Nejste přihlášen/a.
Zdravim.
Chci se zeptat co se stane když nepřijdu na preventivní prohlídku v sedmnáctiletech.
Moc se mi tam nechce.
Chci pouze vědět co stane když se tam nedostavím, děkuji.
A nevěděl jsem jakou rubriku zvolit tak jsem dal volnou diskuzi.
Ahoj Petře ,
osobně jsem na preventivní prohlídky od svých 15 let absolutně přestal chodit. Poznal jsem že dnešní lékaři neléčí tak jako kdysi dávno. Dříve když člověk onemocněl, tak mu lékař poradil vypotit se, což je přirozený způsob léčení který zabíral na řadu nemocí. Dnes když onemocníš dostaneš paralen který naopak oslabuje činost srdce a krevní oběh a tím je tělu omezena schpnost vlastní léčby tj. zvýšení teploty a následné vypocení. A ještě za daný lék musíš zaplatit. Dnešní lékařský systém je založen na neustálém vyhledávání uzlin a jiných chorob uvnitř těla. Média mají zase za ůkol lidi zastrašovat a nabádat, aby se lidé nechali vyšetřit u těch takzvaných odborníků. Avšak toto téma je na delší diskuzi.
K preventivní prohlídce Tě v tuto chvíli nikdo nutit nemůže ... zatím (jednoho dne se ale vsadím že budou prohlídky povinné pro všechny). Zdejší systém je ale nastaven tak , že když v budoucnu budeš třeba chtít nastoupit do zaměstnání ,stejně se pak musíš lékařské prohlídce podrobit. Proto měj takového lékaře který nedělá svoji profesi jen pro peníze.
Tak ať se Ti daří
A co je v našem lékařství tedy bezpečné? Vždyť se podívejte na ty aféry o kterých každým rokem v tomto oboru slýcháme. Řiďme se zdravým rozumem a ne propagandou.
Já být tazatelem, tak na tu prev. prohlídku běžím hned. Nikdy nevíte, co se může s Vámi dít a ani tom sami nevíte.
Je fakt, že dnešní zdravotnictví je trochu jiné než bylo kdysi, a že se to spíše změnilo k horšímu. V dávných časech, když člověk onemocněl, musel si jít vařit čaj s medem a jít se vypotit (jak psal baier) a dneska člověk dostane všelijaké tabletky - paralen, ibalgin atp. které možná pomohou, ale k tomu ještě podráždí organismus. Však my ani nevíme, co všechno do těch tabletek dávají. Ano, je fakt, že se život mění. Některé věci k lepšímu, některé k horšímu, ale zase preventivní prohlídka je úplně jiné kafe. Hold, když to máte ještě zadarmo, tak proč to nebrat? Aspoň zjistíte jestli jste zdraví a vše je O.K.
Bohužel zadarmo to až tak není , za svoji léčbu tvrdě platíme prostřednictvím povinného veřejného zdravotního pojištění a ještě doplácíme poplatky za recepty které sice budou zrušeny ale už se zase jedná že doplatky za léky budou ve všech lékárnách jednotné tedy stejné takže nakonec opět budeme platit více. Pochybuji že by výši doplatků za léky stanovili na té nejnižší cenové úrovni ,které dneska má například síť lékáren Dr. Max.
Jsi mladý a jsi zdravý. Aspoń ty si to myslíš a já to taky mohu předpokládat. V 17 letech jsou kluci většinou sokolíci.
Ale: známý mi umřel na rakovinu, bylo mu 20. To tě nestraším, jen konstatuji. Preventivní prohlídka je zadarmo, asi Ti odeberou krev a moč, zněří tlak, poslechnou plíce a srdce. To tě nezabije, nebolí to, navíc je to zadarmo. A budeš mít aspoň jistotu, že jsi opravdu zdravý junák a že Ti nic není.
Pokud by se lékaři cokoliv nelíbilo, začnou Tě léčit - A TO VČAS! Proto bych preventivní prohlídku nikdy nepodceňovala. A bez řečí ji absolvovala.
Tak se dobře vykoupej a běž. Přeji Ti, aby tě shledali naprosto v pořádku. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.