Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Facebook znemožňuje i malou lež

Od: frame* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, profil na FB mám založený pouze cca 1 rok. Založil jsem si ho pouze proto, abych mohl sdílet informace se spolužáky z dálkového studia. Nemám tam o sobě uvedeny žádné informace, fotky (ani profilovou), atd. Chci říct, že FB od jakživa nefandím a aktivně ho nevyužívám. Myslel jsem si tedy, že jsem celkem z obliga, ale nedošla mi vůbec souvislost s tím, že díky tomu, že ho aktuvně využívají ostatní, jsem tam vidět i já. A to mě tedy přijde jako totální porušení soukromí.

Byl jsem nyní na 3 týdny doma sám. Celý zbytek rodiny odjel do zahraničí. Vzhledem k tomu, že jsem byl za poslední 2 týdny celkem vyčerpán prací, tak jsem k nám pozval několik přátel. Jednalo se o bývalé spolužáky (celkem 5 lidí). Celkem v pohodě jsme si všeho užívali. Nic jsme nerozbili, nic jsme neprovedli, vše jsem uklidil, takže si myslím, že Ok. Samozřejmě, že bych se rodičům i tak zmínil, že jsem pozval pár přátel, ale neměl jsem v úmyslu popisopvat vše do detailů. Nyní, tak jako vždy cca 1-2x do týdne se dívám co nového na FB a jsem zděšen, že každý z pozvaných přátel vytvořil nějaké fotky, které okamžitě vystavil na FB. Všude jsem samozřejmě označen. Nechápu proč bez mého vědomí, mé vůle musí každý vidět co jsem dělal o víkendu. Nechci propagovat lhaní, ale to si už člověk musí hodně dávat pozor na to co kde řekne. Např. téměř nikoho nepoškozující větu: "Sorry, měl jsem o víkendu moc práce" nelze použít.

Sice se lhát nemá, ale malá lež, která nikomu neublíží, nemůže být nic špatného. Zkrátka mě ten princip FB štve. Nelíbí se mi jak mi každý na potkání lichotí o akci, kterou si virtuálně prohlédl, snad abych je příště také pozval do bazénu a vířivky. Je mi z toho zle.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

Máš pravdu. Já vůbec nechápu,jak všichni nazývají FB "sociální síť". Když si udělám rozbor tohoto fenoménu,logicky dojdu k poznání,že FB je původně zdroj informací pro "nejmenované" zpravodajské sítě a následně pro širokou škálu různých reklamních agentur,které zde čerpají kontakty pro následné otravování lidí různými nabídkami.

fojtas

to mi pripomina hlasku z jednoho britskeho serialu : " MIMOZEMŠŤANI" :))

frosti*
hodnocení

1x

FB si můžeš upravit jak chceš, vše se dá nastavit. Můžeš si tam nastavit, kdo všechno se může podívat na tvůj profil, kdo může vidět tvé příspěvky nebo už zmíněný zákaz označování tvé osoby na fotkách (pokud už jsi označen, tak se stačí na fotce odznačit). Dokonce tam můžeš i blokovat uživatele, takže pokud nechceš, aby tě někdo na FB našel, tak ho můžeš zablokovat a nikdy tě nenajde ;) FB je dobrá věc, jen ho musiš umět ovládat.

hodnocení

0x

Pokud jsi na nějakých fotkách označený, tak lze označení buď zrušit nebo alespoň na tvém profilu skrýt.

hodnocení

0x

Na Fb nemusíš být přece pod svým vlastním jménem. Já jsem na něm rovněž pod přezdívkou, kterou znají jen mí fb přátelé.

hodnocení

0x
Pokud nechceš být na fotkách označován, jde to v nastavení zakázat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]