pokud se to potvrdí, může ji čekat dialýza a musí se řešit nějaký novotvar v jejím těle. To, jak je to vážné, přitom on ví a ani to ho nepřinutilo se zajímat a ani poté, co sestra mu to naznačila. Přece se, proboha, nebude doprošovat, aby se jí zeptal? Je to jen povaha anebo na sestru totálně kašle? Co jí mám poradit, když jsme samy na světě? Já klidně nechám školy a pomůžu jí, když by ji nechtěl být oporou.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak především - děláte si srandu, že bydlíte se sestrou a jejím manželem? Chápete, jak strašně sobecky se chováte a jak moc ho to musí štvát? Sice ušetříte, ale za cenu toho, že oni dva prostě nemají soukromí, které manželé prostě potřebují. Asi to nedává ze slušnosti a ohledu k Vaší sestře najevo. Doporučuji abyste se bez ohledu na finance odstěhovala, protože jinak hrozí, že se manžel na Vaši sestru vykašle a rozvede se s ní. Sestra na světě sama není, má manžela, ale jestli jim budete manželství pořád rozvracet, zcela jistě ho ztratí.

Podívejte se na problém z jeho pohledu. Pravděpodobně si takto život nepředstavoval. Místo aby měl funkční rodinu a děti tak se mu defakto výhled na děti ztrácí do nekonečna a vypadá to, že on se bude muset třeba i po zbytek života starat o Vaši těžce nemocnou sestru místo aby něco budoval. Fakt se mu nedivím, že je naštvaný a pravděpodobně i v šoku. Musí se přízpůsobit a najít východisko v nové situaci a to chce čas.

Chlapi jsou více pragmatičtí - proč hodiny mluvit o něčem, co se nedá prakticky ovlivnit? Jestli je situace taková, že sestra má nějaký nádor a hrozí jí nefunkčnost ledvin, je to prostě špatné, ale mluvením se to nespraví. Otázka je, jaký důvod je toho všeho - ze zkušenosti vím, že žádná nemoc není náhoda i když se to na první pohled může zdát. Vždy je tam nějaká příčina, která se většinou dala ovlivnit.

tt

Co je na tom špatně,že bydlí s nimi?Třeba jim to nevadí.Třeba vadí.Jak tohle můžete posuzovat.to ví jen oni.Máte asi dost peněz a nevíte jak lidi na tom dnes kolikrát jsou.Ten chlap je fakt nějakej divnej.Ví že byla na vyšetření a že to nemusí být dobré a ani se na nic nezeptá.Asi nějaký egocentrik

miklous*
hodnocení

1x
Zdravím. Vaší sestru ani jejího manžela neznám. Chápu, jaké reakce jste čekala, ale muži prostě prožívají věci jinak. Je docela možné, že se neptal právě proto, že nechtěl slyšet špatné zprávy. A teď je třeba u té televize "zpracovává". Neví si rady, trápí se a potřebuje čas, aby vstřebal tu ránu. Oni muži to mají těžké, protože se od nich automaticky očekává síla (nebo si to alespoň myslí) a projev citu se většinou hodnotí jako slabost. Muž je pak nešťastný a navíc netuší, co se po něm vlastně chce... Tím chci říci, že klid Vašeho švagra může být pouze zdánlivý a zřejmě potřebuje čas, aby překonal první šok a pak se uvidí. Zprávu o špatném zdravotním stavu svého partnera každý prožívá jinak a nejde říci, tento způsob je dobrý a tento ne... Rada pro Vás - pomáhejte své sestře, mluve s ní, buďte s ní ale nestavte se mezi ní a jejího manžela. Tím byste mu dala najevo, že je neschopný a nepotřebný. Věřím, že se ke všemu postaví čelem a bude oporou Vaší sestře. Té přeji, ať se brzy uzdraví. M

hodnocení

0x

Je to jistě stresující a smutné pro Vaši sestru, pokud o ni manžel nejeví zájem takový, jaký by si zasloužila. Ale nelze soudit nikoho, koho neznáme a nevidíme do jejich vztahu. Ani Vy se do jejich manželství nijak nepleťte, obrátilo by se to proti Vám. Buďte sestře oporou, bude ji potřebovat víc, než kdy jindy. V každém případě má za manžela toho, koho si sama vybrala a určitě sama nejlépe ví, proč v manželství setrvává. Vím, že s ní soucítíte a to je dobře. Buďte s ní, když Vás bude potřebovat, i to ji pomůže...Rodinu netvoří přece jen manžel..Držte se Vy i sestra!

repkin*
hodnocení

0x

V první řadě školy nenechávejte, to by sestra nechtěla, ale oporou jí buďte i tak. To co popisujete je nepříjemné a od švagra hnusné. Každopádně v nadpisu to vypadlo hrozivě, spousta žen je na tom mnohem hůř. Snad poradí jiní, jelikož mne nic nenapadá, jedině si s ním promluvit, ale to by měla řešit spíše sestra jelikož je to její vztah.

ff*
hodnocení

0x

Jestli je takový pořád ať se s nim rozvede.Žádné štěstí s ním nechytí.K čemu takového exota?Najde si jiného normálního

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, pokud je divný přechodně, dá se to snést, i když si na to vybral pěkně blbý období. Sestra opravdu potřebuje oporou. Narozdíl od kolegy jsem toho názoru, že je momentálně dobře, že bydlíte s nimi, aspoň si s Vámi sestra může popovídat, vyplakat se. Určitě buďte k ruce, není nic horšího, než když o nemocného nejistého člověka nemají zájem nejbližší.

Pokud je to ovšem dlouhodobé (jak se choval dříve na společných akcích a setkáních?), tak bych uvažovala, jestli má vztah smysl. S člověkem, který nejeví sebemenší zájem o mě a moje problémy (a výmluvy, že svých má dost atd atd jsou opravdu jen výmluvy), bych žít nechtěla. Milující partner, jakkoli zpracovává podané informace, se má chovat jinak. Kdo nepodrží v takových těžkých chvílích, od toho pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]