Atopický ekzém - jaterní dieta

Od: Datum: 09.09.14 08:08 odpovědí: 4 změna: 10.09.14 06:24

Ahoj,jelikož mi zase vylezl ekzém,chci se zeptat,co jíst a nejíst v takzvané přísné jaterní dietě? Žádné sladké? má s tím někdo zkušenost?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.09.14 13:40
avatar

http://www.viscojis.cz/teens/…iew=article&id=168&Itemid=177 Vnučka atop má, pod koleny, všude jinde jsme úspěšně vyléčili (zatím), vím, že nesmí ořech, hlavně arašidy ale miluje je, vím, že nesmí rajčata ale sama si je trhá na zahrádce, vím, že by neměla čokoládu, kakao, cukr a dokonce ani med. Zajímavé je, že toto vše jí a pohoda a pak se ekzém vyrazí po něčem co není v tabulce. Asi je to jak kdo, mamka než ji vzali žlučník dostala pravidëlně záchvat po suchém rohlíku, česnek a mastný bůček ji vůbec nevadil.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.09.14 16:26
avatar

Zdravím, ano, ekzém má rád sladké. Takže pozor na tyčinky, čokolády, sladké jogurty apod. Mně osobně vyrazí ekzém právě po sladkém - anebo po kile mandarinek *smich*. To ale neznamená, že držím půst - mám sladké až moc ráda. Jen se holt musím krotit, a když už, tak jíst dopoledne.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.09.14 01:32
avatar

Ekzémy a celkově kožní problémy mají vždy souvislost s játry. Hlavně bych vyřadil mléko a mléčné výrobky - játra se oslabí, když není v organizmu dost železa, které právě mléko a vápník obecně v organizmu ničí. Sladké vyřadit také - cukr překyseluje a tělo na vyrovnání kyselosti používá vápník, kterého je potom nedostatek jinde. Je vhodné si uvědomit, že doporučená denní dávka železa je poměrně vysoká, ale železo se obecně velmi špatně vstřebává - z prášků skoro vůbec, z potravin málo. Na posílení jater lze občas vypít čaj zeměžluč. Hlavně to chce se vyhýbat chemickým svinstvům a jedům v jídle, které játra nejvíce zatěžují. Ostrá jídla taky nejsou vhodná.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 10.09.14 06:24
Jak mi potom vysvětlíte, že jako dítě jsem ekzém měla a v dospělosti téměř bůbec. A to jsem od batolecího věku odmítala komplet všechny mléčné výrobky a i ty potraviny byly před 30ti lety kvalitnější. Dnes si mléko krom bramborové kaše dám třeba i do kafe a i smetanu jsem schopná zakomponovanou v pokrmu pozřít, tvaroh a jogurty nikdy. Zkrátka příjem mléčných výrobků větší než v dětství, kdežto strava s více konzervanty, přesto mám atopický ekzém natolik pod kontrolou, že si vystačím s návštěvou kožního lékaře 1x za dva roky. V jídle se neomezuju.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.