Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soudit se s pojišťovnou -připojištění zdraví

Od: honza74 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem,

mám dotaz, jestli má v našem státě cenu soudit se s gigantem (pojišťovnou) o 40tis? Jedná se o částku, kterou pojišťovna odmítla vyplatit manželce v rámci denního odškodnění nemoci. Manželka jako zaměstnankyně pošty má X různých pojistek ( povinně ..ale to nechci komentovat ) a tak měla také pojistku pro případ rizikového těhotenství. K tomu skutečně došlo, byla i v nemocnici na hospitalizaci. Pak zůstala na rizikovém těhotenství téměř celé těhotenství. Pojišťovna denní odškodné vyplatila v délce trvání cca 1.5 měsíce a pak napsala, že si dle jejich konzultace s jejich lékařem nemyslí, že je nadále tak nemocná, aby musela být doma a platit přestala - ke dni ukončení neschopenky nám pojišťovna "dluží" 40 tis ) Tak by mě zajímalo, jestli má cenu se soudit? Kolik mne cca bude stát právník a výdaje, když spor vyhrajeme a kolik v případě, že neuspějeme?

Díky moc za rady či zkušenosti

Honza

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cena právníků se dá jen těžce odhadnout. Záleží na mnoha okolnostech. Především pak na délce sporu a počtu jednání před soudem. Já bych to řešil tak, že bych se poptal po dobrém právníkovi v okolí a jeho bych se na schůzce zeptal jak to vidí. Jestli mám šanci a kolik by mě stál při zastupování. Ale mohl byste to zvládnout teoreticky i sám. Jenže by to chtělo kde co prostudovat a na to obyčejný člověk jako jsme my často nemá ani hlavu, ani čas.

honzaa74

S dotazem na právníka jsem počítal, ale než na mne bafne sumu, chtěl jsem se optat tady..třeba někdo řešil podobný problém..

hodnocení

0x

To fakt bude kus od kusu. Máte právníka, který vezme za stání 10 000 a další 500.

Podle mě bude nejdůležitější získat z nemocnice papír s vyjádřením ošetřujícího lékaře o tom, že hospitalizace byla bezpodmínečně nutná. Ne že tam byla na pozorování nebo kvůli vyšetření, ale že plodu nebo matce něco hrozilo.

honza74
hodnocení

Tu nemocnici oni uznali, ale následné ležení doma už neberou..prostě hajzlové..plať pjistky, ale jak něco chceš, tak ti nic nedáme...lepší dávat peníze do kasičky než pojišťovnám :(

hodnocení

0x

Tak pokud doktor uznal za vhodné, aby byla vaše žena doma na neschopence, tak si myslím, že je to neprůstřelné. Jinak by mohli i žalovat doktora za vzniklou škodu. To bych se soudu nebál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ukončení neschopenky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]