Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala...mám hodně ráda sladké, pokud týden sladké omezím, dostaví se pak potřeba, něco jako absťák, chvěji se, klepou se mi ruce a jsem oslabená. Mám potřebu si hned dát kousek čokolády, abych se vrátila do normálního stavu. Mohou příznaky znamenat cukrovku?
Pokud já vynechám na týden sladké, tak pak mám podobné příznaky. Cukrovku nemám. Abych se tomuto stavu vyhnul, dám si denně kousek něčeho sladkého, třeba kousek koláče, pár kostiček čokolády atd.
Pokud se bojíte, že máte cukrovku, zajděte si k obvodnímu lékaři. Vyšetří vás a buď to bude ok a nebo vás pošle dál k diabetologovi. Po internetu můžeme jen hádat.
Tělo je prostě zvyklé vyrábět velké množství inzulinu a pokud se skokově příjem cukru omezí, může ještě chvíli jet "setrvačností" a tak potom nějakou dobu můžete pociťovat příznaky hypoglykemie. Doporučuji to se sladkým nepřehánět a postupně jej omezovat - jinak začnete časem trpět klasickými problémy, které jsou průvodními při trvalém silném překyselení organizmu. Rozpadlé zuby a slabé kosti budou tím nejmenším. Týraná slinivka běžící stále na plný výkon potom taky může začít kolabovat a píchat si do konce života inzulín, řešit špatné oči, otoky, to opravdu není nic příjemného.
To určitě cukrovka není ale pouze,,absťák,,po nedostatku cukru. Cukrovka se projevuje např. : větším pocením,hlavně v noci ,větší žížní a zvýšeným příjmem tekutin,Častějším močením,zvýšenou únavou...pokuď chcete mít klid,nechejte si párkrát nalačno změřit hladinu cukru u svého obvodního lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.