Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

M&M Reality - odstoupení od smlouvy

Od: bubbles* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, zda má někdo z vás zkušenost s touto realitkou, jako jejich Junior zaměstnanec, jehož náplní práce přes internet spočívala v získávání kontaktů na prodej domů, bytů a pozemků pro určitou oblast, přičemž v případě, že se podařilo tento kontakt dohodit a uzavřít obchod, dostal Junior provizi z prodeje.

Při uzavření této smlouvy jsem si nedělala příliš velké naděje z toho, že bych si přišla na slušné peníze, ale v té době jsem byla po studiu a bez práce, tak jsem si říkala, že za zkoušku nic nedám a třeba to nějakou korunu hodí, ale samozřejmě, že za dobu mého působení jsem si nevydělala ani tu 1 Kč a jelikož jsem později na tuto činnost už neměla čas, rozhodla jsem se pro ukončení spolupráce.

Napsala jsem tedy paní, která byla jakýmsi mým nadřízeným, že bych to chtěla ukončit a zda to bude nějak písemně ošetřené (abych případně v budoucnu předešla tomu, že jsem sice přes e-mail spolupráci ukončila, ale de facto to nemám nikde oficiálně stvrzené), paní mi jen odepsala, že o tom informuje asistentku a odepřou mi přístup k systému realitky. Jak řekla, tak se stalo, přístup již nemám, ovšem na zbytek věcí mi neodpověděla a tak se chci zeptat, zda se dá považovat za ukončení spolupráce i ta naše e-mailová konverzace, nebo mám poslat doporučeně odstoupení od smlouvy? Možná se najde někdo, kdo řekne, že jsem si odpověděla sama a je to zbytečný dotaz, ale chci to vědět jistě.

Děkuji a přeji pěkný den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Opravdu jste byla u MM reality zaměstnána (uzavřela jste s nimi pracovní smlouvu) jako "Junior zaměstnanec"? Jestli ano, musíte se řídit zákoníkem práce a dát písemnou výpověď.

Pokud jste ale jako OSVČ uzavřela smlouvu o spolupráci, apod. musíte ji vypověď podle zákona, podle něhož byla smlouva uzavřena.

Písemnou výpověď (nikoliv odstoupení od smlouvy) zašlete doporučeným dopisem s dodejkou. Pošta Vám po doručení dodejku vrátí s potvrzeným datem převzetí.

Spolupráce (v prvním případě pracovní poměr) skončí uplynutím výpovědní doby (najdete v zákoníku práce nebo v příslušném zákoně, případně můžete mít výpovědní dobu uvedenu přímo v uzavřené smlouvě).

Nedoporučuji záležitost řešit e-mailem (ledaže byste e-mail podepsala zaručeným elektronickým podpisem).

hodnocení

1x

Chtěl bych písemné ukončení s informací kolik jsem si u nich vydělal peněz. I když je to nula. Nikdy nevíte co bude. Mohli si na vás něco psát a pak budete mít problémy kvůli zdanění, nebo příspěvkům od státu.

bubbles*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za radu.

Rozumím tomu tedy správně, že to ukončení by mi měli dát oni? Jelikož se mnou paní jaksi přestala komunikovat se obávám, že se z jejich strany ničeho takového nedočkám a budu to muset podat zřejmě sama, ale nevím, jak by taková výpověď měla vypadat, resp. co všechno bych v ní neměla zapomenout uvést, viz třeba váš typ s informací o výdělku.

Pokud je smlouva uzavřena, měla by být i ukončena. Klasicky... nacionále, co po nich chcete /ukončení+zisk/, k jakému datu atd. Případně bych na jiný papír připsal, že to po mně vyžaduje finančák. Snad je to postrčí. Jinak i nad touto paní jsou nadřízení, takže když nebude spolupracovat, napsat jim. Včetně dotazu jak to, že jsem si dosud nic nevidělala.

Končíte vy, takže to sepisujete vy.

bubbles*
hodnocení

Koukám ještě na tu smlouvu a je to vlastně smlouva o poskytování služeb "Junior", tak se chci ještě zeptat, jestli se v tomto případě něco mění, nebo zůstává stejné, tedy zda jde o výpověď z pracovního poměru - klasicky?

bubbles*
hodnocení

Dobrý večer,

chci se ještě poradit... Ve smlouvě je uvedené, že u výpovědi je tříměsíční výpovědní lhůta, zatímco u dohody právní vztah skončí k danému dni. Jelikož se mnou "nadřízená" nekomunikovala, rozhodla jsem se obrátit na centrálu společnosti, zda by se šlo na ukončení dohodnout a žádala jsem je i o poznámku, kolik jsem si u nich vydělala atd. Nakonec se mi ozvala "nadřízená", že mi asistentka výpověď poslala, takže ji každým dnem očekávám, ale nevěřím tomu, že bude obsahovat poznámku o výdělku, tak se chci zeptat, zda tu jejich výpověď mám podepsat, nebo si trvat na tom, že tu poznámku tam chci mít uvedenou.

Děkuji za rady.

bubbles*
hodnocení

Tak už mi přišla výpověď... Samozřejmě bez potvrzení o výdělku.

Okamžitě bych jim volal s tím, že to po mě finančák vyžaduje a pokud to nedostanu, budu mít problémy já i jejich firma.

bubbles*
hodnocení

Tak prý žádné takové potvrzení nevydávají a FÚ by mělo stačit moje čestné prohlášení a výpověď...

doplněno 28.09.14 15:02:

A to předchozí odpověď byla taková, že prý není problém takové potvrzení vydat, že na to asi zapomněli a že se zeptá vedoucí... a paní vedoucí zřejmě naznala výše uvedené.

Jak můžete dát čestné prohlášení, když ho nemáte ničím podložené?
bubbles*
hodnocení

To já netuším, takhle mi to bylo sděleno a zřejmě se ničeho dalšího nedomůžu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]