Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společné prostory

Od: elm* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Mám otázku na společné prostory domu.Jedná se o dům se dvěma bytovými jednotkami.

Platím elektřinu do společného prostoru domu.(chodba osvětlení,fakturace na mně)Soused už 2 Roky nehradí nic říká že nemá peníze.Dnes si do společného prostoru vyvedl své vlastní osvětlení a vypínače má jen ve svém bytovém prostoru.

Každej si pojedeme na sebe řekl a dlužná částka ho už nezajímá.

Vypínače ve společném zůstavají na svém místě,tak až nebudu doma tak si bude zapínat co se mu hodí.

Ještě jedna - společné prostory vytápím také na své náklady.Domluvit se je už nemožné.

Je to na právní poradnu,nebo mi někdo poradí?

Předem děkuji za odpověd všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

A dům jako takový je čí? Tyto vztahy si musíte dohodnout. Odpojte společnou el. na chodbách, dejte si též vlastní osvětlení, choďte s baterkou. A jak budete dům udržovat, opravovat, když ho zajímá jen byt? Rada je, jděte za právníkem (vizte OZ o spoluvlastnictví). Nakonec buď odstěhování někoho, nebo soud, ale ty vztahy...

doplněno 11.09.14 11:56:

Hajdy za právníkem, napřed dopis, upozornění a pak k soudu. Není na co čekat.

elm*
hodnocení

Dům je můj i souseda 1VS1 Dohoda není možná.Baterka?Kde žijeme?

Vztahy jsem řešil ale k ničemu to nevede.

hodnocení

2x

Soudit by se sice dalo, a asi by to skončilo vaší výhrou, ale znáte to. Ztratíte nervy, čas peníze za soudy a výsledek nula. Hajzla člověk nezmění.

elm*
hodnocení

Vážně jsou tam ty 3 Roky?

buss

Vážně se to najde v OZ.

hodnocení

1x

tak to nezavidim , jednoduche je opravdu spolecne prostory vami nevytapet ani vami nesponzorovat elektrinu. Nic se neda delat , debilni soused je to nejhorsi co muze byt.

hodnocení

0x

Souhlas s ostatními rádci. Kde není dohoda možná, jedině přes právníky a soud. Že to nepřispěje ke zlepšení vztahů? Nepřispěje. Ale věčně to táhnout ze svého nemůžete. Co ostatní záležitosti - daň z nemovitosti, již zmíněná údržba nebo třeba odpad? Nejste sponzorem i tam? Pozor na to, jakou dobu se to táhne, tyhle pohledávky nepůjdou vymáhat neomezeně dlouho. Kolega kdysi řešil podobný spor s exmanželkou a domohl se jen 3 roky zpětně (nevím, jestli se něco nezměnilo).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]