Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s odvykáním kouření

Od: 10221 odpovědí: 7 změna:

Zdravím,
už jsou to 4 dny co nekouřím, ale zažívám hrozné stavy, je mi zle, v noci se budím, je to jako mučení a doufám, že to přestane.
Také jsem čekal, že mi odezní akné ale ještě se to zhoršilo.
Prosím kohokoliv kdo s tím taky skončil, jestli mi poradíte jak jste se vypořádali s "absťákem"
Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Taky zdravím,

ze dne na den je to hrůza,pokud kouříte dlouho a hodně tak obzvlášť,znám lidi co to dokázali,ale prožívali to co vy,nakonec to přešlo.Já přestávala metodou postupného snižování cigaret až jsem přestala úplně,doslova mi to přestalo chutnat a začalo vadit(nepřibrala jsem ani kilo).Dnes je to 6 let a můžu říci,že už bych si nedala a hlavně nechápu jak mi ten smrad nemohl vadit.Jsem neskutečně ráda,že jsem se toho zbavila...Kouřila jsem drahé cigarety a když jsem si spočítala co jsem k dnešku ušetřila...docela ranec (taky velká motivace,hned po zdraví...) Věnuji se gastronomii a dnes vím,že chuťové pohárky jsou mnohem bohatší *tanec*

Nevím co vám poradit ohledně vypořádání se s absťákem,podle mě je to hodně individuelní,je spoustu okolností,ktaré vás mohou ovlivnit,ale věřte mi,stojí za to přestat *uspech*

hodnocení

3x

Tělo je zvyklé na přísun drogy, to co máte jsou klasické abstinenční příznaky. Dlouhodobý přísun jakékoliv drogy vychýlí rovnovážný stav organizmu, proto se závislým tak špatně s drogami končí. Pokud vydržíte, stav by se měl postupně zlepšovat. Doporučuji posílit v této složité situaci játra - třeba si občas uvařit čaj zeměžluč.

Akné nezmizí okamžitě. Je způsobeno bakteriemi, které se namnožily kvůli snížené obranyschopnosti organizmu a překyselení. Nejen že látky z cigaret poškozují játra, ony také silně překyselují. Víte proč se železniční pražce natíraly dehtem? Protože je to takový jed, že potom pražce nemohly ničit ani odolné dřevokazné houby. Co poradit? Pokud to bude skutečně nesnesitelné, zkuste nějaké nikotinové náplasti. Jinak se snažte do sebe dostat železo, aby se játra co nejdřív vzpamatovala. Jíst obilniny, zelenou listovou zeleninu, česnek. Vyhýbat se chemii, ta je pro játra nejhorší. Držím palce. Vždy je mnohem lepší skončit s cigaretami dokud ještě není organizmus vážně a nevratně poškozený. Lze to vidět třeba na ženských - silné kuřačky ve vyšším věku vždy vypadají podstatně starší než jejich nekouřící vrstevnice - zažloutlá kůže, astma, chrchlání, nepříjemný hlas, problémy s krevním oběhem, očima, zažíváním, klouby, atd.

hodnocení

3x

Já jsem si to nejdřív strašně zprotivil a zhnusil. Pak jsem si srovnal v hlavě co to stojí finančně, jak dopadnu zdravotně, jak smrdím okolí a že fakt nechci aby mě děti znaly s cigaretou v hubě. Pak jsem s tím sekl a nikdy se k tomu nevrátil. Je fakt, že mi to ještě asi 10 let vonělo, ale v hlavě bylo jasné UŽ NIKDY!

Kouřil jsem 15 let a teď už nekouřím 25.

Vydržte! Zařadíte se mezi elitu lidí s nejpevnější vůlí.

mili*
hodnocení

1x

Já jsem počítala dny a říkala jsem si jsem dobrá, už 4,5 ...dni nekouřím, víc jsem chodila ven, třeba někam mezi lidi na výstavu, nebo kamkoliv cournout, kupodivu jsem se ráda dívala na lidi, když kouřili. Pak jsem byla na sebe pyšná, že jsem si nezapálila. Nejhorší to je když si jdete někam sednout po práci třeba na kafe, nebo na víno. To bylo vždycky potěšení si zapálit a s někým podrbat. Ze začátku jsem tam nechodila. Trvalo to asi tak 1 až 2 měsíce a pak pomalu zapomínáte, že byste si dal cigaretu. Měla jsem takový velký sádrový prase a každý den jsem si do prasete dávala tolik peněz, kolik bych prokouřila. Za nějaký čas bylo plný i když jsem zjistila, že mi tam na to doma někdo chodí :),

ale hodilo se to.

hodnocení

0x

Nevím,ale takové problémy jsem orpavdu neměl,jen šílenou chuť na cígo a od toho mi pomáhlai dost Tic Tacy,vždy jsem je měl u sebe a taky,že jsem rapidně změnil práci. Obojí ale mělo za následek dosti velké zhoršení lupénky,naštěstí bez nutnosti podstoupit ústavní (nemocniční) léčbu!Manželka zase denně ,na večer, spořádala salát z asi tak 1/4-1/2 kg mrkve!Jo a taky jsem úplně vysadil vysedávání v hospodě!

Jen pro upřesnění kouřil jsem téměř pravidelně od svých 14 do cca 35 roků věřte tomu,že jsem byl hoodně silný kuřák,min.40 cigaret denně! Dokonce jsem v noci vstával abych si zakouřil, až 3 cigarety za noc!

hodnocení

0x

Vydrž prťka vydrž *palec*

greenbull*
hodnocení

0x

Nedávno jsem viděl zajímavý dokument. Možná vás to motivuje a nakopne vydržet. Držím palce!

ceskatelevize.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]