Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte tu někdo zkušenosti s Au-pair? A když tak přes jakou agenturu, zaujala mě aupair-world.net
Díky
aupair-world.net není agentura, jen jakási "seznamka". Pokud ale jste dospělá a zodpovědná, mluvíte anglicky a víte, že se v cizí zemi trochu vyznáte a nesložíte se při prvních problémech, tak není agentura potřeba. Já s agenturou jela jen poprvé v 19 letech.
Celkem jsem byla au-pair ve Skotsku, Anglii a Španělsku asi 7x, vždy přes stránky jako je aupair-world.net. Je to jedno, jaké si vyberete. Jen nedejte na první slova a chtějte dopodrobna náplň práce, zjistěte si, jak rodina žije, co PŘESNĚ! od Vás vyžaduje apod. Doporučuji jet na první pobyt kratší, abyste vychytala, přes co jede vlak a přes co ne, pak můžete hledat další s větším úspěchem.
Mám špatnou zkušenost jen jednou - dala jsem na roztomilé fotky dětí a fakt, že rodina má bazén (hodně jsem tehdy plavala). Děti byly spratci v našich končinách nevídaní, bazén neustále zavřený, matka šílená. Z "sem tam pohlídat, sem tam uklidit" se vyklubalo denní uklízení pokojů 3 dětí (nejdřív úklid bordelu, pak vysávání, min jednou týdně uklidit šuplíky a šatník, jinak se tam nedalo žít) na cca 4 hodiny denně, každé 2 dny dvě koupelny a vytírání celého bytu a když jsem hlídala děti, tak po večerech, když šli pařit. Prostě jsem si nedostatečně zjistila, co všechno vyžadují. Už úklid pokoje dětí, které si v životě po sobě nic neuklidily, jsem psychicky nezvládla a je mi silně proti mysli, ale bohužel jsem se neptala na podrobnosti. Tak ať neuděláte podobnou chybu
Pokud byste chtěla ještě něco vědět, ptejte se
Aupair-world.net Vám v ničem nepomůže. Je to seznamka, navíc celosvětová, jsou tam profily rodin, Vy si nějakou vyberete, zkontaktujete ji (nebo oni Vás) a když se "sobě navzájem budete líbit", tak se dohodnete na délce pobytu, práci, kterou budete vykonávat, kapesném a dalších podrobnostech (zvlášť pokud jste mladší, rodina může dávat pravidla ohledně Vašeho volného času jako chození ven večer apod., dále jídlo - jestli budete jíst s nimi nebo ne, pokud se budete pouze starat o děti, tak je pravidlem, že pomáháte s domácností jako její člen apod.). Radím dohodnout se na co nejvíce podrobnostech! V momentě, kdy se Vaše komunikace přesune do mailu (může být ihned po první zprávě třeba), úloha webovky končí a je vše na Vás.
Ohledně pojištění apod., hodně záleží na tom, jestli jste studentka. Já jsem jezdila na prázdninové pobyty během studia na VŠ, takže se mě to nikdy netýkalo. Jednou jsem zůstala rok - musela jsem si sama zaplatit zdravotní pojištění. Ale myslím, že jen za část pobytu, protože na nějakou dobu se mi podařilo odhlásit se z pojištění u nás. Snad Vám v tomhle poradí někdo zkušenější, popř. se poptejte přímo na pojišťovně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.