Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
mám dotaz, jestli má v našem státě cenu soudit se s gigantem (pojišťovnou) o 40tis? Jedná se o částku, kterou pojišťovna odmítla vyplatit manželce v rámci denního odškodnění nemoci. Manželka jako zaměstnankyně pošty má X různých pojistek ( povinně ..ale to nechci komentovat ) a tak měla také pojistku pro případ rizikového těhotenství. K tomu skutečně došlo, byla i v nemocnici na hospitalizaci. Pak zůstala na rizikovém těhotenství téměř celé těhotenství. Pojišťovna denní odškodné vyplatila v délce trvání cca 1.5 měsíce a pak napsala, že si dle jejich konzultace s jejich lékařem nemyslí, že je nadále tak nemocná, aby musela být doma a platit přestala - ke dni ukončení neschopenky nám pojišťovna "dluží" 40 tis ) Tak by mě zajímalo, jestli má cenu se soudit? Kolik mne cca bude stát právník a výdaje, když spor vyhrajeme a kolik v případě, že neuspějeme?
Díky moc za rady či zkušenosti
Honza
Cena právníků se dá jen těžce odhadnout. Záleží na mnoha okolnostech. Především pak na délce sporu a počtu jednání před soudem. Já bych to řešil tak, že bych se poptal po dobrém právníkovi v okolí a jeho bych se na schůzce zeptal jak to vidí. Jestli mám šanci a kolik by mě stál při zastupování. Ale mohl byste to zvládnout teoreticky i sám. Jenže by to chtělo kde co prostudovat a na to obyčejný člověk jako jsme my často nemá ani hlavu, ani čas.
To fakt bude kus od kusu. Máte právníka, který vezme za stání 10 000 a další 500.
Podle mě bude nejdůležitější získat z nemocnice papír s vyjádřením ošetřujícího lékaře o tom, že hospitalizace byla bezpodmínečně nutná. Ne že tam byla na pozorování nebo kvůli vyšetření, ale že plodu nebo matce něco hrozilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.