Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na vás malý dotaz. Již rok mám stálou partnerku a rodiče i prarodiče by ji chtěli konečně vidět. Problém je, že má partnerka je cizinka, konkrétně Rakušanka. Při setkání s rodiči by mohlo dojít ke komunikační bariéře. U taťky problém není (ovládá skvěle angličtinu), ale u mamky a prarodičů ano. Všichni umí jen ruštinu, která ale bohužel v Rakousku moc v "kurzu" není a přítelkyně ji neovládá. Co myslíte, nebude trapné přijít např. za babičkou a prakticky celý rozhovor mezi ní a přítelkyní tlumočit? Není lepší vůbec ji s ní neseznamovat a tak se vyhnout případným nedorozuměním? Máte s tím někdo zkušenosti? Díky všem za odpovědi.
Dobrý den, vůbec se toho neobávejte - obě strany s tím počítají, hodně se vycítí z chování nebo mimiky tváře a co bude třeba, tak přeložíte. Svou partnerku na to upozorněte a jistě to pochopí - a rodina také. Hlavně se chovat přirozeně. Zdravím!
P.S. Buďte nablízku, aby nebylo trapné ticho - ale, to se dá vyřešit úsměvem.
doplněno 07.09.14 18:17:michael259 - jestli je Vaše rodina xenofobní, tak máte asi problém. Pokud je Vaše rodina normální a vnímá středoevropský prostor, tak problém nebude - jenom řada otázek (asi nejvíce jich bude mít maminka).
Určitě ukázat a seznámit! Jsem si hodně jistá, že navzdory tomu, že ruštinou by se možná domluvili, budou za rakušanku raději než za tu rusku Naučte ji pár českých větiček na prolomení bariér, a prostě tlumočte. Sebou vezměte i nějaké fotky nebo něco, čím se zabavit, aby to nebylo jako u výslechu, případně si předem rozmyslete, o čem mluvit - koneckonců tlumočit budete muset oběma směry důkladně, aby si nepřipadala nepatřičně. Ono to klapne
Jsem ten dotaz nějak nepochopil - rodiče vědí, že máš už rok partnerku, ale neví, že je to cizinka? Nebo ani nevím, že máš už rok partnerku a chceš to na ně chrstnout všechno najednou?
Vědí, že mám rok partnerku, ale neřekl jsem jim, že je to cizinka, co ještě k tomu nerozumí česky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.