Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zajímali by mě vaše názory ohledně Egypta, kdo tam jezdí na dovolenou.Jedu tam letos poprví.Tak nevím do čeho jdu.děkuji za vaše názory.Jedu do města Hurgarda.
Dobrý den, v egyptě sem byla na 11 dní na dovolené minulý rok. Taky jsem byla v Hurghadě. Dovolená tam byla úžasná a fakt jsem si odpočinula. Doporučuje se zajet podívat do pouště do vesničky a nebát se a svézt se na velbloudovi. Jediné co mi v egyptě vadilo, byli prodávající lidé u stánku. Jsou strašně dotěrný a když si jdete něco koupit tak nezapomeňte smlouvat! První cenu, kterou vám řeknou bývá až 2x větší, než cena pravá. Taky doporučuju si vzít nějaké prášky proti průjmu(já sem si koupila až v egyptě Antinal a ten mi pomohl), nepít žádnou vodu kromě balený( v egyptě mají hrozně špinavou vodu>z toho bývá průjem). A pokud jste kuřačka, tak až poletíte na zpátek by měli na letišti prodávat cigára za velmi dobrou cenu. Přeju velice příjemnou dovolenou a hodně zážitků z ní.
Také doporučuji tu poušt a velbloudy a jsou tam děti,tak jim dát nějaký pamlsek.Přímo v Hurgádě nechodit sám ,ale více lidí a moc necestovat taxíkama.Pokud bude te chtít na výlet ,podívat se po více cestovkách(jsou různé ceny.Prášky na průjem koupit můžete na místě a doporučuji si vzít nějakou plácačku na vypálení červíka.Vyměnit peníze raději u nás.Někdy bankomaty nejdou a mějte je dobře uschované.V hotelu na pokoji nenechávat žádné cenné věci.V obchodech smlouvat a to hodně a nepodávat si ruku pokud budete jednat o ceně...
Asi moc neporadim, jen mam takovy postreh.
Jeden kolega byl v Egypte pred dvema roky, nepamatuji si presne kde, nekde u Rudyho more a asi mesic po tom, co se vratil, vyhodili teroristi do vzduchu hotel, kde bydlel...
Taky bude záležet na tom, jak moc jste šetřili na hotelu Moje děti byly Egyptskými dovolenými nadšeny. Speciálně starší syn si pochvaloval prakticky nepřetržitý přísun stravy v průběhu celého dne (a taky jako plnoletý s plnoletou sestrou neodmítali alkohol v rámci all inclusive), mladší rozmlsanec, co jen tak něco nejí, byl ochoten něco i sníst. Ano, zní to, jako kdybych je doma trápila hlady, protože z Egypta nejvíc vzpomínají na pyramidy a jídlo
. Ovšem hodně lidí tam má střevní potíže, vedro je tam úmorné v srpnu stejně jako v dubnu (hlavně při výletech k pyramidám apod. - nelze doporučit fyzicky slabším jedincům) a často si tam taky lidi v sezóně stěžují na sluneční ekzém. Vysoké teploty si vynucují používání klimatizace, takže nastydnete raz dva.
Hurgada je město, které vzniklo přímo pro rekreanty. Pokud si tedy dovolenou představujete jako příjemné vyvalování u moře, mohlo by se vám tam líbit.
Jen doplnění k městu Hurgada...pokud odbočíte špatným směrem,dostanete se do chudinských čtvrtí a věřte mi - bída,špína a žebrající matky s dětma...sépi
Svělé místo, skvělí lidé, skvělá dovolená. Základem je **** nebo ***** hotel. Pokud se jedná o ty průjmy, tak to zase tak vážně neberte. Stačí ráno na lačno štamprlička slivovice nebo fernetu a žádná střevní újma vám nehrozí. Samozřejmě vodu na pití musíte kupovat (nekupujte v hotelu - je předražená), nejezte jídlo prodávané na ulici a ovoce dobře umývejte. Pokud budete mít náladu a penízky vám to dovolí, tak si nezapomeňte zajet alespoň na jednodenní zájezd Luxor, Údolí králů, Karnak, chrám Hatšepsut, Káhiru a pyramidy jsme zatím nestihli, ale jsou v plánu při nejbližší cestě. Při poslední návštěvě nám nabízeli za cca 4 500 Kč i jednodenní zájezd do Izraela (bohužel jsme nevyužili a dnes litujeme).
Doporučuji navázat přátelský kontakt s obsluhujícím personálem i uklízeči - dovedou pak člověku připravit nejedno milé překvapení. Přeju šťastnou cestu a mnoho hezkých zážitků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.