Nejste přihlášen/a.
Dobrý den milí rádci,prosím o radu,zkušenost.Dostala jsem se do dluhu díky bývalému muži,nechci to rozpitvávat.můj dotaz zní,jestli mám naději na oddlužení při mém příjmu a v mé situaci.Muj příjem činí 9700kc -ID 3.stupně---naproti tomu moje pohledávky činí měsíčně-7681kc.Mám 2 děti a na ně pobírám 8200kc alimentu.částka je vysoká proto,že bývalý je v insolvenci a ztrhávají mu to z platu,jinak by šlo na dluhy,které splácí 3 roky,tedy zbývá 2 roky.jedná se mi o to,jestli se do mého příjmu budou počítat alimenty při ddlužení,jestli se bude vycházet jen z příjmu duchodu 9700kc a dluhu 7681kc.měsíčně?Pro případné moralisty je tato informace..Můj muž udělal za zády před lety dluh milion,tiše jsme si s dětmi trpěli 3 roky splátek a životní minimum.situace mě donutila vzít si taky pujčku,s tím,že za 2 roky se vše srovná.Na místo toho jsem onemocněla,dostala se do ID a muž mě opustil,žije s jinou..Jsem na zhroucení a prosím o radu.předesílám,že do práce jít už nikdy nemužu,muj stav je vážný.děkuji za rady
To, co jste zde nypsala za příjmy je sice důležité. Ale je třeba vědět, kolik je celkový dluh.
Mezi lidmi je velice mylný názor, že člověk, který žádá o insolvenci musí mít příjmy - ze zaměstnání, důchod apod. To není pravda. Důležité je, kolik je takový člověk schopen splácet. Z toho jasně vyplývá, že Vám insolvence při dobře sepsaném Návrhu bude schválena.
Do příjmu se alimenty nepočítají, neboť to není příjem Váš, ale příjem Vašich dětí. Takže ve Vašem případě se jako příjem bere pouze Váš ID. Z toho nelze strhávat žádné splátky. Musíte příjem navýšit - smlouva o daru (penzi), dohoda o provedení práce apod. Toto když pořešíte, tak Vám vychází splátka na cca 2.300,- Kč
doplněno 16.09.14 18:41:A platila byste to plných 60 měsíců. Pochopitelně jestliže by nedošlo k nějaké zásadní změně ve Vašich příjmech směrem vzhůru.
sebod-ted nerozumím,Myslíte to tak,že bych musela mát větší příjem?Jí nikdy nebudu mít víc,jsem natrvalo v ID.Co je to smlouva o daru atd?Děkuji
Aby Vám byl schválen splátkový kalendář, tak musíte uhradit minimálně 30% z dluhů plus odměnu ins. správci. To je u Vás cca 135.000,- Kč. Děleno 60ti měsíci, nám vyšla minimální splátka. To je jasné? Teď se vezme Váš příjem a ten se dá do insolvenční kalkulačky. A tady je u Vás problém. Příjem je nízký. A Vy, jako dlužník, nemůžete říci :" Mě to nevadí, já z toho stejně budu splácet". To prostě nejde. Takže se musí příjem navýšit. Třeba tou darovací smlouvou. V té se někdo zaváže, že Vám bude tuto částku každý měsíc dávat. Leckdy takto opravdu někdo dlužníkovi pomáhá, ale většinou je to "na oko". Dárce Vám nic nedává, Vy si to platíte sama.
doplněno 16.09.14 22:14:Jste schopna oněch cca 2.300,- Kč za měsíc splácet?
Sebod-jsem ted rozrušená,nejsem schopna myslet..takže kolik by se někdo musel zavázat mi měsíčně jakoby dávat?Jinak 2300kc jsem schopna platit levou zadní,platím jinak 8000kc.Díky moc za odpověd.
Jestli je Váš dluh 250.000,- Kč, tak budete platit asi 2.300,- Kč. Na tuto částku je potřeba sepsat darovací smlouvu. Ale v první řadě je třeba probrat jeden dluh za druhým, jestli je částka, kterou po Vás věřitel chce, oprávněná. Občas chce věřitel naprosto nesmyslné úroky, smluvní pokuty atd. Tady je možnost (píši možnost, nikoliv nárok). že Vám toto bude prominuto.
Sebod-děkuji,rozumím.nyní jsem tedy šla navštívit oddlužovací firmu Irekon a advokát opravdu zpočítal,že ta darovací suma bude kolem 2300kc.Ještě tak pčemýšlím jak to bude,když nebudu smět už žádnému dávat splátky,jakékoliv pujčky,jak to bude v případě,když si jednu pujčku ztrhávají samy,mám u nich učet a tam chodí muj duchod.asi jim to nezabráním vzít.až měsíc trvá,než duchod převedou na jiný učet.ani nevím kde zažádat,jedná se o invalidní důchod.Pak také nerozumím jedné věci.Advokát říkal,že příjdu o auto,že se prodá,že je to pro mne 50 000kc,abych měla naděj na insolveci.Jenže to auto má hodnotu asi 15000kc a užívá ho bývalý,má ho v pronájmu a pro mne to jsou peníze.raději bych,kdyby se neprodalo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.