Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy potřebuji ŽL?

Od: cipera* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu!

Mám hobby, vyrábím květinové ozdoby. Zatím jsem jen obdarovávala příbuzné a známé k různým příležitostem, ale teď mě nabádají abych zkusila vyrábět "ve větším" a i pro "cizí". Prostě abych nabídla svoje výtvory někde na trzích ap.

Na farmářských trzích mají podmínku (asi i jinde)- vlastnictví ŽL

Nedávno mě požádal jeden restauratér, zda bych mu nevyzdobila bar a restauraci. Nemám žádné oprávnění a nechce se mi riskovat, že v podnikání neuspěji. Je nějaká možnost si napřed vyzkoušet, zda budu mít úspěch a potom teprve zařizovat ty úřady? Slyšela jsem o něčem takovém jako je smlouva o dílo nebo tak nějak...Kdy už musím mít ŽL?

Jsem v tomto naprostý laik, můžete mi poradit kde najdu potřebné základní informace?

Děkuji!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

1x

Ano ve vašem případě by bylo vhodné smlouva o dílo ,ale v tomto případě si nesmíte vydělat víc než 20000 Kč ročně nebo 2500měsíčně (kůli daním) .když budete mít v roce víc smluv o dílo výdělek se sčítá..Nejsem si teď jist ale platilo že když jste použila prostředníka při prodeji není to podnikání (tudíž nebylo potřeba ŽL)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]