Nejste přihlášen/a.
Zdravím..
Mám problém... Zamilovala jsem se do kluka, kterýmu je 18. no mně bude v prosinci 15. Nejde o to, jestli by mě chtěl nebo ne, v tom ten problém neni. Jde o to, že se bojím, co na to řeknou rodiče, že on už je dospělej.
Napadly mě tři možnosti, z čehož jsem jednu hned zavrhla:
buďto se na něj vykašlat... To je ta co jsem zavrhla, protože co jsem poznala jeho, tak jsem pochopila, proč si s klukama v mym věku nerozumím - jsou na mě moc dětinští.. s ním je to něco jinýho. i kamarádky říkají, že já bych potřebovala tak o 2-3 roky staršího kluka...
Pak je tu možnost, která se mi nezamlouvá, ale něco do sebe má, a to, že bych ho úplně zatloukla, jakože bych pořád byla s kamarádkou, a naši by o něm vůbec nevěděli... je to špatný, ale vyhnu se tim možnosti, že mi ho mamka zakáže.
A poslední je tu možnost, že to mamce řeknu, ta to proventiluje tátovi, a babička se to dozví v průběhu následujícího desetiletí, protože tu by kleplo.
--
Asi mi tu všichni hned budete radit, ať to rodičum řeknu, že neni správný lhát... ale zkuste se vžít do mojí situace, já nechci zažít to, že by mamka řekla: "Ne, tak s nim se stýkat nebudeš." Sakra, to bych utekla z domova.. :/
Díky za nějaký kloudný rady nebo povzbuzení.
Ahoj, myslím, že bys zatloukat tak úplně neměla. Protože kdybyste spolu byli déle, tak se to stejně časem provalí a rodiče by byli naštvaní o to víc, že nevěděli. To by mohl být teprve průšvih...
Jde hodně o to, jaký vztah s rodiči máš doteď? Věří ti? Proč myslíš, že by ti ho zakázali? Ruku na srdce, nadšení nebudou, ale to tak má hodně rodičů, i kdyby sis našla třeba i stejně starého kluka. U staršího ale první, co je napadne, bude, co po tobě asi tak bude chtít, že v 18 mu nebude stačit vodit se za ruku. Časem jistě ne a je to přirozené. Je ale třeba předem vědět, co si od toho slibujte v nejblížších měsících, jak dlouho je ochoten čekat na jednotlivé posuny ve vašem vztahu?
Jestli si myslíš, že to má budoucnost, máš možnost představit ho své rodině a nechat je, ať ho poznají. Třeba sami poznají, že je to zodpovědný kluk. A taky snad věří i tobě, že hned nebudeš vyvádět kdo ví co. A klidně je zpracuj postupně - třeba nejprve mamku, ta pak pomůže s taťkou. A babičky a tetičky se to klidně mohou dozvědět později, až to bude vážnější.
Hlavně neříkej takové věci, jako je útěk z domova. To fakt není cesta a takové "řešení" shodí tvou důvěryhodnost a rozumnost.
Já snad myslím, že mít kluka není nic nenormálního, ikdyž ti třeba bude teprve 15. (osobně si teda myslím, že na kluky máš spoustu času, ale i tak). A pokuď to není nějakej pošuk, tak si myslím, že ani rodičům to vadit nebude. Nevím, co máš za rodiče, ale zakázat někomu stýkat se s někým mi přijde jako hovadina a znovu říkám, pokud to je normální a inteligentni člověk, tak nevidím problém, proč by ti ho rodiče zakazovali
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.