Nejste přihlášen/a.
Zdravím..
Mám problém... Zamilovala jsem se do kluka, kterýmu je 18. no mně bude v prosinci 15. Nejde o to, jestli by mě chtěl nebo ne, v tom ten problém neni. Jde o to, že se bojím, co na to řeknou rodiče, že on už je dospělej.
Napadly mě tři možnosti, z čehož jsem jednu hned zavrhla:
buďto se na něj vykašlat... To je ta co jsem zavrhla, protože co jsem poznala jeho, tak jsem pochopila, proč si s klukama v mym věku nerozumím - jsou na mě moc dětinští.. s ním je to něco jinýho. i kamarádky říkají, že já bych potřebovala tak o 2-3 roky staršího kluka...
Pak je tu možnost, která se mi nezamlouvá, ale něco do sebe má, a to, že bych ho úplně zatloukla, jakože bych pořád byla s kamarádkou, a naši by o něm vůbec nevěděli... je to špatný, ale vyhnu se tim možnosti, že mi ho mamka zakáže.
A poslední je tu možnost, že to mamce řeknu, ta to proventiluje tátovi, a babička se to dozví v průběhu následujícího desetiletí, protože tu by kleplo.
--
Asi mi tu všichni hned budete radit, ať to rodičum řeknu, že neni správný lhát... ale zkuste se vžít do mojí situace, já nechci zažít to, že by mamka řekla: "Ne, tak s nim se stýkat nebudeš." Sakra, to bych utekla z domova.. :/
Díky za nějaký kloudný rady nebo povzbuzení.
2x
Nechala bych tomu alespoň půl roku, ono to tak akorát vyjde na ty tvé patnáctiny. Není dobré lhát..lepší je polopravda - co oči nevidí..
Nechci sýčkovat, ale třeba brzy zjistíš, že to není ono a za půl roku už ani nebude co oznamovat nebo bude nějaký úplně jiný objev..
1x
Ahoj, myslím, že bys zatloukat tak úplně neměla. Protože kdybyste spolu byli déle, tak se to stejně časem provalí a rodiče by byli naštvaní o to víc, že nevěděli. To by mohl být teprve průšvih...
Jde hodně o to, jaký vztah s rodiči máš doteď? Věří ti? Proč myslíš, že by ti ho zakázali? Ruku na srdce, nadšení nebudou, ale to tak má hodně rodičů, i kdyby sis našla třeba i stejně starého kluka. U staršího ale první, co je napadne, bude, co po tobě asi tak bude chtít, že v 18 mu nebude stačit vodit se za ruku. Časem jistě ne a je to přirozené. Je ale třeba předem vědět, co si od toho slibujte v nejblížších měsících, jak dlouho je ochoten čekat na jednotlivé posuny ve vašem vztahu?
Jestli si myslíš, že to má budoucnost, máš možnost představit ho své rodině a nechat je, ať ho poznají. Třeba sami poznají, že je to zodpovědný kluk. A taky snad věří i tobě, že hned nebudeš vyvádět kdo ví co.
A klidně je zpracuj postupně - třeba nejprve mamku, ta pak pomůže s taťkou. A babičky a tetičky se to klidně mohou dozvědět později, až to bude vážnější.
Hlavně neříkej takové věci, jako je útěk z domova. To fakt není cesta a takové "řešení" shodí tvou důvěryhodnost a rozumnost. ![]()
0x
Já snad myslím, že mít kluka není nic nenormálního, ikdyž ti třeba bude teprve 15. (osobně si teda myslím, že na kluky máš spoustu času, ale i tak). A pokuď to není nějakej pošuk, tak si myslím, že ani rodičům to vadit nebude. Nevím, co máš za rodiče, ale zakázat někomu stýkat se s někým mi přijde jako hovadina a znovu říkám, pokud to je normální a inteligentni člověk, tak nevidím problém, proč by ti ho rodiče zakazovali ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.