Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem veřící, kdy to říct holce?

Od: panter odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám takové vážnější kamarádství s holkou a jsem věřící(Křesťan), ale vůbec nevím jak by reagovala, když bych jí to řekl. Proto bych chtěl poradit, kdy jí to říct. Po delší době vztahu nebo dříve spíš? PS: Je mi 17 a jí 16.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj. Buďte k sobě upřímní hned od začátku. Buď to pro ni bude překážkou a řekne to také rovnou, nebo Vás bude brát se vším, co k Vám prostě patří. Ale chovejte se férově, je to věc, kterou by o Vás vědět měla, pokud spolu máte vztah...

hodnocení

3x
Hned jak to začne být vážné. A hlavně ji nepřesvědčuj o své víře.

repkin*
hodnocení

1x

Měl by jsi jí hlavně vysvětlit že jí do ničeho nebudeš nutit. Proto se lidé bojí jakéhokoliv neběžného chování, ať už se jedná o víru, jídlo, homosexualitu, apod. Někdy se jim však člověk nemůže divit, když to kolikrát ty lidi vnucují těm ostatním.

iz*
hodnocení

1x

Jako věřícímu se Vám jistě příčí jakákoliv lež nebo faleš. Tzn., říct jí to hned. V každém vztahu – k Bohu i k dívce – musí být upřímnost. Bez ní nemá cenu se pokoušet vztah navázat.

Zkuste si to otočit: Jak byste se asi cítil, kdyby dívka od začátku nedůvěřovala Vám a nesdělila by Vám důležité informace?

V ostatním souhlasím s dřívějšími odpověďmi: Do ničeho ji nenuťte a svou víru jí nevnucujte.

figurek*
hodnocení

0x

normálně ji vezmi do kostela, sedni si a pak jí začni vykládat co je na obrazech křížové cesty. Holka pochopí.

Hlavně ji ale nesmíš začít zachraňovat před peklem. Zachraňovačům před peklem je záhodno rychle dát vale a rychle od nich zmiznout. To ti píšu jako věřící křesťan a římský katolík.

ria*
hodnocení

0x

Ahoj, trochu zaveď řeč na náboženství a hned jí to pověz.. :) není to mor, o nic zas tak moc nejde :)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]