Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splacení osobního bankrotu

Od: mokoro odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

chci se zeptat blíží se mi 5 let od započetí splácení insolvence,ve které jsem splatil více než 30%. Jakým způsobem dojde k ukončení? Musím já nebo můj ins. správce podat nějakou žádost o ukončení a odpuštění zbytku dluhů? Jak dlouho to bude trvat? Je potřeba to podat dopředu třeba měsícc dva? Vzhledem k " nerychlosti" našich soudů bych nerad pokračoval ve splácení bůhví jak dlouho než soud rozhodne...

děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Vy si platíte insolvenčního správce. Ten je povinnen všechny tyto úkony provést. Obraťte se na něj.

skye*

To není pravda. Žádost si musí podal dlužník sám, insolvenční správce není povinen toto zařizovat. Doporučení je podat si žádost o 2-3 měsíce dříve nebo se dotázat přímo na soudu, jaká je jeho momentální vytíženost.

mokoro
hodnocení

Insolvenční správce mi sdělil před chvílí, že společně s posledním přehledem o plnění oddlužení mi pošle žádost o osvobození od placení pohledávek a současně bude zaslán dopis zaměstnavateli o ukončení srážk ze mzdy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]