Dobry den, pracuji na uzemi CR, cca kilometr od hranic, muj mobilni operator je O2. Presto, ze jsem stale v CR, tak sit uz mam zahranicni (konkretne nemeckou), chapu, ze jsem blizko, tak uz me to tak bere, ale pro me to je neprijemnost a rad bych se dozvedel, jestli se s tim neco da delat. Zavolat do O2? Stezovat si? Prosit slevu? Prece jsem v CR, tak bych mel mit cesky, nemuzu za to, ze to maji blbe. Pokud mate nekdo podobnou zkusenost, tak prosim o odpoved. Pokud je tema ve spatne sekci, omlouvam se a prosim presunout.
Bydlím blízko polské hranice a taky jsem měl kdysi problém, že se mi mobil přepínal občas na polskou síť. Stávalo se mi, že jsem platil i za příchozí hovory. Zkusil jsem to u O2 reklamovat a k mému překvapení mi to uznali a peníze které jsem zbytečně zaplatil za ty příchozí hovory přes polskou síť mi bez problémů vrátili a připsali zpět ke kreditu. Bylo to ale před několika léty. Jediným řešením aby se to nestávalo je přenastavení mobilu na ruční vychledání sítě a vybrat pouze síť O2. Pokud ale nemáš O2 signál tak s tím asi nic nenaděláš. Přejít k tomu Německému operátorovi by možná mohlo být určitým řešením, ale to zase lidi z Česka kteří se ti budou chtít dovolat budou mít dražší a můžou odmítat s tebou přes německé tel. číslo komunikovat a i pro tebe nemusí být volání na české tel. čísla příliš levné.
eurotelak
Dekuji vsem za uzitecne odpovedi. Sit mam manualne preplou pouze na cr, problem je ten signal, nemaj to pokryte. Takze sehnat dalsi tel a koupit nemeckou SIMku bude asi reseni. Rad bych neco ve forme pausalu. U O2 jsem na internetu nasel tarif FREE EU za 999,- ale nevim, jestli by to k necemu bylo, kdyz tam neni ten signal z ceske strany, pokud by to potom jelo na nemecky signal(coz nevim) tak by to bylo dobre. Rikam si proc mi to slecna guru u O2 nenabidla.
vlazy*
A co jiní čeští operátoři Vodafone a T-Mobile, ti tam také nemají signál? A co zkusit se poptát tamních místních lidí jak to řeší oni? Příliš se mi nechce věřit, že by nikdo z tamních lidi nepoužíval mobil. To řešení s německou simkou může být pro tebe dobré a přijatelné řešení ale možná by bylo dobré zvážit i to jestli to bude přijatelné i pro lidí kteří ti budou potřebovat telefonovat a jestli to nebudou odmítat nebo nebudou na tebe naštvani, že ti musí telefonovat na německé číslo a tím i za vyšší cenu. Tím tě samozřejmě nemám v úmyslu od té německé simky odrazovat. Záleží pouze na tobě jak se rozhodneš a jak si to vyřešíš.
Dobrý den. Já zase žiji na východě čech a při cestě do Náchoda mi celkem často přišla SMS "Vítejte v poslku". Řešením je nastavit si v telefonu ruční volbu sítě, namísto automatické. Stěžovat si můžete, ale pochybuji, že to bude něco platné.
Ahoj zkus jen tak cvičně jít do nastavení telefonu a pokud máš Android, tak v nastavení hledej bezdrátové sítě-Mobilní sítě a v mobilních sítích najdi Síťoví operátoři, počkej až ti je telefon najde a pak se zkus kliknutím registrovat do O2 - CZ. Pokud to bude fungovat, tak si před každým hovorem ověř v jaké jsi síti, případně postup opakuj. Jinak bude asi nutno kontaktovat operátora.
Před každým hovorem postup opakovat? Android neumí ruční volbu sítě, jak radí @dericcaster výše, jako telefony bez OS?
Operátor s tímto mnoho neudělá. Spíš vůbec nic.
doplněno 14.09.14 14:46:
Eurotelák: Žádný! operátor nemá 100%-ní pokrytí uzemí ČR. Oper. nemůže za to, že máte práci zrovna tam, kde nemá signál. Takže slevu těžko dostanete.
eurotelak
Vodafone tady nema problem. S nastavenim site uz jsem si hral, mel jsem vzdy dano "automaticke" a zkousel jsem i prave "O2-CZ". Pri automatickem to bere jako v nemecku(O2-DE), pri O2-CZ zkratka neni signal. Mam neomezeny tarif, v praci neni wifi, takze nemuzu volat, ani nikoho kontaktovat. Prijde mi nespravedlive platit navic za volani nebo net v mobilu, kdyz jsem stale v cechach. EDIT: mam Windows
Automatická volba sítě je právě blbost. Takže buď nastavit ruční volbu sítě a natvrdo navolit Outů nebo zrušit roaming. Ten bys pak musel při cestách do ciziny povolit. Ale to by bylo určitě menší zlo než platit zahraniční volání. (ačkoli zrovna u O2 je možná i situace kdy roamingová dataúčtovaná po kilobajtu vyjdou levnějš než ten jejich internet na den který se aktivuje lidem bez mobilního datového tarifu. )
pavelv*
Mobil si vybere vždy silnější signál. Změňte volbu sítě na ručně-O2. Pakliže nemáte signál, hold máte smůlu. Operátoři negarantují 100%pokrytí a tudíž na slevu nemáte nárok. Spíš bych začal přemýšlet nad změnou operátoru, třeba zvolit rovnou zahraničního? Já jsem od hranic cca 20km a německý signál chytám taky, se stejnou úrovní jako český
eurotelak
Opet ahoj, porad jsem to nijak nevyresil, na telefonu si jde hrat s nastavenim, ale proste neni signal, takze muzu nastavovat co chci. Byl jsem i v O2 a jedine doporuceni bylo priobjednani si balicku, ale to je za dost penez a taky mi ukazovala, ze v tom miste nemaj pokryti, takze tomu nerozumim co chce priobjednavat. Napada neco nekoho z vas? Jsm tam 12 hodin, 16 dni v mesici, internet tam potrebuji. Jit koupit kartu do nemec? Pujde to vubev, kdyz jsem v cechach, je to divne. Dekuji za odpoved.
eurotelak
Takze mas zahranicniho operatora nebo jak jsi to vyresil? Dekuji.
pavelv*
Ne, mam to manuálně přepnutý na ten český, protože ten chytím. Já když si mobil necham vypnutý, tak taky platím paušál. To je prostě rozdíl paušálních služem oproti kreditu. Jestli je tam jen německý signál, co Vám brání koupit SIMku v obchodě? Jestli Vám jde o cenu, je pak potřeba spočítat, kolik vás bude stát s německým tarifem volat do ČR a obráceně a internet. Ale myslím že v případě že potřebujete i internet, bude mnohem levnější používat německou SIM, než český roaming
Stěžovat si? Chtít slevu? A to jako proč? To je přece v pohraničních oblastech normální, že tam sahá signál ze zahraničí.Přepni si mobil na ruční registraci sítě, tak jak to dělají všichni. doplněno 08.11.14 17:31: Zkoušel jsi manuální hledání operátora? 100% pokrytí opravdu nemuže zajistit žádný operátor, na některých místech prostě signál není. Pokud se často zdržuješ právě v takových místech, máš smulu. doplněno 08.11.14 17:34: Sehnat mobilní připojení z druhé strany určitě jde. Já v tomto zkušenosti nemám, jsem z vnitrozemí
eurotelak
Tak by taky melo byt nejaky reseni, kdyz je to normalni, za co platim za neomezeny tarif, kdyz ho pul mesice nemuzu vyuzivat. Mobil si muzu prepinat jak chci, ale proste tam ten signal nemam. Nemecky signal tam je, takze myslite, ze by bylo reseni si sehnat nejaky tarif v nemecku? Ja nevim, nevyznam se v tom a slecna mi toho taky moc neporadila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.