Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takové vážnější kamarádství s holkou a jsem věřící(Křesťan), ale vůbec nevím jak by reagovala, když bych jí to řekl. Proto bych chtěl poradit, kdy jí to říct. Po delší době vztahu nebo dříve spíš? PS: Je mi 17 a jí 16.
Jako věřícímu se Vám jistě příčí jakákoliv lež nebo faleš. Tzn., říct jí to hned. V každém vztahu – k Bohu i k dívce – musí být upřímnost. Bez ní nemá cenu se pokoušet vztah navázat.
Zkuste si to otočit: Jak byste se asi cítil, kdyby dívka od začátku nedůvěřovala Vám a nesdělila by Vám důležité informace?
V ostatním souhlasím s dřívějšími odpověďmi: Do ničeho ji nenuťte a svou víru jí nevnucujte.
normálně ji vezmi do kostela, sedni si a pak jí začni vykládat co je na obrazech křížové cesty. Holka pochopí.
Hlavně ji ale nesmíš začít zachraňovat před peklem. Zachraňovačům před peklem je záhodno rychle dát vale a rychle od nich zmiznout. To ti píšu jako věřící křesťan a římský katolík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.