Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v květnu jsem byl v místní firmě na brigádě na DPP, smlouva byla podepsana az do konce srpna. K tomu jsem podepsal prohlášeni poplatníka pro slevu na dani (jsem student). V téhle brigádě jsem byl jen 1x prave v tom květnu.
Z důvodu uplatnění slevy na dani za srpen u jiné firmy bych potřeboval u té předchozí změnit konečné datum třeba na konec července.
Zajima me jestli je to vůbec možné a legální. Nikoho bych tim neokradl, takže by to třeba bylo možné nebo ne?
Diky za odpověď.
Dobrý den, obecně - myslím, že dodatečný zásah do podepsané smlouvy je nepřípustný.
Snad jen se souhlasem obou stran a dodatkem ke smlouvě - nebo udělat smlouvu jinou.
Ve většině smluv se píše, že jsou vyhotoveny v určitém počtu stejnopisů, tedy jsou naprosto ve všem stejné. Zdravím!
DPP je dohoda, nikoliv smlouva. "Zpětně"ji změnit nemůžete. Prohlášení k dani lze podepsat i zpětně, ale není možné podpis zpětně zrušit.
Budou-li Vaše příjmy za rok 2014 nízké, vyžádejte si po skončení roku od obou (všech) zaměstnavatelů potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte daňové přiznání. Za rok 2014 bude možné požádat o vrácení i srážkové daně.
Příště se před uzavřením další smlouvy či dohody s dalším/novým zaměstnavatelem dohodněte na ukončení předchozí dohody Spolu s ukončením dohody skončí i platnost podpisu na prohlášení. Tzn., že prohlášení budete moci podepsat u dalšího zaměstnavatele. .
doplněno 07.09.14 13:41:––––– Odkaz na článek ke srážkov/... v r. 2014
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.