Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní pojištění- dluh?

Od: apolenka30 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den mám dluh na pojištovně docela dost.nebyla jsem na uřadě práce a neměla jsem peníze na pojištění.Vím je to můj problem.tedka mi to přišlo kolik tam mám dluh.posilám exekutorovi 500kč víc mu posílat nemůžu prý mu to stačí.Jeké máte zkušenosti spojištovnami skrz dluh?jestli teda někdo máte?nelíbí jsemi u pojištoven že ten dluh vám pošlou buchvi za kolik let misto aby vas informovali třeba do roka že máte nějake dluh.Pak vám to narůstá a oni jsou spokojený.děkuji za vaše názory

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Můj názor vás asi nepotěší. Pokud vím, zdravotní pojišťovna posílá vyúčtování každý rok. Ale dlužníci si dost často nevyzvedávají poštu. Já se domnívám, že základní povinností každého dlužníka je dluh splatit - a ne čekat, až se ho věřitel bude doprošovat, upomínat a já nevím co všechno.

apolenka30
hodnocení

já jsi poštu vyzvedávám mě ale nikdy nic nepřišlo.Znám dost lidi který mají dluhy na pojištovně těm přišlo ale ty zas nevyzvedavaji poštu.

karia

Vy nevíte, že když neplatíte pojištění, budete mít dluh a ponesete následky? Každý je zodpovědný sám za sebe a tyto věci si musí hlídat sám.

myse*
hodnocení

0x

bohužel neposílají vyúčtování každý rok a za pár let případný dluh ještě naroste o penále X% za každý den...

Ano, je to váš problém, že jste se nestarala, aby tento dluh nevznikl a bohužel vám nezbude nic jiného než ho zaplatit. Pokud pracujete může vám být uvalena exekuce na plat - tzn. že z platu vám strhnou všechno až na životní minimum.

Čím dřív zaplatíte všechno, tím víc ušetříte - protože vám naskakují úroky za každý den a ty nejsou malé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]